Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawiemamusia

Pierwszy cykl

Polecane posty

Gość i ja też będe mama
hej:) Jestem nowa i chciałabym się do was przyłączyć:) To już mój 8 cykl termin @ mam na 26.02 wieć czekam nie cierpliwie że sie jednak nie pojawi:)

Gość goalka 86
Hej. Ja n nastepny weekend mam dni plodne wiec licze ze sie uda. Maz tez bardzo chce ale podchodzi do tematu bardzo powaznie. Wie ze tak szybko nie da sie zmajstrowac dziecka. Jego kumpel z pracy mowil ze starali sie z zona osiem miesiecy chociaz mieli wszystko regularnie. Ale ja to jestem w goracej wodzie kąpana i chce juz teraz:-)

Gość dust
Hej kobietki :) co tu tak pusto ? Wiem, że to dopiero 2 cykl, ale zaczynam wariować :( zastanawiam się jak będę to przeżywać jeżeli będę musiała czekać rok czy więcej.....niepotrzebnie pewnie sie martwie, ale tak bardzo pragne dziecka i mam nadzieje, że nie będzie tak, że co miesiąc będę widziała smutek na twarzy mojego M....wiem, że nudze, ale coś mnie 'dopadło'..... X Co u Was dziewxzyny ? I ja też będę mamą witaj :) trzymam kciuki !

Hej dziewczyny, mnie nie było bo wylądowałam z krwawieniem w szpitalu, leżałam na podtrzymaniu ciąży z końskimi dawkami leków na podtrzymanie, ale uratowali maleństwo. Wczoraj już było serduszko u fasolki, i biło :) Ja za to mam mus oszczędzania się, zero wysiłku, ale to i tak sporo bo przez ostatni tydzień mogłam tylko leżeć zero wstawania a teraz już powolutku chodzę. :)

Gość i ja też będe mama
Hej:) Może to dziwne ale czuję że w tym miesiącu się udało:) Albo ta pogoda tak na mnie działa:)

Gość goalka86
kwiatek , to sie strachu najadlas. ale bedzie ok. wazne ze w pore zjawilas sie u lekarza. kurcze powiem szczerze, ze 70% moich kolezanek mialo jakies problemy zazwyczaj w pierwszej ciazy. wiele z nich doswiadczylo poronien a pozostala czesc miala zagrozone ciaze...kiedys chyba tak nie bylo:/

Gość goalka86
prawiemamusia czasami wystarczy tylko ten jeden raz:)))))))

Cześc. Ja jutro mam wizytę u lekarza i usg :) to już 5 tydzień :) Czuję się świetnie, nic nie boli, tylko trochę spanie męczy, nawet mnie nie mdli :) Mój D. chciał byc ze mną na usg, no ale będzie robione dopochwowo więc raczej go nie wpuszczę :) Trzymam za was kciuki, i mam nadzieję, ze szybko się uda :) Kwiatek ooj, ale już jest wszystko okej? :o

Gość dust
Prawiemamusia My też tylko raz...jakoś nie mam ochoty na sex, ale do konca cyklu jeszcze troche....zobaczymy :) X Ja jestem padnieta ide zaraz spać. X Pozdrawiam i miłej nocki ;)

Gość dust
Kwiatek19 dobrze, że wszystko wporządku.dbaj o siebie i fasolke :) X Pozdrawiam

Gość gość
prawiemamusia90 - przepraszam, że tak z innej beczki, ale... jak jest kryzys między Wami to na pewno chcesz teraz się starać o maluszka? Nie piszę tak bo jestem wścibska, wręcz przeciwnie, jakbyś zaszła a dalej było by źle to byś płakała tylko z maluszkiem, przykro by Ci było... Może zajmijcie się teraz sobą, przecież się kochacie więc wszystko da się naprawić :) ! życzę cieplutko zażegnania kryzysu :)

to wyżej pisałam ja, oczywiście zapomniałam się zalogować ;) no nie do końca tak super ok. W szpitalu leżałam prawie tydzień, podwójne dawki duphastonu itd by wzrósł mi progesteron chyba. Teraz owszem wypisali mnie do domu, ale dostałam w wyprawce 6 paczek leków (3 różne po 2 paczki) + witaminy. Kazał dużo leżeć , na maksa się oszczędzać i tylko czasem wyjść na spacerek. Dobrze, że szybko zareagowałam, na bieliźnie lekkie plamienie (jak łyżka), ale okazało się, że w środku było sporo krwi i ciąża chciała się poronić stąd totalny zakaz wstawania. Następna wizyta z początkiem marca, myślę, że już stanę na nogi. Ale dziewczyny tak mnie mdli... Myślę, że to też trochę od leków no bo ile można. Jutro spróbuję ten plasterek imbiru :)

Cześc, byłam dziś u mojej P. doktor i odesłała mnie do domu, mówiąc, że mam przyjśc za tydzień bo jeszcze za wcześnie.. a Tydzień temu powiedziała to samo :/ Ja kartę ciąży mam założoną już od tygodnia :D ale dalej jest w szpitalu, i P. doktor powiedziała, że jak przyjdę za tydzień to zrobi usg i kartę będę mogła zabrac ze sobą :D (co swoją drogą miało nastąpic dziś, ale trudno.. jakoś wytrzymam) ;) Powiedzieliśmy dziś mojej mamie, że będzie babcią. Nie wiedziałam jak zareaguje, ale było okej :D Mój D. się tym zajął. Wchodzimy do domu i " dzień dobry, będę ojcem!" :D a mamuśka " coooo? no weź! ja się wyprowadzam!" i zaczęła się śmiac.:D Siostra też została poinformowana, że będzie ciocią i też się cieszy. A brat dowie się dopiero jutro :D

Cześć dziewczyny chciałabym dołączyć... :) Lubię czytać to forum. Wiem, że może sobie coś pomyślicie o mnie, ale nie bardzo wiem jak mogę obliczyć sobie te dni płodne? A z tego co czytam Wy jesteście bardzo doświadczone. Do listopada miałam okres w miarę regularnie, ale pod koniec listopada już mi się poprzestawiało. Był 1.11 potem 28.11 w grudniu przyszło 27 i styczeń 22 i niestety teraz jest 18.02... Od grudnia przestaliśmy się zabezpieczać, a muszę powiedzieć, że widujemy się tylko w weekendy - taka praca męża - i chcemy być w ciąży :) Jak trafić w te dni...? :) Gratuluję Wam dziewczynki ciąż! :) Pozdrawiam odpowiedzcie mi coś plis :)

Gość goalka 86
Przy nieregularnych cyklach kalkulatorowo nie da rady wyliczyv. Podobno najlepiej jest obserwowac sluz ale ja powiem szczerze ze nie bardzo sie na tym znam. Sa tez testy owulacyjne ale ich tez nie stosowalam. Tak czy siak przy cyklach 28 czy 32 dniowych najlepier rozpoczac wspolzycie od ok 12 dc do nawet 20. I liczyc ze sie uda:-)

Ja też zawsze miałam wszystko jak w zegarku a ostatnie dwa cykle rozregulowały się (różnica 2dni od normy) Ale i tak całe szczęście się udało :P

Gość dust
Hej dziewczyny u mnie juz 17dc przy cyklach 33-35.najgorsze jest czekanie.... X Jakies plany na weekend dziewczyny ? Ja czekam na mojego M i idziemy do restauracji,, później może jakiś film. Ide właśnie kawke wypić, bo padam :( X Pozdrawiam

Gość gość
Zero planow, jak zawsze spontan :) nuclear

Gość goalka
Hej dziewczyny. Co u Was? U mnie dzialania na calego. Jutro ostatni dzien plodny biorac pod uwage dzien wahadelka. Ktoras z Was testuje na dniach?

Gość kuniak
haloo dziewczyny,mozna do was dolaczyc? To moj drugi cykl staran,jestem 4 dni po owulacji (chyba« bo pierwszy raz w zyciu mierzylam sobie temperature i nie jestem do konca pewna:-) Takze teraz bedziemy czekac 2 tygodnie,i choc probowalismy prawie codzien - jakos nie jestem dobrej mysli :/

Gość gość
PrawieMamusia - ja w zeszlym roku tez pewnego miesiaca kochalam sie z mezem raz, w dni nieplode (wiem, bo zrobilam test owulacyjny), w dodatku z zabezpieczeniem, bo dziecka nie planowalismy i obecnie jestem w 6 miesiacu ciazy :) Cykle mam jak w zegarku, owulacji nie bylo na 100%, do tej pory nie mamy pojecia jakim cudem w ciaze zaszlam. Lekarz tez byl zaskoczony, kilka razy bete kazal powtarzac, ale w bete tez nie wierzylam, dopiero usg mnie przekonalo, ze faktycznie dzidzia jest :)

Gość i ja też będe mama
Hej kobietki:) Jak tam u Was? Któraś testowała w ostatnich dniach? Ja jutro robię test:)

Gość goalka
to dawaj od razu znac jaki wynik testu:P

Gość dust
Hej dziewczyny ;) Co tu tak cicho ? Ja musze czekac jeszcze do testu, bo to dopiero 19dc. X Zaraz ide zrobic kolacje i bedziemy ogladac film :)♥ Najgorsze jest czekanie, mam nadzieję, że się uda w tym cyklu, chociaż się nie nakręcam, bo nie chcę się rozczrowac... X Jakies plany na wieczor? X Trzymam kciuki dziewczyny

Gość Kuniak
faktycznie cichutko i wczoraj idzisiaj Ja mam jakies dziwne bóle jajników (tez 19 d.c) i to dosc mocne boje się ze złapałam jakieś zapalenie albo bakterie,pare dni temu byłam na basenie:/// Jeszcze tego mi brakowało W poprzednim msc po owu złapałam paskudną grypę a teraz to:(

hej dziewczyny. Ja próbuję zebrać się do kupy. Teoretycznie nie wierzyłam w coś typu zachcianki, objawy ciążowe od początku jak na zawołanie, w końcu ciąża to nie choroba ;) A tu masz babo placek. Mam silne nudności dzień w dzień (!), dziwnie to zabrzmi ale mam dużo śliny w ustach jeszcze trochę i zaczne pluć jak facet i ciągle metaliczny posmak w ustach. Mycie zębow pomaga na chwilę a dodatkowo jest ciężkie bo każda próba mycia języka powoduje silne cofanie się wnętrzności do gardła :P poza tym jest ok, właśnie zaczął się 8 tydzień i normalnie przytyłam, nie wiem jak to możliwe, nie objadam się, wcale dużo nie jem. teraz jak mnie ścisnęło to zjadłam jabłko i kiwi godzinę temu a tak to wcześniej ok 19 kanapkę (oczywiście się nie głodzę) ale w ciągu kilku dni autentycznie przytyłam , wydęło mi brzuch jak mojej kumpeli, której zaczął się 5 miesiąc. A nawet nie, ona jest szczuplejsza!!!! Nie ukrywam, że nie jestem z tego faktu zadowolona, w końcu dzieciątko jest maleńkie nie ma szans by to była jego zasługa :P A co u WaS?

aha i wiecie co? proponuję nie czekać do płodnych, nie kochać się przed w i po owulacji, tylko jeden cały miesiąc kalendarzowy kochać się cały! po @ w niepłodne, w płodne, przed @ ! Np. Cały miesiąc co drugi dzień a w płodne codziennie. I nie wymyślać, z czekaniem by plemniki były silniejsze. :P U nas tak to zadziałało jeden cykl - bez czekania na płodne tylko wtedy kiedy mamy ochotę ! Następnej @ nie było :P Wg usg zaszłam w ciąże 3 dni przed miesiączką czyli w dni no mocno nie płodne już... Jednak ciąża młoda więc możliwy jest błąd pomiaru usg. W każdym bądź razie wszystko jest możliwe ;)

Gość goalka
Kwiatek czekamy na dalsze recenzje z kazdego tygodnia a nawet dnia ciazy:) ja za 1,5 tyg testuje...kupa czasu. ale staranka byly codzienne, jednak podejrzewam ze owulka przesunela sie o jeden dzien a wtedy nie mielismy mozliwosci probowac. tak wiec co do dokladnosci to ostatbi raz byl 1,5 dnia przed rozpoczeciem bolu owulacyjnego. trzymac kciuki:D:D:D:D:D