Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ości

Dziwne ogłoszenie o pracę

Polecane posty

Gość Ale to już było
Nie podaje się swoich szczegółowych danych! Bardzo często się słyszy o oszustach! Jeżeli miało być dojść do transakcji wówczas wszystko załatwia się osobiście, z ich pieczątkami, potwierdzeniem.Podpisanie jakichkolwiek umów nie wchodzi w rachubę! Nie daj się nabrać, bo to cuchnie na odległość!

Gość gość
Daj im wszystkie Dane do wziecia kredytu I jeszcze upowaznij do otwarcia rachunku ;) zglos sprawe na policje

Gość gość
Jest taka firma, ale nie ma niestety takiej osoby pracujacej tam jak Pani Aneta Pawlak

Gość madelejne madelejne
i to Cię dziwi, że chcą stan cywilny? A nie to, że chcą skan dowodu osobistego? Dobrze, że tu piszesz, bo to oszuści którzy chcą ustanowić stałe zlecenie przelewu lub wziąć na Ciebie kredyt! Płacąc złotówkę z numeru konta bankowego na ich numer (dlatego tak nalegają na zgodność danych) pozwoli im zaciągnąć kredyt na to nowe konto, o którym mówią że będą Ci przelewać kasę. Kredyt zostanie przelany na nowe konto, pieniędzy nie zobaczysz, a skan dowodu plus wszystkie dane jakie podałaś wraz z weryfikacyjnym numerem konta są dla agencji pozyczkowej. Zgłoś ogłoszenie na policję.

Gość Jurajska123
Ha! Też dostałam dzisiaj takiego maila! Z poczatku czytając sie ucieszyłam, bo kiedyś tak sobie dorabiałam, ale nikt nie chciał mojego nipu, stanu cywilnego czy numeru dowodu ;/ totalna ściema. Radze aby zanim ktokolwiek odpisywal na takie maile, wrzucił dane do google i pszeszperał tematy.

Gość gość
Tez dostałem dziś takiego mejla. Chyba warto przekazać to policji .

Gość gość
"Dziś i ja dostałem taką odpowiedź: Witam serdecznie i dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą. Jesteśmy zainteresowani podjęciem współpracy. Praca polega na wprowadzaniu danych do systemu komputerowego Głównie są to arkusze Excela . Praca jest prosta i przyjemna Za każdą poprawnie wprowadzoną stronę danych płacimy 2zł Miesięczna pensja waha się od 1800 do 2400 zł netto w zależności od Państwa wyników Wszelkie dokumenty potrzebne do pracy dostarcza kurier w każdy wtorek. Pensja przelewana jest na Państwa konto bankowe w naszym systemie co tydzień W przypadku chęci podjęcia współpracy proszę o przesłanie kompletu danych: status małżeński : kawaler/panna lub żonaty/mężatka lub wdowa/wdowiec imię nazwisko adres zameldowania pesel seria i numer dowodu osobistego numer konta bankowego nazwisko panieńskie matki oraz jeśli posiadacie Państwo - nip Na podane dane zostanie założony dla Państwa rachunek bankowy w naszym systemie. Na to konto w przyszłości spływać będzie całkowite wynagrodzenie za Państwa pracę dla nas. Oprócz tego poproszeni zostaniecie Państwo o przelanie kwoty 1zł na podany rachunek bankowy Kwota ta jest potrzebna do weryfikacji Państwa danych i zostanie zwrócona w całości Przelew musi zostać wykonany nie później niż w ciągu 24h od przesłania do Państwa drogą mejlową danych do jego wykonania! WAŻNE : WERYFIKACJA POLEGA NA PORÓWNANIU DANYCH Z DANYMI Z PAŃSTWA RACHUNKU BANKOWEGO W ZWIĄZKU Z TYM PODANE DANE MUSZĄ BYĆ IDENTYCZNE JAK TE NA RACHUNKU BANKOWYM PROSZĘ O PODANIE NUMERU KONTA Z KTÓREGO ZOSTANIE DOKONANA WPŁATA WERYFIKACYJNA Po pozytywnej weryfikacji dokonanej przez naszego pracownika przesłana zostanie Państwu w formie elektronicznej umowa. Umowę należy wydrukować, podpisać i zachować W ciągu następnych 7 dni zjawi się u Państwa kurier wraz z pierwszą- próbną partią danych do wprowadzenia. Jeśli dane zostaną wprowadzone poprawnie, na Państwa konto wpłynie wynagrodzenie i rozpoczniemy regularną współpracę Serdecznie pozdrawiam Maksymilian Rzepiński Starszy specjalista ds zatrudnienia" Strona z ogłoszeniem została już zablokowana. A po podaniu wszystkich żądanych danych spokojnie można uzyskać dostęp do konta - m.in. po to chcą przelewu na niską kwotę, nie budzącą podejrzeń. Tak więc zdecydowanie odradzam współpracę z tym "pracodawcą", a tym bardziej przesyłanie im jakichkolwiek danych.

Gość gość
skończysz w burdelu, olej to.