Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pomoc żywnościowa jest dla MOPSu dochodem

Polecane posty

Gość gość
Przykro mi, ale całe lata płacilismy podatki i mamy takie prawo korzystać z opieki Państwa. Po to opieka społeczna jest, aby pomagać.

Gość gość
W poniedziałek idę z oświadczeniem sprostowującym naszą sytuację.

Gość mopsiary zafajdane
Za pracę się wziąć a nie narobią dzieci i na zasiłki liczą! I jeszcze piszą że one są normalne! Normalni ludzie z MOPSU nic nie dostaną, bo nie są patologią, gdzie gorzała się leje litrami i uczciwie pracują. Wystarczy, że mąż zarabia 2000zł i już się taki człowiek nie kwalifikuje na pomoc z OPS. Także nie piszcie że WY jesteście normalne. Jesteście zwykłą patologią co żeruje na moich podatkach!

Gość hehehehehheheheheh
"gość Wolisz byc biedna i jestes biedna. Tylko dlaczego takie jak ty, przylaza do mnie i wciaz truja mi d**e, aby im dac? Aby pomoc? Bo dzieci glodne smiech.gif A to nie moj problem, niech gloduja. Dlazcego takie jak ty, dostaja piany na pysku, kiedy moje dzieci wracaja z zagraniczych wakacji, opalone, rozesmiane a jej blada bida siedzi na zakurzonym, podworku blokowym smiech.gif Dlaczego? Przeciez ty wolisz byc biedna smiech.gif" Jesteś zwykłym śmieciem ...mam nadzieje ze za to jak gardzisz innymi kiedyś los ci się "odwdzięczy",.

Gość gość
Nie przejmuj się śmieciem, bo widaĆ, ŻE TO SZCZYL, KTÓRY JESZCZE nie zaznał życia ani pracy, stąd ta pogarda i brak empatii

Gość gość
Ale los zgotowalyscie swoim dzieciom. Los zebrakow i popychadel. Wysmiewanej biedoty, zer, nic nie wartych ofiar losu. Zadnych fajnych zabawek, gadzetow, ciuchow, zadnych dodatkowych zajec, wyjazdow wakacyjnych, zagranicznych wycieczek, dobrego jedzenia, przytulnych pokoikow, spedzania czasu z rodzicami na kregielni, w kinie, w ZOO, na basenie.....Tylko utyskiwanie na brak kasy i wieczne klotnie z mezem. Biedne wasze bachorzyska :D

Gość gość
no kurki gdaczcie, gdaczcie, ajkie to fajne niezależne kury domowe albo konkubiny jesteście

Gość gość
do tej prostaczki z 18.46 Najpierw matolico naucz sie jezyka polskiego :D Uczyli cie w szkole o znakach przestankowych? Aaaa....no tak, wtedy zamiast na lekcji przebywac to w krzakach nogi rozkladalas :D I teraz MOPS utrzymuje ciebie, twojego starego i gromade dzieciorow :D Ty jestes gruba (od niezdrowego odzywiania sie), maz ma czerwony ryj od pijanstwa a dzieciory sa glupie. Taka jest prawda, niuniu :D

Gość gość
temat był o dochodach, ja napiszę tylko tyle, że nawet kiedy pracuje 2 osoby w rodzinie to i tak łapią się na pomoc społeczną bo kryteria są wyższe niż kryterium socjalne więc już tak nie wyganiajcie do roboty bo ludzie pracują a i tak korzystają z pomocy bo państwo tak dużo płaci za pracę, że hej

Gość gość
gość do tej prostaczki z 18.46 Najpierw matolico naucz sie jezyka polskiego smiech.gif Uczyli cie w szkole o znakach przestankowych? Aaaa....no tak, wtedy zamiast na lekcji przebywac to w krzakach nogi rozkladalas smiech.gif I teraz MOPS utrzymuje ciebie, twojego starego i gromade dzieciorow smiech.gif Ty jestes gruba (od niezdrowego odzywiania sie), maz ma czerwony ryj od pijanstwa a dzieciory sa glupie. Taka jest prawda, niuniu smiech.gif @ buhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa prawda kuje w oczka przystanki to ty masz po piwku ja dla ciebie to i tak się wysiliłam budziu piwna hehe

Gość gość
gość 19 :08 matko ale rynsztok jakaś PATOLOGIA masakra :(

Gość gość
ej ty bogata dawaj wypociny z tłuszczu buhaaaaaaaaaaaaaaaaaa poszła do biedry cukierki się skończyły :(

Gość gość
przecież doskonale wiadomo kto tak pisze jak ta od bachorów itd. to są osoby które mają co nieco więcej i na mopsowa pomoc się nie załapują a jednocześnie żal im d**ę ściska że nie są bogaci i nie stać ich na nic co by chcieli, mam taką sąsiadkę co uważa że ja korzystając z rodzinnego zabieram jej podatki tylko jak rozmawialiśmy o rozliczeniu podatkowym to okazuje się że cały podatek jaki wpłaciła dostaje z powrotem bo odlicza sobie na 2 dzieci więc z jakich jej podatków ja ciągnę to rodzinne? oczywiście wyzwiska w moją stronę że wyciągam łapę itd. a dlaczego? bo jej się nie należy a pewno by chciała

Gość gość
no mi jakoś żal d**y nie ściska że nie musze żebrać o kase i jedzienie....

Gość gość
więc tak moja droga ojciec moich dzieci ma czerwony nos bo codziennie pije wino gdyż jest księdzem :) w akty urodzenia 10 moich pociech mam wpisane ojciec nieznany więc mops jak najbardziej mi daję masz racje kocham twoje składki nawet te w kościele pozdrawiam

Gość gość
gratki.. choć nie wiem czego, niezaradna ofermo

Gość gość
Jakie żebrać o kasę? smiech.gif Oszalałaś??? Biorę wszystko, co mi się należy jak psu kość, z Twoich podatków, oprócz tego mąż zarabia pod stołem ponad piątkę, ale że jest zawodowym kierowcą tira, to umowę ma na najniższą krajową :D Ja oficjalnie nie pracuję, tylko zajmuję się dzieckiem, a tak naprawdę robię na czarno i wszyscy są zadowoleni :D A Ty jak musisz, to tyraj, bo nie dostanbiesz od Państwa ani złotówki, gdyż twój dochód Ci na to nie pozwala naiwna frajerko :D Cwany zawsze sobie poradzi i się bogaci na tych, co wyżej sr/ają niż du/pę mają :D

Gość gość
tiaa tak sobie tłumacz, myślisz że cała okolica nie wie jak żyjesz? że zdziecka się nie smieja że dziadówa?:-D jak tak myślisz to naiwna jesteś:-D a opieka wie ile kierowca zarabia więc te opowieści między bajki wsadz ;)

Gość gość
To nie ma znaczenia czy opieka wie czy nie wie. Na zaświadczeniu jest najniższa krajowa, a w nazwie firmy "transport międzynarodowy" :D Nikt się nigdy do tego nie przyczepił :)

Gość gość
To nie jest tak, jak myślicie, że ktoś z opieki sobie będzie COŚ podejrzewał. Jeśli spełniamy kryteria dochodowe, to mają zas/rany obowiązek udzielić nam pomocy finansowej, a nie robić śledztwo czy aby więcej nie zarabiamy niż na zaświadczeniu napisane :D Podejrzenia to nie stan faktyczny, a stan faktyczny to jest to, co na papierach napisane :) Trzeba umieć korzystać z pomocy MOPsu :D A latem jedziemy na 10dniowe wczasy do St Tropez

Gość gość
Mój mąż pracuje w systemie 3 na 1 :D Luzik, zarabia nieźle :)

Gość gość
no ale tylko taka jak ty gruba zakompleksiona biedna istotka martwi się CO LUDZIE POWIEDZĄ buuuuhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja mam to gdzieś będą gadać do puki języki mają a jak do tego są takie puste jak ty to :) o lanyyy

Gość gość
Brat męża i jego zna zarabiają najniższe krajowe i maja 2 dzieci. Majac takie dochody normalnie dostają rodzinne + np dodatek na rozpoczęcie roku szkolnego . Takich rodzin jest bardzooo duzooo i to nie jest wina ludzi tylko tego ze zarobki są takie niskie. W sumie jak sie komuś nalezą pieniążki z ośrodka pomocy to dlaczego z tego nie skorzystać ?

Gość gość
jak mi się należy to biere hehehe

Gość gość
noo biere.. wszystko wiemy :-D

Gość gość
gość To nie jest tak, jak myślicie, że ktoś z opieki sobie będzie COŚ podejrzewał. Jeśli spełniamy kryteria dochodowe, to mają zas/rany obowiązek udzielić nam pomocy finansowej, a nie robić śledztwo czy aby więcej nie zarabiamy niż na zaświadczeniu napisane smiech.gif Podejrzenia to nie stan faktyczny, a stan faktyczny to jest to, co na papierach napisane usmiech.gif Trzeba umieć korzystać z pomocy MOPsu smiech.gif A latem jedziemy na 10dniowe wczasy do St Tropez Wiesz co coś ci teraz powiem mops jak narazie jest głupi ale różnie być może i jeżeli nabierze podejrzeń to sprawą zajmie się uks czytaj urząd kontroli skarbowej. Mam właśnie w tej rozrgyzanego starego przez uks i wierz mi kuresko żałuje że robił co robi bo zaległy podatek,wszystkie zasiłki z okresu 10lat to kwota ogromna.Bo nawet idiota domyśli się że coś nie gra gdy wydajesz dużo więcej niż zarabiasz. Więc nie ciesz się że umiesz korzystać z mopsu bo korzystasz z niego dopóki ktoś nie będzie miał ochoty tobie udowodnić. A tak nawiasem to c***owiem parę przykrych słów bo nienawidzę takich ludzi choruję na raka i nie otrzymuję żadnej pomcy ale twoja rodzina gdy ew ktoś zachoruje to się z waszego cwaniactwa i niezgłaszania dochodów nie ma w życiu.Róbcie dalej co robicie tylko jak do renty czy emerytury dojdze to potem k***a nie stękajcie

Gość gość
Ty nie jesteś cwana, tylko zwykła złodziejka. Przez takie jak Ty rodziny, które naprawdę potrzebują pomocy jej nie dostaną, bo dają takim oszustom. Czym Ty się chwalisz, kobiety piszą, że jest ciężko choć oboje pracują i dostają grosze albo nic,bo pieniądze państwowe,moje i każdego kto uczciwie pracuje idą do złodzieji takich jak Ty.

Gość gość
gość To nie jest tak, jak myślicie, że ktoś z opieki sobie będzie COŚ podejrzewał. Jeśli spełniamy kryteria dochodowe, to mają zas/rany obowiązek udzielić nam pomocy finansowej, a nie robić śledztwo czy aby więcej nie zarabiamy niż na zaświadczeniu napisane smiech.gif Podejrzenia to nie stan faktyczny, a stan faktyczny to jest to, co na papierach napisane usmiech.gif Trzeba umieć korzystać z pomocy MOPsu smiech.gif A latem jedziemy na 10dniowe wczasy do St Tropez Wiesz co coś ci teraz powiem mops jak narazie jest głupi ale różnie być może i jeżeli nabierze podejrzeń to sprawą zajmie się uks czytaj urząd kontroli skarbowej. Mam właśnie w tej rozrgyzanego starego przez uks i wierz mi kuresko żałuje że robił co robi bo zaległy podatek,wszystkie zasiłki z okresu 10lat to kwota ogromna.Bo nawet idiota domyśli się że coś nie gra gdy wydajesz dużo więcej niż zarabiasz. Więc nie ciesz się że umiesz korzystać z mopsu bo korzystasz z niego dopóki ktoś nie będzie miał ochoty tobie udowodnić. A tak nawiasem to c***owiem parę przykrych słów bo nienawidzę takich ludzi choruję na raka i nie otrzymuję żadnej pomcy ale twoja rodzina gdy ew ktoś zachoruje to się z waszego cwaniactwa i niezgłaszania dochodów nie ma w życiu.Róbcie dalej co robicie tylko jak do renty czy emerytury dojdze to potem k***a nie st

Gość gość
"Jakie żebrać o kasę? smiech.gif Oszalałaś??? Biorę wszystko, co mi się należy jak psu kość, z Twoich podatków, oprócz tego mąż zarabia pod stołem ponad piątkę, ale że jest zawodowym kierowcą tira, to umowę ma na najniższą krajową Ja oficjalnie nie pracuję, tylko zajmuję się dzieckiem, a tak naprawdę robię na czarno i wszyscy są zadowoleni A Ty jak musisz, to tyraj, bo nie dostanbiesz od Państwa ani złotówki, gdyż twój dochód Ci na to nie pozwala naiwna frajerko Cwany zawsze sobie poradzi i się bogaci na tych, co wyżej sr/ają niż du/pę mają" ------------------------------------------- Kwintesencja polskiego cwanaictwa. Dlatego w PL jest tak zle a bedzie gorzej. MOPS tez w koncu nie bedzie mial skad tej kasy brac bo nawet w MOPSie pieniadze z nieba nie spadaja. Ja wam wspolczuje zycia w Polsce, wsrod tego chamstwa, cwaniactwa, nieuczciwosci, wsrod takich zlodziei, jak ta wyzej :O Brrr!