Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie kogos w UK kto pracuje w biurze banku lub agencji nieruchomosci

Polecane posty

Gość gość

W biurze, w banku "na okienku" badz w agencji nieruchomosci? Czy ciezko o taka prace? Co jest konieczne procz bieglego angielskiego? Jakie kursy?

Gość gość
Zadnych kursow nie potrzeba, jesli znasz dobrze angielski i obsluge komputera (Microsoft Office glownie). Ja zarejestrowalam sie w agencji, gdzie zrobili mi testy komputerowe, zeby sprawdzic jak u mnie z obsluga i w przeciagu tygodnia mialam prace. Zaczelam od temporary w NHS, ale przeciagnelo sie do roku potem majac juz doswiadczenie poszukalam permanent na wlasna reke.

Gość gość
Do takich prac zaden kurs nie jest c***otrzebny, jak ktos wyzej napisal, znajomosc angielskiego i obsluga komputera sa glownymi wymaganiami. Sama kiedys zaczynalam od takich prostych prac biurowych i zwykle byl test z excela (ale na niskim poziomie), z angielskiego (glownie z ortografii i znajomosci znaczenia slow, bo byl to test dla Brytyjczykow z zalozenia), czasem z matematyki, np obliczanie procent.

Gość gość
dokładnie! to nie Polska, gdzie do wklepywania faktur musisz ukończyć dwa fakultety!!! język, miła aparycja i obsługa komputera wystarczą!!!

Gość gość
Pieprzycie! Konieczne jest tez doswiadczenie i referencje. A i tak o taka prace jest ciezko, bo pierszenstwo maja "swoi" z perfekcyjnym jezykiem.

Gość gość
tylko, że jakoś "swoi" się tak strasznie nie pchają do biur czy okienka w banku! a wiecie ile zarabia się w takim okienku? moja znajoma pracuje w Barclays i ma 1100 funtów na rękę miesięcznie! żenada, co?

Gość gość
A ile bys chciala? To prosta praca, nie wymaga wiekszych kwalifikacji... Znam osobe, ktora pracuje w banku "w okienku" w Londynie ma ok.300f/tyg netto i nie marudzi.

Gość takidylemacikwnocy
Mam kolezanke w agencji nieruchomosci,dostaje podstawowa pensje,ktora jest bardzo mala,jakies 300-400 f ,a reszta zalezy juz od jej obrotnosci.Zwykle zarabia ok 2 tys,maz. 2,5,wszystko zalezy ilu uda sie jej pozyskac klientow. Niestety,nie wiem w jaki sposob dostala taka prace,wiem,ze wczesniej pracowala w pubie.

Gość gość
300-400 f oczywiscie tygodniowo?

Gość gość
ech polskie buractwo :D mysla ze w banku miliuny sie zarabia :D

Gość takidylemacikwnocy
Oczywiscie,ze miesiecznie. MNie w ogole zaczyna rozwalac polskie myslenie.... Znam pare Anglikow,ktorzy maja razem 3,5 tys. miesiecznie(oboje po studiach w UK,ona nawet po 2 kierunkach) i bardzo sa zadowoleni ze swoich zarobkow,mowia,ze mogloby byc o wiele gorzej.Tak wiec,wiecie...kasa tutaj na drzewie nie rosnie.

Gość gość
300-400 f mc? Co Ty p********z... Chyba, ze pracuje na czesc etatu... A Ci Twoi znajomi to gdzie mieszkaja, ze 3500 to az tak duzo dla nich?

Gość gość
Kasa na drzewach nigdzie nie rosnie! A co do pieniedzy to zalezy fdzie mieszkasz, jakie masz wydatki, potrzeby... Na polnocy kraju 3500 netto mc na pare to super, na poludniu juz gorzej, choc nadal ok.

Gość gość
* gdzie

Gość takidylemacikwnocy
W Londynie :-D Rdzennie Angole do tego,wiem to skandal,ze sa zadowolenie z takiej jalmuzny,malo tego Wam powiem,ze olaboga mieszkaja na kupie!!!Wynajmuja pokoj,a nie wille z 3 basenami!Wszystko dlatego,aby jak jaszybciej odlozyc na depozyt na wlasny dom. Naprawde chyba zaczynam sie cieszyc,ze nie mieszkam w Polsce,ta mentalnosc zaczyna mnie dobijac. Czy Wy naprawde wierzycie,ze ludzie w Londynie wyciagaja niby ta srednia 4o tys. rocznie? Oczywiscie sa tacy,co to robia z palcem w tylku,ale wiekszosc zyje skromnie i zarabia w okolicach 20-3o tys. rocznie.Wiem,dla Was to moze dziwota,ze nie maja 5 porszakow i 3 domow w Hszpani. Oj,ludzie,zejdzcie na ziemie,prosze.

Gość gość
Duzo jest takich w Londynie co maja porshaki i dom w Hiszpanii. A mentalnosc na kafe rzeczywiscie jest dolujaca.

Gość gość
No to niech kupia ten dom w Londynie, utrzymaja np.samochod, zaloza rodzine... Sprobuja mieszkac sami... To wtedy zobacza ile warte jest teraz przy obecnych cenach za wszystko te ich 3500...

Gość gość
20-30 tys to 315-446 f tygodniowo netto, na Londyn faktycznie skromnie Ale Londyn ma wlasnie jeden problem zbyt duza dysproporcja miedzy kosztami utrzymania, a zarobkami...