Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia marusia

Skąd macie kontakt z położną przed porodem

Polecane posty

Gość gosia marusia

Wiem, pytanie może głupie... Jestem na samym początku mojej ciążowej drogi, dwa razy byłam u ginekologa. Widzę, że na tym forum dziewczyny ciągle przytaczają co im mówiły położne, albo że dzwoniły do nich w nagłych sytuacjach. Czy chodzi o położne poznane podczas szkoły rodzenia, czy może poza wizytami u ginekologa należy też później spotykać się z położną?

Gość gość
ja chodziłam do gina na nfz i tam też pracuje połozna środowiskowa.chodziłam do niej przez całą ciąże, badała ciśnienie, ważyła , potem słuchała tętna dziecka itd po porodzie kilka razy przyjechała do domu. jej pomoc dla mnie była nieoceniona.

Gość gość
Można mieć kontakt z położną, tą samą która odwiedza mamę i dziecko po porodzie, również przed porodem, przysługują wizyty na NFZ już w końcówce ciąży tylko mało która mama wie o tym i korzysta. Można mieć kontakt z położną w przychodni, u mojego ginekologa jest właśnie położna która np. bada ciśnienie, waży, wpisuje wyniki, pomaga przy badaniach itd, pewnie jakby była milsza to bym do niej dzwoniła :P Można sobie opłacić wcześniej położną w szpitalu, i z taką przeważnie się ma kontakt jak poród się zaczyna.

Gość gosia marusia
ok, dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
u mojego lekarza też jest położna która wpisuje dane do karty ciąży, mierzy ciśnienie, waży.... zawsze też mogę do niej zadzwonić, jak miałam problemy w poprzedniej ciąży to podała mi pryw nr tel i kazała dzwonić jakbym miała jakieś wątpliwości czy dzieje się coś złego. Obojętnie o jakiej godzinie, super kobieta! Chodzę na NFZ