Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ambitna dziewczynka

czy z takimi zobowiązaniami poradzę sobie w Warszawie Ile zarabiacie w stolicy

Polecane posty

Gość ambitna dziewczynka

Chce wynająć mieszkanie cena ok. max 800 zł (z chłopakiem) Niestety mam kredyt, czyli 500 zł miesięcznie Bilety,paliwo itd 200 zł miesięcznie ( wypady pod miasto-mam tam dom, 50km od Warszawy) Jedzenie max 400 zł RAZEM 1900 stałych opłat, raczej nie da się na niczym oszczędzać. Potrzebuję 2 000 aby jakoś przeżyć. Jeśli będę chciała iść na studia, muszę albo ruszyć oszczędności, albo lepiej zarabiać;] Gdybym miała 3 000 byłoby komfortowo. 2500 jeśli studia - na styk. 2000 minimum, aby się utrzymać. Dodam, że średnia moich zarobków z ostatnich 2 lat to właśnie 2 000 czyli mam potrzebne doświadczenie, powinnam w stolicy na początek mieć 2 500 ale jak będzie? Chcę jedynie przez 3,5 roku tak żyć, później przeprowadzimy się pewnie na wieś. Na czas studiów wygodniej w Warszawie. Myślicie, że zarobki w stolicy dadzą mi przezyć?:D Mam oszczędności, nawet sporo, także jest zabezpieczenie na studia. NIe mniej, wolałabym tego nie ruszać... Jak to było z Wami, gdy zamieszkaliście w większym mieście?:-)

Gość gość
Trudno powiedziec,mi po przeprowadzce do stolicy spadly zarobki (z 2600 na 1700)

Gość ambitna dziewczynka
To może zmieniłaś/eś branżę? Ja muszę mieć minimum 2 000 inaczej nie dam rady. Zawsze mogę też dojeżdżać. Tylko, że lepiej juz szukać czegoś bliżej za 2000 niż dojeżdżać i zarabiac tyle samo. Mi nie o zarobki chodzi, tylko chciałam pracowac+studia+kursy a na wsi nie mam takiej mozliwości, bo szkoły w Warszawie. Sama już nie wiem!

Gość gość
A jakim cudem chcesz wynajac mieszkanie za 800 zl? Tyle moja droga to kosztuje wynajecie pokoju.

Gość gość
To samo pomyslalam

Gość ambitna dziewczynka
Liczę, że 800 zł juz z opłatami + drugie 800 chłopaka Ile zarabiacie w stolicy? Tak sobie myślę, że chyba średnio zmienię sobie na lepsze, ...