Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 8 kilo w wieku 4 i pol miesiaca to duzo

Polecane posty

Gość gość

wzrost ma 68cm, ur sie z waga 3200, chlopak, nie jest jakis gruby ale to nei jest za duzo?

Gość gość
moja córka ma 2,5 roku i wazy 11 kg

Gość gość
Mój syn urodził się 2800, jest wcześniakiem, zważyliśmy go w dzień w którym miał się urodzić, było ok 4 kg, obecnie waży ok 10 kg, a ma rok! jest to dużo za dużo, moje dziecko przy rozmiarze 62 ważyło maks 5 kg

Gość gość
córka 4,5 miesiąca - 6 kg

Gość gość
2,5 roku i 11 kg to w druga strone- niedozywienie jakies pewnie nie?

Gość gość
Kolejny pokemon? Potem takie tuczniki do przedszkola prowadzą.

Gość gość
Sporo. Mój synek urodził się nieco mniejszy (trochę ponad 3kg) a 8 kg ważył na 6 miesięcy.

Gość gość
niedozywione ?? wygląda normalnie jak inne dzieci w jej wieku , nosi rozmiar 92/98 wiec wszystko jest w normie ..

Gość gość
kurde pediatra powiedziala ze jest ok, ale tez mnei zaskoczyla ta waga, bo on naprawde na tyle nie wyglada, jest normalnym chlopcem wcale nie grubym, zjada 6 x po 150 ml mm, nie dokarmiam go zadnymi kelikami czy kaszkami, teraz dostaje pomalu obiadki ktore je ze smakiem, ale wtedy zamiast 150ml robie mu np. 90, bo dopiero wprowadzamy nowe pokarmy :) zawsze pilnuje zeby byla przerwa miedzy posilkami min 3h, nie dodaje zadnego cukru do wody, czy do herbatki ,,,chyba ma poprostu taka budowe :)

Gość gość
Moj jak mial 4 miesiace wazyl 9 kg,teraz ma 14 miesiecy i wazy 12 kg i ma 88 cm duzy z niego chlopak,nie martw sie

Gość gość
Moim zdaniem to naprawdę dużo/

Gość gość
5 miesiecy 8 kg

Gość gość
nawet bardzo dużo

Gość gość
Daj spokój, zamiast pytać na kafe weź siatkę centylową. Twój synek jest na 75 centylu z wagą i nieco poniżej 75tego z długością ciała. Jest ok, pediatra mówi że ok, bo naprawdę jest książkowo. A że ktoś ma dziecko takie czy śmakie to o niczym nie świadczy.

Gość gość
boze to tucznik :O

Gość gość
Moj tez tak wazyl. Teraz jest chudy jak patyk

Gość Październikowa mama 2013
Moj ma 3 miesiące i waży 7.1kg i nie wygląda jak tucznik. Jest po prostu duży chociaż urodził sie z waga 3.4 kg. Jest tylko na piersi karmiony na żądanie. Na ostatnim szczepieniu znajdował sie w 90 centylu. Uważam ze to indywidualna kwestia dziecka - widziałam już dzieci wyglądające jak ludzik Michelin :) I owszem słabo to wygląda a mój syn mimo ze waga spora wygląda zdrowo, dobrze. Skoro pediatra mówi ze jest ok to nie ma xk się martwić.

Gość gość
moja ma 10 i waży 8,5 kg, waga urodzeniowa 2,5 kg

Syn ma 6 mcy i ok 8,5 kg, nosi rozmiar 74; urodził się z wagą 4100.

Gość gość
corka, 5miesiecy . 7kg :)

Gość gość
Nie martw się dobra ma wagę mój 3.5 miesiąca waga 7.7 tylko na cycu. A te osoby które piszą od dużo bo ich 2.5 letnie po 11 to niech lepiej poczytają o wadze dzieci. Też się martwiłam ale nie ma czym po pol roku waga już stopuje.

Gość gość
moja corka urodzila sie w waga 4,3kg i 61cm, jak miala pol roku to wazyla ponad 8kg i byla bardzo dluga, teraz ma 6lat i jest chudzielcem, nadal bardzo wysoka, nosi rozmiar na 8-9lat, dzieci jak zaczynaja chodzic to traca ten ''dzidziusiowy'' tluszczyk, jak karmisz piersia, nie zageszczasz niepotrzebnie zupek, nie podajesz za duzo slodkich kaszek i sokow to wszystko ok

Gość gość
W 4-5 miesiącu dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową... czyli Twój maluch powinien ważyć 6,5 no maksymalnie 7kg! Fakt, że masz długie dziecko.. ale jednak waży trochę za dużo. Karmisz w nocy? To zdecydowanie ogranicz noce karminie. Bardzo dobrze, że robisz przerwy w jedzeniu min. 3 godziny. Ale zobacz.. może jemu można zrobić dłuższe przerwy. Chociaż jedną dłuższą. Spróbuj. Powodzenia ps. mój synek ma 12,5 miesiąca, waży 9440 i w stosunku do jego wzrostu, to też trochę dużo, bo w siatkach jest wyżej z wagą niż ze wzrostem. :(

Gość gość
karmie raz w nocy kolo 3, czasem budzi sie wczesniej to go oszukuje herbatka, ale pozniej juz jest glodny, jest bardzo aktywny przez caly dzien, ucina sobie jedna dluzsza drzemke i pozniej szaleje, jest bardzo silny, probuje siadac, podciaga sie za zabawki na lezaczki i siedzi, chociaz wiem ze to za wczesnie i nie pozwalam mu za dlugo byc w tej pozycji, jak trzyma mnie za raczki to tez siada i nie ma zamiaru sie klasc :) moze dlatego nie wyglada na grubaska, nie ma oponek, jest poprostu duzy

Gość gość
Moja ma 4 miesiace 6,5 kg 66cm wzrostu wygląda normalnie-nawet bym powiedziała zgrabny niemowlaczek:) Urodziła sie 3,650kg

Gość gość
hm moj synek ma 8 mcy i wazy 9 kg.i wydaje mi sie ze to jest duzo bo do chudzinek nie nalezy.chociaz moim zdaniem nie jest gruby wyglada normalnie.ale 8 kg w wieku 4,5 mca?to jest chyba zbyt duzo.moja corka w wieku 11 mcy wazyla 10 kg i byla pulchniutka

Gość wszystkie zgrabne
ta wszystkie wasze dzieci maja sloniowa wage ale są zgrabne:O i nie wyglądają na tyle, wy też same szczupłe laski, szkoda że na ulicy latem tego nie widać.

Gość gość
29.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość Ja ie z tym nie zgodze. Sama jeżeli chodzi o wage i problemy z nią związane wiem bardzo dużo, przez lata chodziła do endokrynologa- swietnego speacjalisty. Nie ma powodów by się cieszyć z rozpasania dziecka, komórki tłuszczowe nagromadzone w dzieciństwie nie znikają nigdy. Nie można dopuszczać by 3-4mies dziecko ważyło tyle ile powinno ważyć w wieku 6-7miesięcy/ Prowadzi to do wielu zaburzeń, i uwierz mi raczej nikt o zdrowych zmysłach nie zazdrości tak utuczonego niemowlaka gdyż to zdrowe nie jest, a każdy dobry lekarz odeśle takie dziecko na konsultacje. Dzieci otyłe rozwijają się póżniej, później wstają a gdy im się to uda maja problemy z prawidłowym chodem. Podczas wakacji sama byłam świadkiem w sali zabaw mama z 15miesiecznym dzieckiem- które miało chyba ze 3 podbródki stawiała je a ono przewracało się na tylłek- nogi X, poczytaj sobie o korygowaniu takiej wady nóg, niec przyjemnego. Dzieci sa różne większe mniejsze grubsze i chudsze, ale słabi mnie gdy matki upasają dzieci jak chomiki a słowa krytyki odbierają jako zazdrośc- uwierz mi otyłości nie sposób jest zazdrościć.