Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 8 kilo w wieku 4 i pol miesiaca to duzo

Polecane posty

Gość wg siatek centylowych
jest duzy i tyle. a ile razy karmisz? może przekarmiasz? Mój w tym wieku miał podobną długość, ale ważył niespełna 7 kg, jak miał 5 miesięcy i kilka dni to był długi na 72 cm i ważył 7200. teraz ma 3 lata, mierzy 102cm i waży raptem 13kg, więc mam taką długą glistkę

Gość gość
nie pase go, pisalam wyzej ile jada, trzymam sie dokladnie schematu żyw. rozwija sie prawidlowo, tez mnie zaskoczyla waga bo na tyle nie wyglada, nie powiem do chudziutkich tez nie nalezy

Gość gość
9.01.14 [zgłoś do usunięcia] wszystkie zgrabne ta wszystkie wasze dzieci maja sloniowa wage ale są zgrabnepechowiec.gif i nie wyglądają na tyle, wy też same szczupłe laski, szkoda że na ulicy latem tego nie widać. ccc Też mnie to bawi. Dziecko tak małe o taakiej wadze musi wyglądac adekwatnie do ilości kg, a tu matki twierdzą że wszystkie takie piękne zgrabne i rumiane, reszta to kosc*ptrupy i ich zazdrosne matki, heheheh

Gość gość
dla ciekawych to ja autorka i waze 48 kg

Gość grube te wasze dzieci
mój urodził się duży bo miał 60 cm i ważył 3700, ale mając 5 miesięcy ważył 7kg i mierzył 71 cm. te wasze dzieci to takie spaślaki.

Gość gość
13.23 I twoj urosl tylko 11 cm przez 5 miesiecy a tak duzo przytyl???Spaslaczek maly :)

Gość gość
kazde dziecko jest inne, mysle ze nie masz sie czym martwic,wg siatki centylowej jest w normie

Gość gość
Jak ty to robisz ze twoje dziecko aż tyle waży. Moje tyle waży a ma 14 miesięcy

Gość gość
nadwaga w okresie dzieciecym to droga do nadwago w zyciu juz doroslym, mamy dbajcie o dzieci, nieprzekarmiajcie ich lub zle odzywiajcie np.niektore matki juz w 4miesieczne dzieci laduja kaszki, sloiczki

Gość gość
i wszystko jasne.. piszesz, że jak nie dajesz my w nocy mleka, tylko go "oszukujesz", czyli dajesz herbatkę.. Domyślam, że jakąś granulowaną.. i piszesz, że "nie dodajesz cukru do dań i napojów".. ale herbatka granulowana TO SAM CUKIER!! Więc dawaj mu w nocy wodę, a jeśli nie, to owszem.. herbatkę, ale w saszetkach, Hipp po 4 miesiącu. Zaparzysz wieczorem i będzie. Ona nie ma cukru. Granulowane wyrzuć.

Gość gość
No dużo dużo

Gość gość
masz racje gosciu daje granulowana hebatke hipp nie wiedzialam ze jest jakas w saszetkach. wode nie przejdzie, odrazu pluje :) tylko ze ja tej hrbatki daje odrobinke, na 120ml daje nie cale pol lyzeczki, zeby tylko leciutko sma zmienilo

Gość gość
Dziecko autorki prawdopodobnie za dużo waży, ale nie zgodzę się z wypowiedzią, że "nieprawidłowo odżywia się dzieci, że 4 miesięcznym (czyli w 5 miesiącu) dzieciom daje się kaszki i obiadki i deserki". To chyba jest normalnie tak? Co w tym złego i nieodpowiedniego? Moje dziecko już w 8-9 tygodniu dostawało porcję mleka ok 23 zagęszczoną kleikiem, ponieważ bardzo dużo ulewało, mimo dodawania do mleka nutritonu. W nocy ciągle się budziłam, czy nie ulało (zdarzało się nawet 2 godziny po posiłku), ciągle sprawdzałam itp. Odkąd dostawał na noc zagęszczone mleko spał dobrze i bez ulewania. Kaszki (bez cukru) normalnie.. w 5 miesiącu już dostawał.. a jabłuszko dostał kilka razy jak skończył 3 miesiące, a jak miał 3 miesiące i 3 tygodnie to juz codziennie w porze obiadu coś ze słoiczka dostawał. Dzięki temu dziecko nie grymasi, lubi wszystkie pokarmy, o różnej konsystencji. Niedługo kończy 13 miesięcy, waży 9,5 kg. Więc żadnej nadwagi nie ma. Ale jeśli ktoś ładuje w dziecko jedzenie co 1,5-2,5 godziny, bo twierdzi, że głodne, jeśli ktoś karmi 7-8 miesięczne dziecko (czy starsze) w nocy (i to kilka razy), a do tego podaje słodkie herbatki (granulki), soki i kaszki, to bardzo szybko może sobie zrobić grube dziecko.. i to nie ma znaczenia, czy będzie zaczynał rozszerzanie diety po 4 czy po 6 miesiącu.

Gość gość
Jest herbatka Hipp w saszetkach/torebkach (dla maluszków po 4 miesiącu i potem chyba kolejna od roczku). Niestety przyznam, że w swoim mieście nie widziałam jej w żadnym supermarkecie. Można kupić w niemieckim Realu, w internecie i CHYBA w aptekach. Przynajmniej można spróbować poszukać w tych większych, sieciowych. Ja dostawałam mnóstwo herbatek granulowanej od teściowej. Używałam tylko kilka razy koperkowej i 1 opakowanie uspokajającej. Potem oddawałam koleżance herbatki. Tam jest na prawdę sam cukier. To już lepiej kupić maluszkowi sok np. jabłkowy (albo jakiś domowy) i go z wodą rozcieńczyć. Będzie zdrowsze.

Gość gość
5 miesiecy 8 kg

Gość gość
Mój jak miał 5miesiąca miał 11kg przy wzroście 78 cm waga urodzeniowa 4.500 i 60cm teraz ma 21 miesięcy wzrost 99 i 18 kg :-):-):-):-):-):-)

Gość gość
Mój w wieku 5lat ważył 18.5 kg.

Gość gość
To ja gość wyżej mój mały od 4 miesiąca nie je w nocy wogule ani żadnych kaszel nie jadł nigdy nie jadł ani słodyczy on porostu taki jest lekarz nie kazał mu go odchudzać bo nie będzie prawidłowo się rozwijał a teraz się tak wyciągnął ze nie jest gruby tylko ciężki nikt nie wieży ze on tyle waży dopiero jak go biorą na ręce:-)

Gość gość
Mój siostrzenicy też ma pięć lat i waży 18 i jest chudy jak patyk i niewiele wyższy od mojego syna co ms prawie dwa lata

Gość gość
no walsnie moj syn ten nei wyglada na grubasa, do chudzielcow tez nei nalezy , a waga spora nei powiem 8 kilo i dopiero 4,5 mc to co bedzie na 2 czy 3 mc?hehe

Gość gość
Ciekawe bo mój ważył 18.5 kg wzrost 112 i wcale chudy nie był. Ale pewnie zawsze lepiej wmawiać sobie że grube dziecko "wcale" tak grubo nie wygląda, a każdy o NORMALNEJ wadze to chudzielec, może i tak gdy stanie obok dziecka z potężną nadwagą.

Gość gość
Przestańcie się czepiać każde dziecko jest inne jedne są drobne inne bardziej zbudowane i to że dziecko tyle waży to nie świadczy o tym że jest grube jest ciężkie a to jest różnica jak lekarz mówi że jest ok to nie ma się czym martwić.a te dzieci co są teraz chude wcale nie świadczy że w przyszłości nie będą grube.

Gość gość
# Do mamy 21miesieczniaka. Twoje dziecko nie miesci się w żaden sposób w centylach. Przyjąć 97centyl dla 2 latka ( a Twoje dziecko nawet nie ma 2 lat) powinien ważyć do 16kg, i to już taki zupełny max. A Twój siostrzeniec jest na 50 centylu, ty chyba masz jakies zaburzenia postrzegania, jeżeli twierdzisz że taka waga u malucha jest normalna a waga idealna dla obcego dziecka to patologia, Niesamowite.

Gość gość
Mój wogule nie ma nadwagi nosi normalne ubrania mieści się w standardowe ciuch na jego wzrost to ciekawe jak może mieć jak to napisałaś potężną nadwagę:-):-)

Gość gość
Problem zaczyna się już w zyciu prenatalnym. Matki leżą i jedza większość dnia, przy czym przyjmują straszne ilości multiwitaminek, wapnia, zelaza etc ich dzieci rodzą się wielką wagą urodzeniowa ( mowa o dzieciach miedzy 4.100-5.5 kg) co w żaden sposób nie jest wynikiem uwarunkowań genetycznych a sztucznie napędzaną wagą płodu. Pózniej niemowlaki faszerowane są produktami wysoce zwitaminizowanymi, i kogo dziwi że maluch w wieku 3mies ma 8kg? Moja koleżanka w pierwszej ciąży przyjmowała bardzo znany zestaw dla witamin dla ciężarnych, jej dziecko urodziło się z wagą 4.400- ona sama chuda szkapa. Poród rozwiązany cc bo w zyciu by nie urodziła tak dużego dziecka. Przy drugim dziecku lekarka zabroniła jej faszerowania się witaminkami dziecko urodziło się z waga 3.200kg.

Gość gość
Tylko spójrz jeszcze na jego wzrost i dopiero oceniaj

Gość gość
Nie ma nadwagi majac 18kg/21mies ? :) Nie miesci się w siatce centylowej, twoje dziecko ma nadwagę.

Gość gość
Wszystkie jesteście nienormalne ciekawe czy ta kobieta co urodziła martwe bliźniaki przyjmowała by się ze są trochę za grube czy za chude cieszyła by się ze żyją a wy ty wielce problemy bo moje za grubą itd