Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 8 kilo w wieku 4 i pol miesiaca to duzo

Polecane posty

Gość gość
Mam w rodzinie grube dziecko. Urodził się mając 4.5 kg jako niemowlak był gruby, i wcale nie stracił na wadze w póżniejszych latach. Gdy byłam u nich a chłopak miał 6lat zamawiali 2 pizze jedna jedli oni a jedną on sam!!!! Chodzą teraz do poradni dietetyka czy kogoś tam i płaczą że ich już 10l nie może zjeść 7 kanapek tylko jak ptaszek 3. Upaśli go a on nawet na basen nie pojedzie bo ma wiszące cycki, gruby maluch jest słodki jak szczeniak ale później to nie znika, a powstają kompleksy

Gość gość
A co ma smierć do wagi :o ? majac dziecko należy o nie dbać

Gość gość
to ja autorka nie zalozylam tego topiku zeby sie klucic. ja sobie zdaje sprawe ze waga jest za wysoka,ale nic na to nie poradze, syn zjada normalne posilki wg schematu, zmienei oczysiwscie te herbatke granulowana na te w saszetkach jak tylko uda mi sie ja kupic, lekarz powiedzial ze jest wszystko ok, rozwija sie prawidlowo a nawet nieco szybciej bo juz lgnie sie do siadania, wykonuje wszystkie czynnosci jakie robia dzieci w jego wieku, wiec wszystko jest ok, ale jak chcialam sie z wami podzielic bo jak powiedzialam zdaje sobie sprawe ze powienien wazyc neico mniej, szczerze zaskoczyl mnie wynik 8 kg, strzelalam na kilo mniej :) i nie musicie obrazac moje dziecko od pokemonow, tlucznikow, grubasow, mam takie opinie gleoboko gdzies , i tak go kocham najbardziej na swiecie ! dzieki za pozytywne opinie, poczytalam w necie i juz wiem ze wszystko jest w porzadku :) wg siatki rowniez :)

Gość gość
Ze wzrostem też się nie mieści w centylach to co waszym zdaniem nogi mam mu odciąć żeby mieścił się w centyla

Gość gość
autorka sorry za blad oczywiscie kłócić a nie klucic

Gość gość
" Ze wzrostem też się nie mieści w centylach to co waszym zdaniem nogi mam mu odciąć żeby mieścił się w centyla " HEhe, szkoda że tu nie można dać plusa za odp. Niezłe jest to ferowanie wyroków o nadwadze na podstawie samej wagi bez porównania wzrostu. Śmieszne.

Gość gość
Śmieszne jest to że matka twierdzi że jej dziecko jest idealne gdy w zadnej siatce się nie miesci a cała reszta to niedożywione biedactwa, prawda w oczy kole

Gość gość
2014-01-29 12:52:56 [zgłoś do usunięcia] wszystkie zgrabne ta wszystkie wasze dzieci maja sloniowa wage ale są zgrabnepechowiec.gif i nie wyglądają na tyle, wy też same szczupłe laski, szkoda że na ulicy latem tego nie widać. :classic_cool:

Gość gość
co do siadania dziecka to nie jest dobrze gdy wczesnie zaczyna bo szkodzi to bardzo na kregoslup.poza tym to ze sie rwie do tego nie znaczy wcale ze w wieku 5 mcy nagle usiadzie.moj syn tez w tym wieku sie do siadania rwal a ma juz 8 i dalej sam nie potrafi usiasc

Gość gość
lepiej jak dziecko je ze smakiem, mozna mu zawsze jakos to ograniczyc niz latac za dzieckiem z butelka i wmuszac by cokolwiek chlipnelo

Gość gość
gosc 17:24 wiem ze za wczesnie to jest nie dobrze wiec nie pozwalam mu na takie wygibasy, ale czasem jak usiadzie to nie chce sei polozyc, lepiej mu w tej pozycji hehe, nie pisze o tym zeby sie pochwalic, bo nei jestem zwolennika robienia czegos na sile, rozumiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i nei mam zamiaru tego na sile przyspieszac, napisalam o tym o ktos tutaj napisal ze grube dzieci sie duzo pozniej rozwiajaj, na chwile obecna nei widze aby moj syn byl jakis opozniony :) pozdrawiam i nie jest gruby :)

Gość gość
sorry za literowki ale jedna reka pisze a druga bawie sie z synem :)

Gość gość
Autorko ja wcale nie zamierzam wyzywać twoje czy jakiegokolwiek innego dziecka od grubasów etc, uważam jednak że nie można być ślepo zapatrzonym w swe dziecko bo można mu czasem zaszkodzić, idealnie jest gdy dziecko ma apetyt ładnie je ale waga i wzrost trzyma się jakiejś normy, przecież one po to są by szybciej móc wyłapać wszelkie nieprawidłowości, ma się to zarówno do nadwagi jak i niedowagi.

Gość gość
autorko a ile mierzy twoj synek?

Gość gość
68cm

Gość gość
moja corka majac 5 miesiecy wazyla 8,5 kg a teraz jest taka chuda ze ciezko jest cokolwiek na nia kupic

Gość gość
A ja znam dziecko, które mając pół roku ważyło 10kg (karmione było wtedy piersią) , na 2 latka już 22.. a potem tylko więcej i więcej. Fakt, że dziecko wysokie .. ale i tak baaardzo otyłe. Jest w podstawówce, a waży więcej niż większość dorosłych mężczyzn. Więc to raczej nie jest normalne. Dlatego trzeba pilnować maluszka, obserwować czy zbyt dużo w ciągu miesiąca nie przybiera, czy nie je zbyt często itp. Owszem.. większość dziec***przy odpowiednim!!! sposobie karmienia- ma później normalną wagę, ale nie wszystkie.. i jak ktoś by się przyjrzał dzieciom (spójrzcie czasem np. w sklepie, na plaży), to byście zobaczyli ilu 5-6 latków ma już sadełko.. Kiedyś "grubas" był 1 w klasie.. zdarzało się dwoje.. Teraz w klasach jest po 3-5 dzieci z nadwagą (a w niektórych są dzieci ze sporą otyłością).

Gość gość
pechowiec.gif

Gość gość
mój synek ma 4 mce i waży ponad 9 ;) jest na cycku

Gość gość
A z jaką wagą się urodził?

Gość gość
3200kg

Gość gość
3900

Gość gość
Autorko moja urodzona dokladnie 19.09 waga urodzeniowa 3580 g dlugosc 53 cm obenie 6800 dlugosc 70 cm

Gość gość
hej, moja też wychodzi poza siatki, ma i pół miesiąca i waży 7300, wzrost 67 cm, przy urodzeniu ważyła 3900 i miała 53 cm, je 5x 150 ml (od tygodnia 1 posiłek zastąpiony warzywami) i nic więcej, też trochę się martwię, że za dużo, ale lekarka mówi, że na razie zdrowo się rozwija :)

Gość gość
ile ma mmiesiecy bo nei dopisalas?

Gość gość
oj, sorki, to ja córki z wagą 7300 :) ma 4 i pół miesiąca

Gość gość
to i tak mniej od mojego :)