Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana1990ms

Toksyczna tesciowa co robic

Polecane posty

Gość zalamana1990ms

Z mężem jesteśmy po ślubie pół roku ale razem jesteśmy już 6 lat , a teściowa dala znać o swojej diabelskiej stronie dopiero teraz . Wcześniej kochaną , wspierająca , pomocna teraz wredna, falszywa i niemiła. ... zaczęło się od kłótni mojego męża z ojcem , teściowa to osoba która lubi jak jest zgoda i wszystko po jej myśli ... najpierw próbowała mnie nastawić przeciwko mężowi , zobaczyła że stoję za nim murem to się na mnie obraziła i się nie odzywala okazało się że mnie i męża obiaduje do swoich córek, tylko że jedną z córek stoi po naszej stronie i wszystko nam powiedziała . Do tego teściowa zrobiła nam wojnę o wyjazd do kina . I dosłownie zakazała mi kontaktów z moją rodziną, bo to już nie moja rodzina. Więc kontakty z nimi są zbędne . Do tego obgaduje moich rodziców i połowę mojej rodziny. Już nie wiem co robić ... najchętniej bym jej powiedziała co o niej myślę , ale zostałam nauczona szacunku do starszych ...i po prostu głupio by mi było gdybym dosadnie jej powiedziała co o niej i tym wszystkim mmyślę

Gość zalamana1990ms
Up

Gość gość
ja bym ją odstrzeliła tak samo jak moją

Gość zalamana1990ms
Czasem mam taką chęć ... dobrze , że nie jestem sama

Gość gość
Szacunek szacunkiem, ale jak dasz sobie nasrać do paszczy, to już frajerstwo i przyzwolenie na wiecej takich chorych akcji . Mieszkasz z tą jedzą? Jak wyglądają relacje twojego męża z jego matką? I najwazniwjsze i po pewnym czasie każda mężatka do tego dochodzi, że nic nie możesz wielkiego zrobić w kontaktach z taką teściową, tylko twój mąż może cośzdziałać doroślejąc, odcinając pempowinę i stając się asertywnym człowiekiem, który wie czego chce od życia i komu może ufać.

Gość gość
oczywiście mieszkacie u teściowej, prawda?

Gość zalamana1990ms
Tak mieszkamy z teściawa ale tylko dlatego , że o to poprosili i powiedzieli , że na nas to przepiszą ... my jesteśmy teraz tanią siłą roboczą . Teściowa nie sprząta , nie gotuje nie zajmuje się ogrodem ... jedynie co robi to lazi za teściem . ... opłacamy my rachunki ... dlatego jest teraz wojna czy przypadkiem nie zmienia zdania i nie przepiszą tego na którąś z córek ... a my już strasznie dużo pieniędzy w to włożyliśmy

Gość gość
zalamana1990ms Tak mieszkamy z teściawa ale tylko dlatego , że o to poprosili i powiedzieli , że na nas to przepiszą ... xxxx ha ha ha ha ha!!!!! następna idiotka, która przyszła mieszkać do obcych ludzi w jednej koszuli! nic ci nie przepiszą! a jeśli już to na twojego pożal się Boże męża! do roboty i wynająć swoje mieszkanie!!!

Gość gość
opłacamy my rachunki ... xxx a co? łaskę robicie? zużywacie to opłacacie!!!

Gość gość
dlatego jest teraz wojna czy przypadkiem nie zmienia zdania i nie przepiszą tego na którąś z córek ... a my już strasznie dużo pieniędzy w to włożyliśmy xxx idiotko! w swoje się wkłada pieniądze a nie w cudze i w dodatku do podziału z jego rodzeństwem!!!

Gość gość
Nie rozumiem jak dorosłe kobiety moga dawać sobie wchodzić na głowe przez teściowe... No po prostu mnie to dziwi. Do cholery no! Wy nie umiecie tego załatwić, raz a dobrze??? Ja piernicze.

Gość zalamana1990ms
Dla sprostowania nie jestem idiotka oboje z mężem pracujemy . Obie córki się wyprowadziły my też mieszkaliśmy sami lecz teściówie prosili aby z nimi zamieszkać bo mają gospodarstwo i sami sobie nie radzili ... w zamian za pomoc mieli przepisać najpierw połowę a druga połowa miała stać się nasza po ich śmierci ... ale minęło już pół roku a oni nic nie przepisuja . I nie przyszłam z jedną koszula ... żeby tu zamieszkać musieliśmy doprowadzić górę do stanu mieszkalnego

Gość gość
na takich tematach zawsze pada pytanie ,, mieszkacie z tesciowa ,, hahahaa tesciowki sie dowrtosciowuja

Gość gość
wyprowadz sie . Zawsze tak jest , najpierw nalegaja zeby z nimi zamieszkac , a potem" pocaluj mnie w duupe " i na glowe wchodza. I mysla ,ze wszystko im wolno , bo mieszkacie u nich , pomimo tego ,ze placicie ,pracujecie , dom opalacie , pomagacie .... I po co ci to . Olej te ich dobroc i sie wyprowadzcie .

Gość gigi gigi
autorko! upadłaś na głowę? czemu ładujecie pieniądze w coś co nie jest waszą własnością? najpierw zapis - potem remonty i inwestycje!

Gość zalamana1990ms
właśnie teraz żałuję ... żałuję wszystkiego ... inwestowaliśmy bo im wierzyliśmy . Zawsze myślałam że są ludźmi z zasadami teraz zaczynam w to wątpić ...

Gość gość
wyprowadzcie sie , jesli maja zasady to sami zrozumieja ze zle robia i pol domu przepisza tak jak mowili . Ale musza byc podjete radykalne kroki czyli wyprowadzka , jesliu maja sumienie to ich to ruszy . Nie ladujcie tam swoich pieniedzy.

Gość gość
i tak wszystko pójdzie do podziału na całe rodzeństwo - więc nie ma sensu, żebyś tam siedziała, zniszczyła sobie życie a na koniec będziesz jeszcze szarpana o pieniądze przez jego siostry

Gość gość
Chyba kiedyś czytałam coś podobnego...jak zaszłam w ciąże to mieliśmy z mężem zamieszkać u mojej mamy ale moja wtedy kochana teściowa z miłością mnie zaprosiła abym się do nich wprowadziła i tak tez uczyniliśmy:( po przeprowadzce jak byłam w ciąży było ok ale jak urodziłam to zaczęło się piekło. Teściowa zakazała mi kontaktu z moja matką i ojcem, powiedziała że teraz mam męża i jego rodzina ma być dla mnie najważniejsza, po prostu miałam zakaz jeżdżenia do rodziny( oczywiście pomimo szacunku do niej to wyśmiałam ją w twarz i jeździłam do rodziców w każdy weekend) czasami nawet w tygodniu bo żadna ale to żadna baba nie będzie mi mówiła czy mam to robić czy nie... Oczywiście słuchałam teściowej w kwestii sprzątania, gotowania itp bo to było jej mieszkanie ale jeżeli chodziło o dziecko lub moją rodzinę to powiedziałam teściowej, że nie życzę sobie aby mi w tej kwestii czegokolwiek zabraniała i ucichła. Po 3 latach wiecznej wali bo tak to można nazwać wyjechaliśmy za granice... nie zapomnę tego, że pozwoliła mi się wprowadzić do siebie i za to jej dziękuje ale na tym jej uprzejmość się skończyła. Choćby nie wiadomo ile kasy bym jej w mieszkanie włożyła i tak bym tam nie zostało bo dla mnie spokój jest najważniejszy... Juz nie wspomnę o tym, że teściowa lubi mieć zawsze pierwsze zdanie, ona jest najważniejsza należy się tylko z nią liczyć, obgaduje nas, jest fałszywa i zakłamana. Nie daj się jej bo wpadniesz w depresje jak prawie ja:( ale udało nam się tylko wasz wielki błąd że daliście się wmanewrować w takie bagno, tania siła robocza jeszcze chatę im odremontowaliście bo ja akurat bym tego w życiu nie zrobiła.

Gość gość
Mysle tak samo , wy tam wkladacie pieniadze , a dom i tak zostanie podzielony na wszystkie dzieci , a w gorszym przypadku siostry dom dostana , a twoj maz nie . Bo tak to zazwyczaj bywa , corkom daja , a od synow biora . Nie inwestuj tam piewniedzy i nie wierz ,ze dom bedzie tylko dla was , bo nawet jesli go przepisza to bedziecie musieli splacic pozostale dziueci.

Gość gość
Dokładnie mój maż miał miec przepisane mieszkanie od rodziców bo tam jak pisałam wcześniej mieszkaliśmy 3 lata ale nie dało się tego wytrzymać i tak mieli tak naprawdę gdzieś bo córka je dostanie. I tak wiedzieli oni to od początku. Córka mieszka tez za granica a my mieliśmy mieszkać u nich albo koło nich wozić ich po lekarzach, dbać a i tak prawda była taka, że córunia wróci i dostanie więc daliśmy sobie spokój Miałabym mieszkać tam przez 20 lat usługiwać, być na każde skinienie to dałam sobie spokój nie będę sie męczyła z toksyczna babą. Tym bardziej że z reguły i tak córunie wszystko dostają za darmo a syn musi sobie sam zarobić na wszystko i tak będzie w waszym przypadku po prostu teściowa was wydoiła i teraz się śmieje, że siedzicie bez kasy i jesteście zależni. Ale sami taką głupotę zrobiliście bo ile się mówi aby z teściami nie mieszkać wy popełniliście taki podstawowy błąd na piękne oczy.

Gość gość
bo tak to bywa , niektorzy rodzice nie sa sprawiedliwi , a w przypadku rodzenstwa mieszanego to jest jasne jak slonce ,ze od synow wymagaja , a dadza coruniom .

Gość gość
zgadzam się w 100% nic nie dostaniecie taka jest prawda. Sami sobie samobója walnęliście. Ja juz tam mojej teściowej nic nie mówię, od nas nic się nie dowiaduje bo papla i kłamczucha jakiej mało na tej ziemi. Uciekajcie bo jeszcze będzie gorzej będą starsi i schorowani i dopiero się zacznie:) :) wzięli synka do siebie aby jako facet zapierdzielał ale jak dojdzie do przepisania chałupy to zobaczysz nawet was nie uwzględnią. Zrobili to aby córki miały spokój a syn z obca dla nich baba zapierdzielali. Bo ty ich córką nie jesteś i nie będziesz więc możesz zapierdzielać. Tak samo ja miałam siostra męża ma wszystko podstawiane do nos a my z mężem mieliśmy robić za tanią siłę robocza w zamian za co za obelgi, kłamstwa, obrabiania d**y. Nie dziękuje ja się z tym nie bawię.

Gość zalamana1990ms
my mamy pieniądze i w razie co to się wyprowadzimy i pozabieramy co się da ... mąż dał im czas do marca jeśli nie przepisza to się wyprowadzimy . Ja tylko nie wiem jak sobie do tego czasu poradzić z zachowaniem teściowej... chamstwem i fałszywością ...

Gość gość
nic nie zrobisz bo taka jest i już najlepiej abyście już się wyprowadzili tylko co z tego, że przepiszą jak jeszcze musicie siostry spłacić to co wam to da. Nawet jak ci dadzą to co masz w planie 20 lat mieszkać z taka teściową? bo ona się dla ciebie nie zmieni a będzie ogrzej wierz mi:(

Gość zalamana1990ms
Jeśli chodzitm kontakty z moją rodziną to częściej jeździmy ...nikt nie będzie nam mówił co możemy ,ta czego nie ...

Gość gość
Nie dadza synowi i synowej , bo jestes obca i zawsze bedziesz obca .Dadza corkom .i tak jak ktos pisze wyzej syn ma zapierdzielac , ale nic nie dostanie ,bo przypadkiem dostalaby tez obca baba czyli ty . Oczywiscie zdarzaja sie spoko tesciowie , ktorzy wszystkie dzieci traktuja sprawiedliwie i kochaja jednakowo , ale w wiekszosc**przypadkow to jednak jest tak jak pisza wyzej . malo tego , bywaja tacy co nawet dziec*****synach i po corkach czyli swoich wnukow tez nie traktuja sprawiedliwie . Po corkach cholubia , po synach nie lubia . Ale na szczescie nie wszyscy tacy sa , bywaja tez ci dobrzy .

Gość zalamana1990ms
Jakby nie patrzec i tak źle ...

Gość gość
przecież i tak przepisać mają wam tylko połowę! druga po ich śmierc**pójdzie do podziału a od pierwszej będziecie musieli jego siostrom wypłacić zachowki - nie lepiej kupić coś swojego skoro jak twierdzisz macie pieniądze?

Gość gość
w momencie przepisania na was dom musialyby sie tez corki zrzec praw do domu , wtedy byloby wszystko na czysto . A tak to jak to widzisz ? Chyba raczej czarno , bo corkom sie nalezy i na pewno sie mnie zrzekna ( bo w sumie z jakiej racji ) ,tak ze spalcicje bedziecie musieli i zyc w zlej atmosferze . Jesli jestescie na to gotowi to nie ma problemu , musicie sie liczyc ze splata siostr meza , ale zeby wkladac pieniadze w domu musicie miec przepisany na soiebie . A do tego czasu ostre kroki czyli decyzja o wyprowadzce i nie ma mydlenia oczu . Jak chca zebyscie zostali to niech ureguluja to co obiecali . Ale liczcie sie z tym ,ze siostry bedziecie musieli i tak i tak splacic, chyba ze one nie beda wyciagac roszczen , w co watpie.