Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie mleko podajecie swoim maluchom i od jakiego wieku

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie :)

Gość gość
OCZYWIŚCIE TAKIE OD KROWY

Gość gość
córka od początku piła i moje i mm (nan pro), po roczku powoli wprowadzałam krowie a po skończonych 2 latkach już tylko krowie (Łaciate 2%) - wiem, zaraz napłynie fala krytyki że to sam syf itp. ale każdy ma prawo robić jak uważa

Gość gość
od 8 m życia bebilon ha. potem hipp a obecnie jak ma 20 m to enfamil. Wg mnie najlepsze mleko. Krowie dostanie może ok 3 urodzin bo dostaje po nim wysypki

Gość gość
od urodzenia do teraz 10miesiecy gerber 1 i 2. zaczęłam już wprowadzać twarożki i jogurty. ok roku wprowadzimy krowie

Gość gość
ok ale jaka nazwa, czy w kartonie, czy w butelce a moze w folii ?

Gość gość
od urodzenia do 2 lat moje, nie planuję odstawić, więc później też moje krowiego nie piło i nie będzie pił, może jakaś kawa zbożowa z mlekiem albo kakao będzie w przedszkolu, jak sam zawoła to dostanie.

Gość gość
Moje dziecko od urodzenia piło Hipp na zmianę z moim mlekiem. Od drugiego roku życia córka nie pije żadnego mleka (odrzuciła sama). Podaję jej produkty bogate w wapń i tyle.

Gość gość
Od końca 1 miesiąca życia.. -Bebilon Ar (dziecko ulewało)- nie sprawdził się (za gęsty, problemy z kupą) .. zużyłam chyba 2 opakowania.. -Nan pro- też do kitu (dziecko miało problemy z brzuszkiem w nocy, prężyło się) zużyłam 2-3 opakowania -Enfamil - super! Jak "odkryłam", sprawdziło się, to to właśnie mleko podawałam. Dziecko w lutym kończy 13 miesięcy.. ostatnio kupiłam na próbę BabyDream, ale jakieś dziwne to mleko.. fakt, że dużo mniej słodkie od Enfamilu (nr3), ale takie gęste wychodzi. Ale dziecko zużyło. Dałam też już trochę mleka krowiego.. na razie niewielkie ilości. Ale nic się nie dzieje. Teraz mam znów puszkę Enfamilu, dziecko chore (cała rodzina), więc jak tylko wyzdrowieje, wróci mu apetyt, to będziemy podawać mleko krowie, albo różnie... czasem Enfamil, a czasem krowie.

Gość gość
Moja ma miesiac i dostaje moje i bebilon. Malo przybiera na wadze mimo mm. Jak dalismy jej enfamil plula, zwymiotowala...co dziecko to historia

Gość gość
córka 22 miesiące na początku dostawała NAN pro ale były problemy z kupką i brzuszkiem potem podawaliśmy bebiko ok żadnych problemów teraz pije Gerber też jest ok.

Gość gość
Ja podawałam od 8 miesiąca bebiko. Córce nic nie było, zdrowo się rozwija.

Na początku dokarmiałam Enfamilem... potem już tylko moje mleko. Od 8 miesiąca Hipp... po roku odrzuciła mleko. Jadła serki, jogurty. Jak miała 1,5 roku zaczełam dawać kakao na mleku krowim (wiejskie z piątnicy 2%).

Gość gość
Na poczatku piers, ok 4 miesiaca bebilon,bebiko,nan po wszystkich kolki,prezenie sie,zaparcia,okazalo sie,ze ma uczulenie na jakis dodatkowy skladnik mm. Bo spozywalam nabial i mleko kpci bylo ok. Od 7 miesiaca pije bebilon pepti,teraz ma 11 miesiecy i je odrzuca. Je normalnie nabial: jogurty,twarog,ser zolty i jest wszystko ok,teraz wprowadzamy ppwoli mleko krowie,takie z butelki,dostawal do kaszy i jest ok. Zadnych sensacji.

Gość gość
Mój syn ma rok. od urodzenia NAN PRO HA 1 (enfamil, pre nan, humany nie tolerował) Potem przez skazę białkową bebilon pepti (od 3 do 4 miesiąca) ale nie chciał pić i wróciliśmy do NAN PRO HA 1-nie było już po nim skazy. Po 6 miesiącu przeszliśmy na NAN PRO HA 2, włączając jogurty naturalne itp. i po konsultacji z pediatrą zmieniliśmy mleko na NAN PRO 2. to było ok 8 mca. Pił coraz mniej mleka a wręcz prawie wcale więc jadł jogurty (te z rossmanna tylko chciał) kaszki na wodę bo tych na mleko też nie chciał za bardzo. jak miał 11 mcy dałam mu nestle junior-trochę pił-wypił ok pół pudełka, też nie chciał to kupiłam mu waniliowe, też trochę wypił i koniec Tydzień przed ukończeniem roku jak odrzucił modyfikowane zupełnie postanowiłam wprowadzić krowie, pomalutku, wypasione 3,2%. 1 dzień 20 ml 2 dzień 50 ml i 3 dzień 100 ml-wysypało go, spróbowałam kozie-nie smakowało. Mieliśmy konsultacje u alergologa-powiedziała dokładnie tak "nie chce niech nie pije podawać mu warzywa zawierające wapń, wbrew przekonaniom mleko ma go najmniej" I tak też robimy. Obecnie ma rok i tydzień dokładnie i nie pije mleka W OGÓLE teraz ma ochote na kaszki to je je.

Gość gość
do 9 mc mm, potem mleko krowie po sztucznym mleku, kaszkach, słoiczkach itp wszystko zwracał

Gość gość
Moj tez po tych sztucznych przeslodzonych kaszkach,sloiczkach,jogurcikach dostawal sraczki i ulewal na kilometr. A jak dostal prawdziwy nabial,i o zgrozo danonki!!!! to wszystko w porzadku.