Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

basen w ciąży

Polecane posty

Gość gość

chodziłyście w ciąży na basen, u mnie to koncowka II trym. i nie wiem może jeszcze warto poczekac, choć kregoslup zaczyna mnie strasznie rwać. jak chodziłyście to tak, od którego miesiaca ciazy?

Gość gość
przepraszam, to koncówka I trym nie II, - to ja autorka

Gość gość
Ja nie chodziłam, bałam się złapać czegoś na basenie.

Gość gość
Ja w ciąży całe lato, kilka dni w tygodniu pływałam w jeziorze, od dnia dziecka do końca wakacji. Piękne lato było, nie to co teraz. Gdyby wtedy był basen w mojej miejscowośc***ewnie pływałabym do końca ciąży. Te trzy miesiące już swoje zrobiły. Nie mam żadnej przykrej pamiątki po ciąży prócz blizny po cc, żadnych rozstępów, luźnej skóry, czy na co tam jeszcze się kobitki uskarżają.

Gość gość
Ja chodze od 7 miesiaca i mam zamiar do konca ciazy (teraz zaczynam 9 miesiac). Czuje sie po basenie super.Kregoslup nie boli i ogolnie samopoczucie duzo lepsze, takze sie nie zastanawiaj tylko wskakuj w kostium i na basen :)

Gość gość
chodziłam tak gdzieś od 14 tyg. bo wcześniej po prostu się jakoś nie składało - zawsze po basenie czułam się rozluźniona nie mówiąc o tym jakie to przynosi zbawienie dla kręgosłupa - kilka godzin w pracy przed komputerem i powiększający się brzuszek robi swoje. Ale nie zapominałam, że na basenie łatwo można nabawić się infekcji więc każdorazowo po takiej kąpieli aplikowałam sobie invag dopochwowo, w ten sposób żadna infekcja mi się nie przyplątała - pozdrawiam ciepło:)

Gość nbiqvhiqu
Ja chodze od poczatku drugiego trymestru.

Gość gość
Byłam przedwczoraj i wyszłam przeziębiona:/ Dzisiaj masakra, katar mam okropny, nos zatkany, zatoki bolą, trochę gardło. Jak mi przejdzie mam zamiar jeszcze się wybrać, ale jak sytuacje się powtórzy to sobie daruję. A niestety miesiąc temu było to samo - basen i przeziębienie :/

Gość gość
chciałam ale miałam 5 miesięcy infekcje, a potem bałam się, że coś złapię, bo byłam poddatna w okresie ciąży na wszelkie grzyby i bakterie. Gdyby nie to, to chodziłabym, bo basen to świetna gimnastyka i rozluźnienie w ciąży.

Gość gość
Ja chodziłam do końca 7 miesiąca, nie złapalam infekcji - a jestem na nie podatna. Dodatkowo miałam obciążenie w postaci 2 letniego synka, który prawie cały czas wisiał mi na szyi :)

Gość gość
Nie chodziłam- i bez tego ciągle miałam infekcje...

Gość gość
Chodziłam przez całą ciążę. Pod koniec to był jedyny wysiłek na który mógłam sobie pozwolić. W wodzie czułam się taka lekka :-) Niestety od porodu już 4 miesiące nie mam jak na basen się wyrwać. Korzystaj póki możesz!

Gość gość
korzystaj teraz bo potem ani siły ani czasu na relaks nie będziesz miała, ja też chodziłam na basen bo to mój ulubiony rodzaj sportu - żeby nie mieć infekcji to spróbuj brać probiotyk ginekologiczny, ja tak robiłam i nic mi się nie działo, konkretnie to provag brałam

Gość gość
Jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo, to jak najbardziej basen to dobry pomysł. Ja chodziłam na pływalnię przez całą ciążę dwa razy w tygodniu. Relaks i odprężenie, szczególnie od 30 tygodnia jak brzuszek już ciąży. Przed pływaniem i po nim smarowałam okolice intymne provag żelem, poleciła mi go znajoma ratowniczka, która stosuje go przed pracą w celu zabezpieczenia przed infekcjami intymnymi. Żel mi również pomógł, nie miałam żadnych problemów intymnych jak w ciąży go stosowałam.

Gość gość
zaczelam chodzic z synkiem przed ciaza, 5 razy w tygodniu bo ma takie,zalecenie od lekarki. Po basenie czuje sie swietnie, plywanie odpręża a waga praktycznie stalą. Teraz od 2,5 tyg jestem w domu bo dziecko chore i nie mam kiedy wyskoczyć sama i juz mam 2 kg wiecej :( basen swietna rzecz

Gość gość
Ja chcialam chodzic ale po pierwszym razie złapałam infekcje intymna i leczyłam 3 m. I pozniej juz nie poszlam.

Gość gość
Bałam się o infekcje, którą mogłabym złapać na basenie ale ginekolog zalecił mi abym przed każdą wizytą oraz po smarowała miejsca intymne provag żelem, który chroni przed rozwojem grzybów i bakterii, dzięki temu że zawiera kwas mlekowy i nadtlenek wodoru a ponadto doskonale nawilża.

Gość gość
niby dobre jest pływanie ale hmm basen to mnóstwo zarazków,grzybice itp chlor może spowodować stan zapalny pochwy itd bo przecież dostanie się do środka i wybije wszystkie bakterie zarówno dobre jak i złe

Gość kropkowski
To basen moze być w ciąży?? :O