Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAM HIV jesli macie jakies pytania piszcie

Polecane posty

Gość gość
Dlaczego masz pretensje do matki i ojca , czy myślisz ze posluchalabys ich rad w wieku 17 lat ? Przecież w tym wieku każdy uważa sie za dorosłego i wszechwiedzacego, myśle ze matka nie raz cię przestrzegała , napominala , mówiła :o Bardzo Ci współczuje , naprawdę :(

Gość gość
iele jest domów gdzie seks to w ogole temat tabu. a kolorowe czasopisma czesciej piszą o tym co sie sprzeda. czyli jak zaaranzowac pierwszy raz. natomiast powazniejsze lektury to czytaja nudziarze, nie?

Gość gość
co za matoly z was ********** ona moze zdrowe dziecko urodzic, tylko trzeba pytaj sie lekarza . polacy w polsce nic nie widza, co za swiat z*****y! dobrze ze jestem w uk i jestem otwarta ,ciepla i dobra. do autorki trzymaj sie kochana. znajdziesz nei zarazonego, sex to nei wszystko.

Gość liza nie zabezpieczona
Napewno cos znajda. Medycyna idzie naprzód w zastraszającym tempie:) ostatnio gosc wynalazl cos na aizhaimera to zycze ci z calego serca zebys jutro w gazecie przeczytala o leku na hiv:)

Gość gość
w uk sa takie kilniki sexualne wszedzie, gdzie mozna isc i anonimowo ( nie trzeba podawac prawdziwych danych) sprawdzic sie na wszystkie choroby. pozniej wysylaja ci smsa albo dzwonia z wynikami - super sprawa i kazdy kogo znam chodzi tam przynajmniej raz do roku, niektorzy po kazdym nowym partnerze. Przy ewentualnej chorobie wszystkie leki dostaje sie za darmo

Gość mam ___ HIV
MAm pretensje wyłącznie do siebie. Nic nie poradze na to że w głębi duszy coś mnie kłuje gdy myślę o porzuceniu przez ojca i braku uswiadaMIANIA i rozmów z matką. wstydziłam sie ją nawet poinformowac o pierwszej miesiączce. Jesli kiedykolwiek będę mieć dziecko, będę z nim rozmawiać w ten sposób, by NIGDY nie wstydziło się rpzyjs z jakimkolwiek problemem - czy to swędząca pochwa czy nadmierny popęd. Po prostu. Ja ejstem winna tego że mam hiv. Tylko ja.

Wydajesz mi sie super osoba... Napisz pisalam nr:)

Gość mam ___ HIV
15:30 dziekuję za miłe słowa ale wolę zarażonego:) Razem jak łyse konie:)

Gość gość
wspolczuje ci bardzo autorki... mialas wyjatkowego pecha. ja spalam z ponad 50 partnerami i nie zlapalam hiva. czesto bez gumki i z nieznajomymi. Nie chcialam tego, mniejsza o powody. Bylam prawie pewna, ze mam hiva znam ten strach, bardzo mi ciebie szkoda :(

Gość mam ___ HIV
dziękuję liza;) Ty też jestes +?

Gość gość
jak zyjesz z mysla ze nawet jesli bedziesz miala dzieci to nie dozyjesz ich doroslosc****ewnie nie poznasz wnukow, nigdy sie nie zestarzejesz? jak ty z tym zyjesz? ja bym sie zalamala

Gość gość
wiele osob tak kończy - z hiv. a jaki odsetek z nich nie skonczyloby tak, gdyby mialo wpojone, ze seks to nie jest zabawa? że jak juz to tylko z gumką, a najlepiej wcale jeśli nie jestesmy pewni partnera? moja znajoma zanim zaczęła współzyc poprosiła partnera o testy na hiv, ponieważ widziala ile mial wczesniej kobiet. dziwne zachowanie czy normalne? tak samo jak to w uk, ze luudzie sie badają często i wszyscy. u nas to wstyd isc się zbadać, ciemnogród.

+ to znaczy? Napisz na mój.

Gość gość
dokladnie powinno byc tak jak w uk, darmowe kliniki i kazdy sie bada - to nie powod do wstydu a wrecz do dumy, ze ktos jest odpowiedzialny...

Gość mam ___ HIV
15:38 Staram się o tym nie myśleć. Teoretycznie każdy ma jakies tam szanse nie dożyć jutra. Ty masz może 0,00001% szansy, ja może mam 0,01% czyli większą szansę. W ten sposób na to patrzę by nie myśleć o tym. Odsuwam mysli. Oglądam komedie,czytam wesołe książki. Troche to sztuczne wiem.

Gość gość
liza k***a autorka pyta czy tez masz hiva ciemna maso!! przestan ja nagabywac o ten numer i tak nie p*****asz

Gość gość
a po co myśleć o tym że nie dozyje?? przecież może dożyć, z h iv nie jest tak że mozesz cokolwwiek przewidzieć. jak masz aids to już gorzej. ale może nigdy u niej do tego nie dojść. może prędzej my wszyscy wpadniemy pod samochód, albo skonczymy z rakiem. ilu z was pali, pije alkohol albo uprawia niebezpieczny sport, ma prace zagrazająca zdrowiu? to wszystko sa czynniki zwiekszponego ryzyka i kazdy z takich osob moze pomyslec, ze lepiej nie miec dzieci, no bo wnuków nie zobaczy..

Gość gość
15:41. Tak, puszczałam się. Tak, byłam szmatą. Tak, mam hiv. Przyznaję ci rację. Mam nadzieję że ty się nie puszczasz i nie masz hiv.

Gość gość
ale przeciez po odkryciu hiva w klinice pytaja o wszystkie osoby z ktorymi spalas i informuja ich, nie zrobili tak?

Gość gość
czy codziennie o tym myslisz? czy myslisz, ze twoje zycie byloby zupelnie inne gdybys byla zdrowa?

Nie wiedzialam wiec spytalam. A szmatę to sobie w domu znajdz. Popelnila blad i ponosi konsekwencje. Zdarza sie, ale nie nam to oceniac.

Gość gość
jak zyjesz z mysla ,ze moglas kogos zarazic i ktos bedzie przez ciebie cierpial ,nie masz wyrzutów sumienia

Gość mam ___ HIV
tak, pytają, w moim przypadku nie miałam kontaktu z facetem od 8 lat nie wiedziałam gdzie mieszka nie miałam telefonu do niego nic 2 gi facet był przyjezdny nie pamiętałam telefonu nazwiska w 3 przypadku nie było ryzyka.

Gość gość
klubowiczko 15,, mam taka propzycje dla ciebie dosiac faceta na jezdca ,bez zabezpieczeni i po chwili powiedz mu ze masz hiva, ciekawe jak dlugo sie utzymasz,a tak gwoli ciekawosci to ta pozycja nazywa sie na ,, rodero,,

Gość missejmi
Dużo razy uprawiałaś seks bez zabezpieczenia?

Ha ha:)

Gość mam ___ HIV
nie zaraziłam nikogo co rzadko się zdarza. Bardzo uważam. Miałam 3 partnerów -1wszy mnie najpewniej zaraził, z 2 gim współzylam kilka razy z prezerwatywą, z 3cim nie współzyłam wogóle. O hiv mysle codziennie.

Nie myśl o tym bo wpędzisz sie w depresje...m

Gość mam ___ HIV
tak, bardzo wiele razy. Nie liczyłam ale ok 20 razy. On na mnei bardzo naciskał był b doswiadczony typowy facet z dyskoteki

Gość gość
u nas jeszcze ciemnogród, są kraje gdzie ludzie żyją z hiv nie bojąc się jutra. zalezy tez od siły psychicznej. tutaj to tabu, najlepiej przemilczec, nie mówic o tym. nie wszedzie ludzie robią wielkie oczy i boją się reki podac. nie myśl, że przegrałaś życie. walcz i pokaż innym, że to Cie czegoś nauczyło. życzę ci takiego podejścia do życia jak miała Frida Kahlo:) ciesz sie nim, bo jest cudem. ze swojej choroby wyciągaj tylko dobre rzeczy, bo wszystko conas spotyka ma jakiś sens,a jeśli nawet nie ma, sama go znajdz i nadaj swojej chorobie. może w Twoich rękach jest nauka dla innych? może kogoś uratujesz, przyczynisz się do lepszej edukacji w naszym kraju? pomyśl, czy nie czas się zmierzyć z lękami i powiedzieć o tym rodzinie i najbliższym?