Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimowitka

Herbata na mrozy co ogrzeje organizm

Polecane posty

Gość PABLECZKI90
Pogoda jak pogoda byle by sie tak z dnia na dzien nie zmieniala, bo nie dosc ze szybko się można załatwić i rozłożyć w łóżko to czasem nie mam pojęcia co na siebie włożyć. Idę do pracy z rana jest zimo, wychodzę z pracy już jestem zrzgana bo jest mi tak ciepło. Na wieczór znowu zimno i piję sobie herbatkę z konfiturą malinową oraz cytryna i następnego dnia znowu powtórka z rozrywki.

Gość flexibijka
w takim kraju zyjemy i mamy cztery pory roku wiec nie ma co sie uzalac, grunt to miec cicha nadzieje, ze zima juz nie wroci i kazdy pewnie bedzie zadowolony z takiego obrotu sprawy. Jak były takie niskie temperatury to moją herbatą na mrozy było połącznie kielonka wódeczki z czarną herbatką do której sobie wrzuciłem jeszcze goździki i sok z pomarańczy.

Tak na zimowe mrozy, jesienne słoty i wiosenne deszczyki polecam herbatę z dodatkiem pigwówki :) Dla dzieci sok z pigwy.

Gość androidka
Ale, zeby wszystko musiało się kręcić wokół alkoholu. Ludzie co za kraj, ja tam sobie pije przez bity rok owocówkę z teekanne i nie narzekam. Nie choruje i jakoś normalnie znosze tą kapryśną pogodę. A jak znowu przysypie to się przecież nic takiego nie stanie, ja i tak wolę jak już sypie i jest tak ładnie biało, a nie potem brodzić w tej chlapie.

Gość makrel00a
ooo tez nie lubie jak snieg stopnieje i na moje nieszczescie buty mi przemakaja a potem L4. jak teraz snieg stopnial to chodzilam seryjnie w gumowcach, a jak byly takie mrozy to glownie pilam zielona herbate do ktorej dolewalam morze witaminy c w postaci soku z cytryny i pomaranczy.

Gość witariuszszka
Trzeba przyznac ze taka solidna dawke witaminy c sobie fundowalas, ale prosciej by ci bylo kupic jakas herbate cytrynowa jak fresh orange i do tego jeszcze sobie dorzucic soki cytrynowe. Ja tak pije i dla mnie to dopiero dobra opcja herbaty na mrozy, ale coz poki co to raczej mamy wiosne niz zime.

Gość onedaytrip
i byle sie ta pogoda utrzymala, odrazu czlowiek jest radosniejszy kiedy wychodzi do pracy. jak ten snieg padal to mialam takie problemy z porannym wstawaniem, nawet kawa nie potrafila mnie postawic na nogi. a teraz odrazu cieplej i tylko budzik zadzwoni, a ja odrazu wstaje gotowa do dzialania. mowcie co chcecie wiosna to czlowiek ma wiec sily niz jak jest zima, a temperatury sa na zupelnym minusie.

Gość aktika
Faktycznie humor mi się odrazu polepsza kiedy ptaszki ćwierkają, autobusy się nie spóżniają i nie muszę ubierać grubych swetrów i toczyć się do pracy. Byle tak już zostało,ale przyjmująć najgorszy scenariusz mam nadzieję, że jeżeli zima powróci to się długo nie utrzyma.

Gość gość
Miód lipowy z pasieki Bartnik Mazurski, 3 goździki, trochę cynamonu wrzątek syrop pomarańczowy herbatka super !!

Gość paaamela
znowu robi sie zmino i nieprzyjemnie. Widze, ze dużo osób stawia na cynamon tak jak ja. Lubie tez imbiru dodac do herbaty i cytrynki, taka klasyka.

Gość karmelka99
imbir jest dobry jak cie choroba chwyta

Gość babciabogusia
Na jesień i zimę najlepsza jest herbata z imbirem i cytryną;) Do tego jakieś dobre ciasteczko z http://asprod.com.pl/cukiernia i można jakoś tą niepogodę przerwać;) W sumie to dobre są też owocowe. Ja osobiście najbardziej lubię te z dzikiej róży, a z dodatkiem mięty to już są po prostu wyborne;) Tak samo zresztą ja te z żurawiny i z goździkami ;)