Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana994

przyszle mamy

Polecane posty

Gość zatroskana994

hej dziewczynki mam takie pytanie, w sumie od poniedzialku niesamowicie boli mnie kregoslup w dolnej partii, dzis powinnam dostac okres ale niestety jeszcze nie przyszedł i w sumie nie mam wgl jego objawow, no moze tylko ten kregosłup i mam mega wrazliwe sutki, normalnie nie moge ich nawet dotknac, aczkolwiek dzis jest troszke lepiej niz wczorej... przez ostatni miesiac dosyc czesto kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia. Stad moje pytanie czy to moga byc jakies objawy ciazy?

Gość zatroskana994
Tylko ten kregosłup mi tak nie pasuje bo to chyba za wczesnie na bole kregoslupa..

Gość gość
byc moze mylisz bole kregoslupa z bolami krzyza i podbrzusza. to wbrew pozorom jest ciezkie do odroznienia. starasz sie o dziecko? moze zrob test?

Gość gość
jeżeli bolą sutki, ale sutki nie piersi to na 99 %ciąża

Gość zatroskana994
no boli mnie cały dól pleców i to tak na maksa... a brzuch mnie tak czasem zakluje ale to tak dziwnie, nie tak jak na okres... no i bola mnie sutki, nie piersi

Gość gość
nie przesadzalabym z tymi sutkami ;p kazda kobieta ma inne objawy. Jedna nie ma zadnych, jedna ma ochote na ogorki, jedna bole podbrzusza a inna mdlosci. Najlpeiej zrobic test z moczu badz krwi no i wizyta u lekarza. Bedziesz miala pewnosc. z tego co opisujesz jest to bardzo prawdopodobne , ze jestes w ciazy

Gość zatroskana994
I wgl od poniedzialku niesamowicie mnie zbiera na wymioty, tylko teraz to juz nie wiem czy nie z nerwów, raczej o bobasa sie nie staram, aczkolwiek wiedzielismy co robimy i jakie moga byc tego konsekwencje

Gość gość
a w którym jestes dniu cyklu? okres Ci sie spoznia czy jestes troszke przed?

Gość zatroskana994
dzis powinnam dostac ale go nie ma i nie czuje wgl zebym miala go dostac. no i nie powiem stresuje sie niesamowicie i mam nadzieje ze to tez moze wplynac na moj okres

Gość gość
ból sutków to ciąża nie przesadzam, wiem ze kazda ma inne objawy. Ja tez kiedys zaszlam w ciaze i szukałam informacji o bólu sutków. Testy mi wychodziły negatywne a jednak byłam w ciązy. Dodatkowo bolal mnie brzuch przy wchodzeniu po schodach. Na mdłosci to chyba wczesnie. Najlepiej zrob test i bedziesz wiedziała.

Gość zatroskana994
Totalnie swiruje juz z tym wszystkim bo sie boje ze jednak to bedzie ciaza i test tez boje sie zrobic

Gość gość
ja z koleji nie mialam zadnych innych objawow niz takich jak przed okresem. Bolal mnie lekko brzuch, bylam taka lekko zmeczona. w tych ostatnich dniach nie mialam apetytu. moze nie mialam mdlosci. ale jakos nie ciagnelo mnie do jedzenia

Gość gość
nie swiruj, bo jeszcze nie wiesz. skoro kochalas sie bez zabezpieczen to wiesz jak to moze sie skonczyc. to nie jest tylko Twoja sprawa , ale Twojego partnera rowniez. Sadze, ze najlepiej dla Ciebie byloby wykonac test ciazowy. Po pierwsze bedziesz spokojniejsza albo pewniejsza. Po drugie w takiej sytuacji nie mozna zwlekac. Jesli jestes w ciazy bedziesz musiala umowic sie na wizyte. Chcesz wgl urodzic?

Gość zatroskana994
No ja wlasnie z mam od poniedzialku tak ze mi jest niedobrze momentami ale mysle ze to moga byc nerwy, natomiast totalnie nie ciagnie mnie na slodkie, a wczesniej moglam jesc tonami czekolade. Juz sama nie wiem co o tym myslec

Gość gość
jak bolą sutki to ciąża, wspomnisz moje slowa ;)

Gość zatroskana994
No oczywiscie jezeli to bd ciaza to urodze, dlatego chyba zrobie ten test w piatek i bede wiedziala na czym stoje. A czy test moge wykonac ewentualnie popoludniu?

Gość gość
sama sie nakrecasz. wez idz rano po test, zrob go i wtedy bedziesz wiedziala co zrobic. sama napisalas ze wiesz jakie sa tego konsekwencje. wobec tego nie mozesz sie teraz bac. im dluzej bedziesz zyla w niepewnosci tym gorzej dla Ciebie.

Gość gość
mozesz. lepiej jest robic rano jednak. mi osobiscie pierwszy test wyszedl pozytywny z porannego moczu, a drugi robilam popoludniu i nie wyszedl juz tai widoczny. Byl tam jakis cien cienia, ale to pod swiatlem jeszcze. a w ciazy bylam ;p

Gość zatroskana994
No rano wlasnie nie moge bo ide do pracy, dlatego pytam czy moge ten test zrobic popoludniu?

Gość zatroskana994
A jak bylas na poczatku ciazy to mialas jakies bole plecow w dolnej partii?

Gość gość
a przed praca? popros w aptece o test ciazowy taki bardzo czuly. to on C****kaze ciaze z popoludniowego moczu. a moze kregoslup boli Cie od dzwigania w pracy, albo przewialo Cie?

Gość zatroskana994
No ja pracuje od 6 rano wiec nie bardzo. Powiem tak wczesniej jak mialam dostac okres to ak dzien przed bolaly mnie wlasnie tak plecy tylko ze do tego dochodzil jeszcze bol brzucha a tu nic w tej chwili tylko plecy...

Gość gość
nie. Mialam tylko takie jakbym miala dostac okres. typowe bole podbrzusza jak na rozkrecajaca sie miesiaczke. kregoslup to dopiero tak w 5 miesiacu. ale mozesz mylic bole krzyzowe z kregoslupem. Nic innego jak test czy wizyta u lekarza Ci nie pomoze. a nie zauwazylas u siebie innego sluzu niz mialas? czy czegos takiego " innego"? moze byc tak, ze to zwykla panika. zdarza sie kazdej ;p

Gość zatroskana994
Tzn w tej chwili to mam tak strasznie malo sluzu a momentami mam wrazenie ze jest totalnie sucho

Gość gość
ja mialam własnie taki gesty biały i było go troche. Jednak sama wiesz , ze nie mozesz sie sugerowac takimi objawami. na prawde kazda kobieta ma inne objawy. dopoki nie zrobisz testu to nie jest nic pewnego. oszczedzaj sie tylko i nie denerwuj na zapas. Bo czy to ciaza czy nie to tylko Ci szkodzi. a partner Cie wspiera? wie o tym ze martwisz sie, ze jestes w ciazy?

Gość zatroskana994
Chwilowo twierdzi ze bedzie dobrze i nie ma sie co martwic ale ma wrazenie ze tez sie denerwuje, bo ogolnie jakos tak malo ze soba rozmawiamy i wgl. A czasami mam wrazenie ze sie cieszy ze moge byc w ciazy, bo juz mi nie raz mowil ze On moglby juz byc tata tylko wie jakie jest moje zdanie na ten temat wiec czyma sie wersji ze lepiej jakby okres byl

Gość gość
rozumiem. to jest stresujaca sytuacja dlatego powinnas zrobic test a wtedy bedziesz wiedziec co dalej.Na pewno jakos dacie rade. ;) jak zrobisz test to wejdz na topic i napisz wynik ;)