Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdrosc

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z zazdroscia. Niejeden z moich poprzednich zwiazkow konczyl sie wlasnie z tego powodu. Mozna powiedziec ze "wpycham" swoich mezczyzn w ramiona innych. Bylam o nie zazdrosna, wmawialam im "tak podoba ci sie ona", "nie dotykaj mnie idz ja podotykaj" itd. I dochodzilo wkoncu do tego ze zostawiali mnie i szli do tych o ktore bylam zazdrosna nadodatek tworzyli z nimi pozniej dlugie i szczesliwe zwiazki. To strasznie boli. Teraz jestem w nowym zwiazku. I tak jak na poczatku wszystko zawsze jest ok. Ale po czasie zaczynam sie angazowac a jak sie zaangazuje to zaczynam byc zazdrosna... i tak jest teraz. Nie chce stracic kolejnego faceta z powodu tej glupiej zazdrosci a nie umiem tego zahamowac... Probowalam juz siedziec cicho ale mecze sie wtedy od srodka i wkoncu wybucham i wyrzucam wszystko naraz a facet jest zdezorientowany i nie wie o co chodzi... Potrafie byc zazdrosna nawet o rozmowe z jakas kobieta... Podam przyklad - pare dni temu bylismy ze znajomymi na imprezie, w pewnym momencie moj facet powiedzial ze idzie sie czegos napic i ze bedzie za 5 min, ja sobie tanczylam dalej.. Wrocil po jakis 20 minutach - jak sie okazalo przez te 20 min rozmawial przy barze z kolezanka naszego kolegi ktora z nami poszla... Bylo to pare dni temu a mnie to dalej gryzie... Ze ja sobie tanczylam a on prxy barze w najlepsze rozmawial z jakas tam kolezanka... Co robic????

Masz syndrom osoby, która pragnie zamknąć partnera w klatce, bo prześladują ją myśli, że partner odejdzie, spotka kogoś bardziej interesującego choć często są to tylko bezzasadne obawy. Różne doświadczenia na to wpłynęły, może zabr akło.pełnej uwagi rodziców w dzieciństwie i poczucia stabilnośc**przez pietsze lata życia? może jakieś doświadvzenia wygenerowy ukryty kompleks niższo ści? są też ludzie którzy majà przekazaną w genach podejrzliwość i skłonność do chorobliwej zazdrości. Uświadomienie sobie źródła problemu pozwala na zwalczenie go. Pomyśl o wizycie u psychologa jeśli nie pomaga C***owtarzanie sobie mantry że Twoje obawy są nieuzasadnione i że i partner jest z Tobą bo tego chce i Ciebie wybrał nikogo innego?