Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawa jedynka

Pielegnacja skory u 3 latkow

Polecane posty

Gość prawa jedynka

Jak w temacie. Jak pielęgnujecie na codzień skórę swoich dzieci? Czym myjecie? Czy smarujecie czymś? Podzielcie się opiniami.

Gość gość
Babydream do mycia, babydream do smarowania, czasem Hipp.

Gość prawa jedynka
Ale balsamy, kremy czy co? Smaruje ciało czy tylko buzię?

Gość gość
To do mycia (sama też używam): www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13945&next=1 To do smarowania: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=33087&next=1 Smarujemy całe ciałko bo córka ma tendencje do suchej skóry (po mamusi niestety odziedziczyła), zwłaszcza teraz, przy włączonym ogrzewaniu.

Gość prawa jedynka
O, widzę, że chwalicie te produkty Rossmana. Nigdy nie próbowałam, może się skuszę.

Gość gość
do kapieli mydlo babydream, bambino albo nivea, czasem plyn do kapieli bobini i szampon tez bobini, latem jakis krem z filtrem, zima do twarzy krem bambino albo taki 'na zime' z babydream, do ciala mamy aktualnie balsam nivea, ale smaruje syna raz na tydzien, czasem rzadziej

Gość gość
Do mycia żel 2w1 Nivea, do smarowania buzi- też Nivea, smaruję mu na wieczór jeśli widzę że ma suche czy zaczerwienione policzki, a w zimie często się zdarza. Na wyjścia- krem na zimno i wiatr, Babydream.

Gość gość
córeczce kupuje mydełko do myca buzi i rączek Nivea baby szampon do wlosów Jonhsons baby żółty a do wody wlewam płyn do kąpieli Bambino Baby. Ostatnio kupiłam w rossmannie krem do twarzy i ciała babydream i córka dostała wysypki bo w składzie jest rumianek.... mogę oddać za darmo komuś

Gość gość
Moja też używa babydream, tanie i dobre. Myje się w żelu, do smarowania twarzy mamy krem. Czasem przesuszy jej się skóra na ciele to też smaruje tym kremem. Żałuję, że nie kupowałam jej tego od urodzenia.

Gość gość
szare mydło i spłukanie, a po myciu oliwa z oliwek i spłukanie ponownie - i córa ma skórę jak marzenie, nie podatną na żadne podrażnienia, o każdej porze roku i bez względu na warunki :)

Gość gość
Moja córka ma gładką skórę bez podrażnień i wystarczy że zrobię jej codzienny prysznic żelem dla niemowląt i dzieci na bazie oliwki z oliwek i panthenolu. Włosy również myję jej tym żelem bo to żel 2w1. Odkąd skończyła miesiąc życia nie smarowałam jej niczym , jedynie buźkę na mróz czy filtrem na słońce. Na mróz dostaje krem na buźkę tej samej serii co żel do mycia. Nie mieszkam w Pl dlatego nie podaję nieznanej w Pl marki kosmetyków.