Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rotawirus!

Polecane posty

Gość gość
Pneumokoki to śmiertelna? Ktoś tak napisał chyba wyżej....ludzie poczytajcie trochę...

Gość gość
czesto tak, bo prowadzi do sepsy lub zapalenia opon mozgowych. a nie zwyklej biegunki.

Gość gość
Skad ten rotawirus sie bierze? Ja mam 4 dzieci dwoje doroslych najmlodszy ma 6 lat i do tej pory nie wiem nawet co to biegunka u dziecka

Gość sprzeczneee
pytanie do hgg- to sa i szczepionki dla dorosłych ? ja szczepiłam młodsza córka, a z tego wgledu ze starsza jak złapie tego wirusa zawsze konczy sie szpitalem i kroplówkami. I co? i wielkie g***o, młodsza tak samo, z reszta lekarz nie dał mi gawrancji ze nie zachoruje ale przynajmniej bedzie łagodnie przechodzić. W sumie zebym wiedziała to bym nie szczepiła , zbedny wydatek.

Gość gość
rotawirus ma wiele odmian nie wiesz ktory szczep dopadnie ,nie ma szczepionek na wszystkie wiec te szczepienia to tylko naciaganie nic wiecej

Gość gość
a mnie zawsze zastanawia czemu lekarze tak zalecaja te szczepionki, tak samo przeciw grypie.

Gość gość
nie ma szczepionek dla doroslych. bujda i tyle. albo sie szczepi niemowle, albo nie szczepi sie wcale.

Gość gość
to są te same szczepionki dla dzieci co dla dorosłych. Wiem, bo tez się szczepiłam.

Gość gość
a gdzie sie szczepilas? w polsce? bo w polsce szczepienia sa tylko dla niemowlat. podaj nazwe szczepionki - chetnie poczytam ;).

Gość gość
moja znajoma pediatra mówiła że szczepiła siebie i każdy lekarz na oddziale był szczepiony tymi samymi szczepieniami co niemowlaki. Chcieli też dofinansowywać szczepienia dla studentów, ale nikt nie chciał się dorzucić ;/

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Co za bzdury przeciez przezciw rotawirusowi tzreba szczepic do 6 miesiaca tylko potem juz nie szczepia na to,to jakim cudem doroslych?

Gość gość
kinga?????

Syn przechodził rotawirusa gdy miał roczek. Nie był szczepiony. Miał straszną biegunkę ale nie wymiotował. Nic nie chciał jeść ale chętnie pił, więc cały czas go nawadnialiśmy Orsalitem. To nas uchroniło przed odwodnieniem gdyż pomimo długo trwającej biegunki nie doszło u niego do odwodnienia. Parametry świadczące o odwodnieniu były sprawdzane w szpitalu i syn nie był odwodniony i nie musiał być hospitalizowany. Orsalit malinowy uchronił nas przed kroplówką Tutaj jest świetny artykuł na temat biegunki u dziecka. Warto przeczytać http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/zdrowie-rodziny/ostra-biegunka-u-dziecka-jak-uchronic-dziecko-przed-odwodnieniem_38155.html