Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość storczyk12

Koniec ze słodyczami i zdrowe odżywianie.Zapraszam

Polecane posty

Gość storczyk12

Witam. Założyłam ten temat z myślą o kobietach, które mają problem ze słodyczami, są od nich uzależnione, przez to trochę przytyły, albo są szczupłe tylko mają oponkę itp. Nie interesują mnie diety, rygorystyczne odchudzanie, tylko zdrowe, mądre odżywianie, zmiana nawyków żywieniowych, aktywność fizyczna. Zapraszam osoby szczupłe(które chcą skończyć ze złymi nawykami żywieniowymi, słodyczami) oraz te które chcą zrzucić parę kilo Chcę abyśmy razem się wspierały i pisały tu jak najczęściej. Jest ktoś chętny?

Jestem chetna zaczynam od jutra na powaznie chce schudnac 4 kg nie wiecej moja obecna waga 64 kg wzrost 174cm moj nalog slodycze:-(

Karolajna super, że jesteś. Już się bałam, że nikt nie napisze. Ja uwielbiam słodycze, ale od pierwszego stycznia próbuje z nimi walczyć. Najdłużej udało mi się bez nich wytrzymać 3 dni. Wiem słabo, ale może wspólnymi siłami damy rade.Moją wymarzoną wagą jest 57-58kg. Mam 175cm wzrostu. Mimo, że jetem szczupła, nawet za szczupła to mam duży brzuch, i przez to dziwnie wyglądam.

Ja najdluzej wytrzymalam 4 dni i czwartego wieczorem rzucilam sie na wafelki orzechowe;-) po kazdej wizycje u dentysty obiecuje sobie.ze nie rusze slodyczy ale oszukuje tylko sama siebie:O Od jutra biore sie za siebie tez bym chciala wrocic do 58 sprzed ciaz chociaz wszyscy mowili.ze wygladam zle ani tylka ani piersi ale sie wtedy czulam najlepiej. Chcesz tylko ograniczyc slodycze czy jeszcze cos? Pozdrawiam

Gość gość
:) witam. zaczynam z wami od jutra , tylko nie wiem jaka dieta pozdrawiam,

Mój główny cel to ograniczenie słodyczy do minimum, a tak poza tym to jeszcze rzuciłam chipsy,ale to było łatwe, smażonego jem bardzo mało, sporadycznie, staram się jeść 5 posiłków dziennie (ale nie zawsze mi wychodzi i to także chce zmienić), oraz jeść regularnie tzn. co 3h oczywiście nie musi być co do minuty. Mam zamiar zacząć ćwiczyć (w styczniu udało mi się to tylko raz), ale nie tak, żeby płuca wypluć , 2-3 razy w tygodni po ok 30min. Rzadko mi się zdarza pić alkohol, czasami piwo, wino, ale to, także muszę zmienić. Postanowiłam odstawić całkowicie piwo, wino sporadycznie, ale to bardziej z powodów zdrowotnych.

Gość gość
a czym je zastapic? np suszone owoce ( nie za duzo ) czy macie inne sposby?

Gość gość
a musli owocowe? moze piszmy nasze menu

Gość witam i zapraszam.Napisz coś o sobie. Karolajna ja kiedyś ważyłam 63kg i także wszyscy mówili że wyglądam super, ale to ja mam dobrze się czuć w swoim ciele, a wtedy się tak nie czułam. Teraz każdy mi mówi ,żebym przytyła ale od kiedy jem mniej słodyczy( 1/10 tego co jadłam ale nadal jest to duża ilość) to jeszcze bardziej zeszczuplałam. Teraz to ja bardziej przypominam wieszak tylko ten brzuch...

Najlepiej je zastąpić owocami, ja mam zamiar je zastąpić także sokami, ale nie tymi ze sklepu bo w nich to jest bardzo dużo cukru, tylko własnej roboty. Dodam jeszcze, że zrezygnowałam ze słodkich serków, jogurtów, a przerzuciłam się na naturalne.

Gość gość
WITAM :) JA MAM TEZ PROBLEM z brzuchem , reszta jest szczupla . kazdy mi mowi ze jestem za chuda , ale moje brzuch mnie naoprawde wkurza ,

Gość gość
Gość z godz 10:19 ile ważysz i ile masz wzrostu?

Jak wam dzisiaj idzie? Ja zjadłam kawałeczek ciasta(ale rano bo przez cały dzień to raczej go spale), lekkie śniadanie i takie samo drugie śniadanie oraz obiad. Wypiłam kawę ale bez cukru. Mam zamiar dzisiaj trochę poćwiczyć. Pozdrawiam

Gość gość
waze 58 kg wzrost 170, moj brzuch wazy ze 3 kg :(

Gość gość
A jak wygląda twoje odżywianie? Ćwiczysz?

Gość gość
nie cwicze ale chodze bardzo duzo, szybkim tempem, biegam z psem a jem roznie, chyba moim problemem jest chleb ciasta i ogolnie slodycze , tlustych rzeczy nie jem nie pije gazowanych napoji ani sokow ze sklepu

Gość gość
nie jem fastoodow, nie pije alkoholu , nie pale

To tak jak ja. Potrafię się obyć bez coli, napojów gazowanych, ale cukierki, ciasta i czekoladę uwielbiam...

Gość gość
i te drozdzowki :) czasem precle jem na snaidanie dwa i 2 drozdzowki , pewnie stad ten brzuch, niby nie grubne ale tez nie chudne tylko brzuch grubnie

Ja od miesiąca jem mniej słodyczy niż dawniej i zaczęłam chudnąć tylko brzuch jest cały czas taki sam.

Gość gość
a robisz jakas diete na brzuch> slyszalam ze produkty z niskim indeksem glikemicznym, powoduje ze brzuch staje sie plaski brzuch

Gość gość
Tylko to co napisałam wyżej

Gość gość
Ja słodycze raz w tygodniu, ale mało...warzywa, owoce codziennie plus płatki owsiane na śniadanie. Poza tym zamawiam sobie catering dietetyczny z oryginalne przepisy pl i jadam regularnie.

Gość gość
i reklama znowu , wrrrrr

ja jestem słodyczocholiczką! kiedys nie moglam przezyc dnia bez jakiegos batona albo coś.., ale wzielam sie z a siebie troche cw troche MŻ (mniej żrec) i waga sama spadła... czasami mam jednak dalej ochote na jakies słodkie cudo, ale staram sie wybierac cos mniej kalorycznego np batoniki z sante, czy sama robie maslo orzechowe, albo owoce maczam w czekoladzie

nooom, batoniki go on sante są genialne i takie bardzo sycące :D fajnie, że inni też je dostrzegają ;)

a jakie ty probowalasz sante? bo ja znalazłam jeszcze przepis na domowy sposób ale chyba jestem za leniwa :D

Gość kaśska
U mnie od połowy kwietna koniec ze słodyczami, alkoholem i zdrowa dieta. Zamawiam sobie ja w formię cateringu z Fit Diet jest super smacznie i bardzo zdrowo. Bardzo mi to pomogło przy odchudzaniu