Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bezimienna1111

SPÓŹNIA MI SIĘ OKRES 2 MIESIĄCE PO ODSTAWIENIU TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH! POMOC

Polecane posty

2 miesiace temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i jeszcze nie pojawił się okres, czy to normalne? mam 16 lat i boje się, że jestem w ciąży

Gość gość
tabletki takie z przerwą (że pojawiał się okres) czy nie (że w ogóle nie miałaś)?

Gość gość
albo sobie rozregulowałaś system hormonalny (tylko ostatni debil pazerny na kasę przepisuje rozwijającej się jeszcze szesnastolatce anty) albo jesteś w ciąży. tak czy siak, marsz do DOBREGO ginekologa.

Gość gość
tabletki mogą 'wymusić' okres bo regulują cykl może gdybyś nie brała ich nigdy miałabyś zaburzenia cyklu wcześniej swoją drogą dobrze, ze się zabezpieczasz ale tabletki w wieku lat 16 ..... pierwsze co zrób to test ciążowy, a potem do lekarza

Mama kazała wziąć tabletki więc nic nie mogłam poradzić, oczywiście ja nie chciałam z chłopakiem ale co zrobić .... a czy to jest normalne ze po odstawieniu tabletek okres się spóźnia?

Gość gość
tak to normalne że okres może ci się spóźnić a nawet bardzo częste. Wbrew wszelkim opiniom tabletki nie regulują miesiączek a mogą rozregulować gospodarkę hormonalną zwłaszcza w młodym organizmie. Współczuje matki. W młodym wieku nie powinno się niczym ingerować w gospodarkę hormonalną. Z tego co wywnioskowałam pewnie nie za bardzo ci ufa. Jeśli cię ciąga po ginekologach żeby c**przepisał tabletki to proponuję spróbować porozmawiać z ginekologiem albo z kimś kto wytłumaczy mamie że tabletki nie sa wcale takie cacy. Może dla starszych kobiet tak ale dla młodych dziewcząt to jednak ryzykowne. Chociaż zgadzam się z wypowiedzią wyżej ,ci co przepisują tabletki nastolatkom to naprawdę muszą być pazerni na kasę.

Gość gość
a jeszcze dodam że przez pierwsze 7 lat miesiączkowania niczym nie powinno się ingerować, nawet w celu regulowania okresu jeśli masz nieregularny.

Mama mi ufa, wie, że mam starszego chłopaka i się kochamy dlatego chciała żebym brała tabletki. Dodam również ze od paru tygodni mam bóle brzucha(tylko rano) tak jakbym miała dostac okres ale jednak go nie ma. Raz po stosunku pojawiła się krew więc myślałam że dostanę, ale nic z tego..

Gość gość
chodzi o to że wbrew wszelkim opiniom w tym wieku tabletki są niewskazane. ale to już twoje życie i twoja sprawa. Idź do lekarza, szkoda że wcześniej nie wyjaśnił ci jakie mogą być skutki brania tabletek i że po ich odstawieniu może się rozregulować gospodarka hormonalna.