Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie są typowo polskie cechy wyglądu

Polecane posty

Gość Brevt
Niestety nie mają pogodnego wyrazu twarzy.

Gość Madeleine76
Polacy maja specyficzny wyglad , Polaka poznam w tlumie i nawet sie odzywac nie musi . Ogladalam zdjecia kolezanki (kolezanka szwedka) z Londynu byli w jakiejs kopule stala kolo nich para a ja mowie -o to Polacy! chlopak byl lysy mial duza okragla glowe i twarz sredniego wzrostu taki jak kolezanka czyli okolo 175 postura miskowata a dziewczyna blondyneczka usmiechnieta z okragla buzia taka "Jagienka" ale ladna dziewczyna byla

Gość MonikaKinga
A ja lubię różnorodność na ulicy, często zwracam uwagę na osoby z charakterystycznymi rysami twarzy. Sama jestem "miksem" ciemnobrązowe, grube i gęste włosy, ciemna oprawa oczu, tęczówki oczu też ciemne. Cera za to jak u Japonki - prawie śnieżnobiała, lekko zaróżowiona. Małe ale mocno zarysowane usta, mały prosty nos. Rysy twarzy delikatne, ale kośc***oliczkowe raczej zarysowane, przez co oczy wyglądają na głęboko osadzone. Z układu oczy i nosa to może trochę coś jak Beata Sadowska, ale dużo osób pyta czy mam jakiś przodków azjatyckich. Wydaje mi się że jeśli już to są to jakieś naleciałości tatarskie, nie chińskie czy japońskie - ale to mi wcale nie przeszkadza :) Co ciekawe 2 rodzeństwa jest ciemnoblond, jedno z błękitnymi oczami, drugie jasnobrązowymi i raczej szerokimi ustami. A kolejny brat ma prawie czarne włosy i ciemną karnację :) Rodzice ciemnowłosi, jedno oczy brąz, drugie niebieskie. Co najlepsze każde z nas ma coś charakterystycznego po obojgu rodzicach ;)

Gość gość
- wystające kłaki z nosa - pedalski płaszczyk - skarpety i sandały

Gość gość
są , ale to nie są cechy wyjątkowo polskie: -naiwność -wrodzona tępota intelektualna, ślepa wiara w autorytet (kościelny, medialny) -bezinteresowna zawiść -zazdrość -zaborczość większość tych negatywnych cech odziedziczyliśmy po żydach, w końcu żyli z nami od 800 lat

Gość gość
otylosc spowodowana polska kuchnia , wyglądanie co najmniej 10 lat starzej przez opalanie picie palenie

Gość gość
Ten opis na poczatku postu raczej dotyczy Żydów:P Nie ma charakterystycznej,polskiej urody,jesteśmy zbyt wymieszani,ale można mówić o słowiańskiej urodzie-regularne rysy twarzy,duże,jasne oczy,wysokie czoło,mały nos,ogólnie delikatne rysy twarzy,włosy ciemny blond(czesto mysie) lub szatyn.Spójrzcie na ten link,który ktoś wkleił.

Gość gość
polacy od zawsze slyna z brzydkich zaniedbanych zebów i otyłosci- blisko 40 % Polakow w roznym wieku ma proteze i to jest drugi wynik w europie po Anglikach

Gość gość
Wydaje mi się że typowo polskie są najczęściej niebieskoszare oczy włosy ciemny blond często mysi jasna skóra z tendencją do czerwienienia się dokładnie , ja tak wyglądam , co ciekawe nie moge patrzeć na swój ryj ! przemalowałam juz wszystko co się da , kolor skóry - opalam cały rok nie jakoś na skware ale na delikatny brąz bo moja skóra ma obrzydliwy kolor w zagięciach jakby żółtawa , włosy też farbuje bo moje takie szare ciemne mysie gdy dostaną słońca robią się ciemno żótłe [ skąd taki kolor przeohydny przecież w naturze nie ma żółtych włosów ? ] oczy hmm kolor sprawia że wyglądają jak smutne beż zycie sztuczne bez blasku , ogólnie uważam że polska typowa uroda jest wstrętna i żeby móc patrzeć na siebie bez odrazy trzeba przemalować się i przerobić inaczej marnie to widze

Gość gość
Dla mnie słowiańska uroda to jeśli chodzi o kobiety to np. Magdalena Mielcarz, czyli taka śliczna blondynka o klasycznych rysach twarzy. Natomiast jeśli chodzi o facetów to niestety taki typowy brzydal z okrągłą gębą jak np. ten aktor B.Szyc albo taka baby facet jak u Donatana, nos kartoflany, zakola, włosy ciemny blond. Natomiast te modelki co tańczą u donatana to nie mają słowiańskiej urody, one są zrobione, wulgarne, 'najlepsza' ta ola ciupa z robionym nosem, szeroką twarzą i implantem w brodzie, one jest po prostu wstrętna. Nie wiem czemu ludzie uważają, że to słowiańska uroda. To jest po prostu dla nas naturalnych pieknych obraźliwe, ja wypraszam sobie, nie mam takiej wielkiej brody i szerokiej geby!!!!

Gość gość
Mielcarz nie ma typowo polskiej urody, aczej hamerykańską

Gość gość
Dopoki polki nie przestana stylizowac sie na"seniority"z Hiszpanii lub "Dzeniffer"z USA:wejda w swoj naturalny rytm i wyglad:stana sie ladne.Bo sa ladne.Polega to na delikatno -kontrastowej urodzie.Raczej Slowianskiej nizeli"typowo polskiej":*

Gość gość
Ja mam brązowo zielone oczy, brazowe wlosy i jasna cere oraz delikatne piegi. To jaką mam urodę chyba nie polską

Gość gość
Ci co maja ciemne wlosy niekoniecznie musza miec zydowskie pochodzenie! ja mam bardzo ciemne wlosy, ciemne brwi, rzesy, oczy, duze usta malinowe-- i jasna skora i nie mam w ogole korzeni zydowskich-jeszcze by mi tego brakowalo. Nie ma jedynej polskiej urody, ew.slowainska

Gość gość
Nie masz "korzeni żydowskich"? Tak ci się tylko wydaje albo nie chcesz się do tego przyznać. Wszystkie pozytywne cechy występujące wśród Polaków a jest ich niewiele (np zaradność, inicjatywa, wrodzona inteligencja) pochodzą od Żydów. I nie masz się czego wstydzić. To co polskie to siermiężność a w dzisiejszych czasach murzyńskość (pensje jak w Zanzibarze i mentalność z pogranicza Uralu).

Gość gość
Moi rodzice -a podobno po mamie dziedziczy sie zydowskosc- nie przyznaja sie do jakichkolwiek konotacji z zydami. Ja juz jestem troszke przerwrazliwiona na tym punkcie, bo bardzo duzo osob zarzucalo mi zydowskosc i to niezawsze byl wyraz zainteresowania niecodzienniej urody a czesciej objaw jakiegos wyrzutu, ze o to jakim prawem ja polka tak wygladam. Mniejsza z tym, zydowka nie jestem ale nie mam jasnych wlosow i niebieskich oczu, a poniewaz bardzo bym chciala miec oczy niebieskie to wiem, ze w stanach juz znalezli spospb na trwala zmiane teczowski- na niebieski i z tego kiedys skorzystam ,wybiele sobie oczka na slowianke :)

Gość gość
Duży nos mysie wlosy, okrągły jak balon łeb albo koński taki podłużny , wogole Polacy mają żydowskie mordy bo dużo Polaków i Polek ma ohydny podłużny spiczasty łeb

Gość gość
Ogolnie Polacy to brzydki naród , dużo Polek ma podłużne trójkątne twarze jak Niemki

Gość gość
Polacy to jakaś anomalia urodowa, pracowałam w Niemkami i ukrainkami, ukrainki miały owalne twarze a Niemki takie spiczaste dziwne a polki znowu zupełnie inne takie kwadratowe , to już Niemki i ukrainki są bardziej podobne do siebie

Gość gość
Polacy mają takie zdeformowane twarze bo mają mało obcych genów , im człowiek bardziej mieszany tym piękniejszy a Polacy wyglądają jak ofiary kaziroctwa

Gość gość
NIEDBAŁY STRÓJ Stereotypowy Polak na wakacjach za granicą zupełnie nie przejmuje się tym, jak wygląda. Wychodzi z założenia, że urlop to czas swobody, a nie rewia mody. Zazwyczaj poznamy go po koszulce na ramiączkach, która odkrywa zdecydowanie zbyt wiele, słynnych sandałach (w męskim wydaniu koniecznie ze skarpetami), zbyt krótkimi lub obwisłymi szortami w kwiaty i reklamówce, w której chowa cały swój dobytek. Rodacy nie przejmują się konwenansami i w czasie urlopu all inclusive potrafią spożywać posiłki w hotelowej restauracji w samych kąpielówkach. POCZUCIE WYŻSZOŚCI Jesteśmy zakompleksionym narodem, więc chętnie wykorzystujemy sytuacje, kiedy możemy poczuć się ważni i wpływowi. Idealnym momentem ku temu są wakacje w teoretycznie biedniejszym kraju, jak wspomniany Egipt czy Tunezja. Nie dość, że czujemy się tam jak bogacze, to na dodatek obsługa musi spełniać nasze zachcianki. Zazwyczaj kończy się to wydawaniem przez nas rozkazów i ciągłym niezadowoleniem. Byle uprzykrzyć życie „głupiej pokojówce” i nabrać pewności siebie. NIEUMIARKOWANIE W JEDZENIU I PICIU To zmora wczasów all inclusive, kiedy jedzenie i napoje podawane są w formie bufetu i nie istnieją żadne ograniczenia ilościowe. Statystyczny Polak wykorzysta tę sytuację do granic możliwości. Skoro dają „za darmo”, to choćby mi się ulewało, zmieszczę w sobie jak najwięcej. Szwedzki stół zazwyczaj kończy się tym, że nakładamy na talerz zdecydowanie więcej, niż jesteśmy w stanie zjeść. Tak na wszelki wypadek. W efekcie połowa porcji ląduje w koszu, ale nie widzimy w tym nic złego, bo przecież nam się należy. NIEZADOWOLENIE Planując wakacje za tysiąc złotych oczekujemy nie wiadomo czego. Później zazwyczaj czujemy się bardzo rozczarowani. Okazało się, że ekonomiczny hotel wcale nie przypomina Hiltona, basen jest za płytki, materace w łóżku za twarde, pogoda nie taka, jak trzeba, a na dodatek obsługa nie rozumie ani słowa po polsku. Zawsze znajdujemy powód, by upuścić nieco narodowej żółci i dla zasady ponarzekać.

Gość gość
Typowa Teresa, Grażyna, Karyna czy Samanta? Są cztery podstawowe typy Polek poczynając od w miarę normalnych, Teresa, do skończonej patologii czyli Samanty.

Gość gość
Spiczaste długie garbate nosy

Gość gość
Ludzie z polski są brzydcy i to powiedział nawet znajomy anglik , powiedział że o ile Rosjanie i Ukraińcy są ładnie tak Polacy mają oblesna zdegormowana urodę

Gość gość
cgyj

Gość konska morda

Kobiet macie otwarte granice ruszajcie na podboj facetow.Dajcie sie zaplodnic ladnym i inteligentnym cudzoziemcom to i dla kraju bedzie pozytek.To dla was wielka szansa zeby poprawic geny.Wezcie na serio te slowa.Szkoda tylko ze te nieliczne ktore tak zrobily zostaly najczesciej w kraju nasieniodawcy i dzieci nie wzbogaca naszego genotypu.Szkoda bo dobre geny moglyby pomoc naszemu spoleczenstwu

dajcie sie zaplodnic