Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margostka

Seks a ślub kościelny

Polecane posty

Gość gość
A ja mam 21 lat i nie zamierzam brać ślubu kościelnego. Nie będę się spowiadać z seksu, nie będę błagać o przebaczenie, bo w moim odczuciu nic złego nie robię. Nie zależy mi na białej sukni i welonie na tyle, żeby przyklaskiwać zakłamanej filozofii kościoła katolickiego. A nawet jeśli, białą kieckę mogę ubrać też do Urzędu Stanu Cywilnego :) Co więcej, gardzę hipokrytkami, które uważają, że od razu po spowiedzi ich grzechy są anulowane i to czyni z nich świetne katoliczki. Seks to grzech na który się decydujecie nie raz, nie dwa, tylko notorycznie i świadomie. Myślicie ze ksiądz odmowi rozgrzeszenia? Jest niewielu takich szczerych, trzymających się zasad. Przecież wtedy nie zarobi na ślubie...

Gość gość
sex przedslubny mezczyzna ktury uprawia sex nie bedzie wstania powstrzymac od sexu jak cos sie stanie zonie albo gdzies wyjedzie i zdrada gotowa dekalog jest by człowiek był szczesliwy boza madrosc nie zamieszka w ciele uwikłanym w grzech mdr1,4 i dla tego jest potrzebna spowiedz tak samo jak sprzatanie w domu taka funkce ma spowiedz

Gość przyszla mami
Witaj. Ja do slubu czkalam z pierwszym razem 6,5 roku. Byly pieszczoty przed slubem ale potem sumienie mnie gryzlo. Spowiedz. Poprawa tzn wstrzemiezliwosc po ile sie da. Teraz w malzenstwie dwa lata prowadze kakendazyk malzenski. Zdecydowalismy sie na 1 dziecko i jest. Za 1 razem. Takze mozna zyc czysta za psnny. Mozns zyc bez antykoncepcji. Nie isc na latwizne. Moja milosc moja plodnosc traktuje jako dar.

Gość gość
co za brednie.Masakra.Zlot cnotek niewydymek.

Gość gość
ale katolicy stosuje npr a nie kalendarzyk Pomimo, że ludzie "sprawdzają się" przed ślubem to i tak procentowo większa jest liczba rozwodów, niż u par, które żyły w tzw. czystośc**przedmałżeńskiej. Dzieje się to dlatego, że "nieszczęścia" chodzą parami, hihihi! Warto zachować czystość przed ślubem- świadectwo Beaty i Marcina Mądrych swiadectwohttp://www.youtube.com/watch?v=OysdlD1zzsc

Gość gość
Problem jest taki, że kiedyś ślub brało się w wieku 18 lat, a nie 28. Weź sobie usiedź z d**ą do 28 roku życia wytrzymaj. W tym spory problem. Ale przed samym ślubem faktycznie powinni się wstrzymać.

Gość gość
Ja jestem wyznania Ewangielickiego i moja wiara jest znacznie prostsza niż ten cały katolicyzm głupi!

Gość przyszla mami
To racja. Czlowiek w wieku 18 lat zaczynal odczuwac bliskość i potrzebe współżycia. Bral slub i bylo dobrze. A dzis krorego nastolatka stac czy materialnie czy fizycznie na zalozenie rodziny w wieku 20 lat. Ja bym dawno wyszla za maz a nie w wieku 26 lat gdyby mnie bylo nabto stac. Ale tłumaczeniem nie jest to ze nie stac mnie na slub i moge tymczasem sobue pozwolić na seks przedmalzenski. Pozdrawiam.

Gość przyszla mami
A czym sie rozni npr od kalendarzyka malzenskiego? Jezeli nie chce dziecka nie decyduje sie na wspolzycie w dni plodne.

Gość gość
Ja jestem wyznania Ewangielickiego i moja wiara jest znacznie prostsza niż ten cały katolicyzm głupi! bo tylko w kk jest pełnia prawdy nauk jezusa a reszte wyznan sobie wybieraja co pasuje i dla tego jest tyle odłamów protestantyzmu kk nie jest dla tchózy npr trzeba poznac własne ciało cykl

Gość gość
na jest wielotematyczny poradnik odzinny i tam jest SZTUKA NATURALNEGO PLANOWANIA RODZINY muwi o npr

Gość gość
na c ho o m i k u j t o znajdziesz

Gość gość
A najlepsze w tym wątku jest to, jak ludziska wskoczyli na Ewę za samo tylko przytoczenie prawa kościelnego i zasad religii, którą sami (podobno) wyznają. Ale cóż, najbardziej boli zobaczenie własnej hipokryzji...:-P

Gość gość
i znowu ktos z wyznania katolickiego sie wywysza pierdu pierdu do bani jest katolicyzm!. kazdy nsrzeka na ta wiare nawet tu ! wiec. nie p*****l ze to nauka pelna bo gdyby tak bylo to wiecej wiezacych ludzi bylo by wsrod was a co jest odwrotnie!!! ksieza wala konia zebraja na kolendach na mszach ciagle rowniez zebraja i ten facet co chodzi po kosciele od kazdego kase ciagnie czy to jest prawdziwa wiara!. !! zeby byc katolikiem trzeba byc bogatym zeby tyle kasy dawac. na kosciol!!!! a pozatym jezus zyl skromnie a co uczy wasa religia ! wystarczy popatrzec na kosciol jak sie swieci jak psu jaja

Gość gość
nikt nie wezmie samochodu jak sie nim wczesniej nie przejedzie tak samo jest z sexem co z tego ze wyczekasz do slubu jak 2 miesiace po beda problemu bo cos wam nie odpowiada w stosunku oczywiście zaraz ktoś wyskoczy ze nie samym sexem czlowiek żyje tak racja ale nikomu chyba nie musze tlumaczyc ze to siedzi w nas jak instyknt zarowno w kobiecie jak i w mezczyznie potrzebujemy tego to naturalny odr******** hajtnąc sie a potem latac na kur... mac.. oto moje zdanie

Gość Ryszard Lwie Serce
Bardzo mi się podoba co Ewa333 napisała - sama racja. U nas nie ma katolików są tylko fani katolicyzmu ;) Połowa z was pewnie i tak nie pojmie o czym mówię. Ogólnie uważam że czystość przedmałżeńska i ewentualny zakaz lub może raczej ograniczenie antykoncepcji wyszedłby na dobre społeczeństwu. DLACZEGO? Bo gówniarze nie bzykali by się gdzie popadnie - te ich zachowania uczą ich traktowania drugiego człowieka jak przedmiot. Dookoła mnie nie ma związków bądź parterów są tylko układy na seks tak na prawdę. Ci ludzie nie potrafią: -rozmawiać ze sobą -być dla siebie wsparciem -stworzyć rodziny -krzywdzą innych I uważam że to jest chore a doprowadziło do tego to całe hedonistyczne życie jakie teraz mamy :classic_cool:

Gość barabarabara bara
ślub kościelny jest to kościelne pozwolenie, na prywatne kopulowanie. Jak ktoś to lubi to po co mu zabraniać. A od braku kopulacji sadzi się orty jak te dziewice powyżej, żenada,

Gość maczo z Pińczowa
no koniecznie trzeba spróbować ale z sąsiadką i jak wszystko dobrze pójdzie to można się żenić, tylko księdzu powiedzieć na spowiedzi żeby wiedział gdzie ma iść buziaczki

Gość Ryszard Lwie Serce
Nie rozumiem czemu ludzie sadzą się tak do kościoła. Idźcie do arabów, zobaczymy czy macie tyle odwagi - chyba się nie boicie że wam obetną głowy? :classic_cool: Traktujcie kościół jak "kółko zainteresowań" są tam zasady do przestrzegania jak w każdym kółku; jak nie pasuje to się wypiszcie - w czym problem? Nie rozumiem po co się ludzie tak do tego kościoła sadzą

Gość gość
Ja jestem ze swoim facetem, narzeczonym już 6 lat, współzyjemy, mój jedyny partnet seksualny i przyszły mąż. Wierzę w Boga i mam zamair wziąć ślub koscielny lecz bez welonu. Nie spowiadam się i nie chodzę do komunii bo rozgrzeszenia bym nie dostała. A czy w Bibllii jest napisane cokowliek o wspólczyciu przedślubnym bo ja nie natrafiłąm jeszcze na taki fragment.

Gość Ryśku ze zwierzęcim sercem
jest odwrotnie, to kościół się wperdala w życie ludzi, a teraz won do spowiedzi, dewocie

Gość gość
nie jestem katoliczka ale czy widzialyscie muzulmanke wychodza w ciazy po raz pierwszy za maz? Nie mam tez nic do seksu przedmalzenskiego. Bbcia mi kiedys opowiadala, ze w ich czasach panna w ciazy lub z dzieckiem nie nakladala wianka na glowe tylko taki diadem (wianek przerwany). Moja mama brala slub koscielny bedac w cciazy i miala suknie bezowa i kapelusz (w miescie 120 tys.) bo nie wypadalo inaczej. A dzisiejsze ciezarne panny mlode jakos z tego welonu nie moga zrezygnowac i robia szopke. Jak kto lubi. To pytam sie po co jestes katoliczka skoro ci sie zasady nie podobaja. Po co to zaklamanie czy naprawde nie czujecie, ze z brzuch i welonem to parodia.Bylam kiedys na takim slubie i ksiadz do ciezarnej panny mlodej powiedzial to milosc was tutaj przyprowadzia. W tym czasie polowa gosci spogladala na siebie porozumiewawczo a czesc sie glupio usmiechala..ale jk komus to pasuje to alleluja

Gość Ryszard Lwie Serce
Już widzę że jakiś plebs się do mnie sadzi :classic_cool: Tak się składa że nie chodzę do kościoła, ha ha :) Nie pasuje kościół to się wypisz, proste. Nie czuje żeby kościół mieszał się w moje sprawy. To że telewizja sympatyzująca z PO robi na to nagonkę wcale nie oznacza że tak jest :classic_cool: Równie dobrze tak jak ja teraz tu coś piszę, wcale nikt tego nie musi czytać czy brać sobie do serca :classic_cool: Niestety Polska być krajem zaściankowym i pełnym buraków :classic_cool:

Gość gość
a co to za grzech uprawiac seks z kims kogo sie kocha i ma sie plan poslubic i byc do konca zycia? a tak w ogole pokaz mi chociaz 1 werset gdzie Jezus mowi cos o braku seksu przed slubem? ( o cudzołóstwie była mowa, ale jest to uprawianie seksu z osobą zajętą, będącą w związku z kimś innym) To jest ,,grzech" wymyslony przez kosciol, zeby ludzie sluby brali i kase im placili za to...

Gość Ryszard Lwie Serce
Dlatego powtarzam, teraz już po raz ostatni, jeśli nie podobają wam się zasady kościoła to się wypiszcie i tyle. To jest takie trudne? Czy może niektórzy są tak tępi żeby to pojąć? :classic_cool:

Gość gość
kazdy grzech powoduje cierpienie to jest prawo ustanowione przez boga np w fatimie bylo ogłoszone ze jezeli dalej ludzie bada grzeszyc to bedzie wojna

Gość przyszla mami
Tak. Seks przed slubem to tez codzolostwo. Kobieta i mezczyzna w dniu skubu staja sie jednością. Wszystko jest wspolne i wspolne łoże. Nie jesteś jego zona jej mezem nie masz prawa do współżycia z ta osoba. Wspolzycia zarówno domowego ogniska mając na myśli. Nie jestes w związku małżeńskim to loze drugiej osoby jest ci cudze, nie twoje. Proste jak budowa cepa. Czy wy szukacie meza zony ood wzgledem dopasowania w lozku? A co to jest dopasowanie? Kto mi wytlumaczy? Myślę ze jest wiele sposobów na wyznania milosci. Wiele sposobow na udany seks małżeński. Ja niechcialam dopasowanego meza. Ja chcialam sie z nim dopasowac, nauczyc i z nim poznac seks jego sposoby i urozmaicenia.

Gość gość 123
W czasie ślubu składasz przysięgę żonie/mężowi po złożeniu takowej przysięgi nie wolno uprawiać sexu z innymi. To co było przed ślubem jest twoją sprawą i to jak się z tym czujesz.