Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ferie jak duzy koszt

Polecane posty

Gość gość

Tygodniowe ferie w polskich tartach dla rodziny 2+2 ile was kosztuja? Wiem wiem, ze lepiej jechac do Austrii lub Włoch ale nie jezdzimy jeszcze na tyle dobrze zeby korszystac z tych super tras. W przyszlym roku tam sie wybierzemy. Mamy miejsce z pelnym wyzywieniem i fajnym programem "rozrywkowym" dla dzieci. Ile Was kosztuja tygodniowe ferie bo mi sie wydaje, ze znalezlismy wyjatkowo niedroga oferte.

Nie byliśmy w Tatrach, tylko w Beskidach i tylko piątek-niedziela bo nie mieliśmy więcej wolnego. 1 dorosły i 4 dzieci - poszło 1500 :o i to naprawdę bez wielkich szaleństw ;P (ale z karnetami i wypożyczeniem sprzętu na stok)

Gość gość
No tak na weekend duzo ale czworka dzieci to juz spora ekipa;-) Naszych znajomych z 4 dzieci nie stac na zadne wakacje i ferie.. Ile kosztuja 2 tygodniowe wakcje z czworka dzieci? Zakladam ze to pewnie koszt min 10 tys...

Gość gość
Mysle ze 3-4tys musisz liczyc. Zalezy jeszcze czy masz narty czy bedziecie wypozyczac;(

Na wakacje póki co jeździmy na Mazury, bo ciężko mi rodzinę przekonać do innego miejsca, zresztą ja też uwielbiam i najchętniej bym się tam wyprowadziła ;P Zresztą mamy wielkiego psa, który lubi biegać bez smyczy i nie mam pomysłu gdzie indziej go zabrać (marzy mi się morze, ale póki co nie potrafię znaleźć niezależnego domku, tylko jakieś domki na terenie ośrodków...) Więc jak ktoś zna taki domek nad morzem, niezależny to ja poproszę namiary :D Za ten dom na Mazurach płacimy 150 zł/dobę. Potem (znamy już tam wszystkich :D) kupujemy u gospodarzy chleb, nabiał, drób, a na bazarze pozostałe rzeczy ;P Oczywiście przeważnie wcinamy wszystko grilowane ;P I tam w zasadzie poza wynajęciem rowerka wodnego czy kajaka nie ma wielkich atrakcji na wydawanie kasy.. 6 tys nam starcza ;P (zwrot podatku :D)

Gość gość
ktos jeszcze wyjezdza?

Gość gość
my w zeszłym roku byliśmy w Rabce, rodzina 2+2, płaciliśmy 150 zł za dobę z pełnym wyżywieniem, 3 posiłki, pokój z łazienką, dom wczasowy. Kryty plac zabaw, górka do zjeżdżania na sankach obok.

Gość gość
Ja nie przypominam sobie abym kiedykolwiek maz zabral nasza rodzinę na ferie w Polsce, dlatego moge sie jedynie wypowiedziec o zagranicznych wakacjach. Co roku jezdzimy do Wloch na narty i jest to taka nasza mala rodzinna tradycja. Wybieramy się zwyle 2+1 ale corka od kilku lat zabiera tez kolezanke wiec mozna powiedziec ze jest to 2+2 bo pokrywamy wiekszosc jej kosztow. Wynosi nas to zwykle okolo 9-10tys za tygodniowy pobyt, juz ze wszystkim.

Ja na szczęście nie mam jeszcze tego problemu, a może raczej tej przyjemnośc***planowania ferii. Moje starsze dziecko jest już za duże na ferie z rodzicami(teraz najważniejsi są koledzy) a młodsze jest jeszcze mało wymagające. Wystarczy je wywieść do Zakopanego do dziadków i jest najszczęśliwsze na świecie. Ja z mężem niestety przeważnie w tym czasie albo pracujemy albo odpoczywamy. Czytając artykuł na który dziś trafiłam http://www.eioba.pl/a/4hwp/rodzice-i-ryby-glosu-nie-maja trochę jednak przeraża mnie co będzie jak mój mały podrośnie bo albo zapomniałam jak to było ze starszym, albo czasy się zmieniły.

Gość Magda098
do małych kosztów nie należy bo trzeba zapłacić za wiele rzeczy a jeżeli to jest pierwszy raz to i zakupienie sprzętu nie należy do najtańszych rzeczy - ja jednak cały rok zbierałam rzeczy ze skicentrum.pl i jestem zadowolona