Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyprawka ile spiochow body pajaców kaftaników na rozmiar 56 62 68 74

Polecane posty

Gość gość

ile śpioszków, body pajacyków kaftaników i półspiochów potrzeba na dany rozmiar takie niezbędna ilość tak by spokojnie nie musieć codziennie prać ale też tak by nie było za dużo że dziecko nie założy a wyrośnie?

Gość gość
bardzo proszę o poradę

Gość gość
up

Gość gość
up up

Gość gość
Nie za dużo nie za mało. Mój synek rozmiar 62 nosił do 5 miesiąca więc musiałam mieć trochę tych ciuszków. Na marginesie powiem co do tego prania... ja i tak prałam dziennie bo te ciuszki obrzygane po prostu śmierdzą. Koszulek za dużo nie kupuj- nie są najwygodniejsze dla dziecka. 5-8 sztuk śpiochów myślę, że starczy body może trochę więcej.Mojej siostry dziecko miało 56 długości a w rozmiarze 56 i tak się topiło. Mój za to miał 51cm.

Gość gość
rozmiar 56 wogole nie potrzebny, moj syn ur sie z dl.57cm i odrazu wskoczylam na rozm 62, teraz ma 5 msc i mierzy 68cm, i nosi body na rozm 74, owszem spodenki czy koszulki na 62,68 . rozmiarowki sa rozne, mam spioszki rozm 68 ktore sa za krotkie a ma tez tego samego rozm w ktorych moze plywac

Gość gość
Nie słuchaj nawet takich rad, że 56 jest niepotrzeby! Ja słuchałam i co? Moja matka potem latała mi po sklepach bo dziecko się urodziło 50 cm.Zrób tak jak Ty uważasz.

Gość gość
Nie słuchaj nawet takich rad, że 56 jest niepotrzeby! Ja słuchałam i co? Moja matka potem latała mi po sklepach bo dziecko się urodziło 50 cm.Zrób tak jak Ty uważasz. **************** Dodam jeszcze, że miał być duży-prawie 4 kg a dzieci w mojej rodzinie miały przy porodzie zazwyczaj ok 56-57 cm.

Gość gość
dziecko będzie raczej mniejsze będzie prawdopodobnie wcześniak bo już mam rozwarcie i lekarz mówi że jak jeszcze te 2 tyg do 34 tyg dociągnę to będzie sukces. nie mam możliwości chodzić po sklepach dlatego chcę zamówić dziś wszystko na allegro tylko nie wiem ile sztuk potrzeba. chciałabym kupić też ubranka tzw na zapas tzn na większy rozmiar trochę bo potem wiadomo że nie będę miała czasu chodzić po sklepach i szukac bo dziecko będzie potrzebowało duzo uwagi.

Gość gość
jak masz mieć wcześniaka to nie kupuj od razu do 74 bo po co? dzieci różnie rosną mój wcześniak urodził się 46cm dł i 2000g wagi, teraz ma rok i nosi rozm. 74 właśnie. czasem 80 nakupisz n zapas i z pora roku ci sie potem ciuszki rozmina...

Gość gość
Ja byłam w takiej samej sytuacji, też lekarz zapewniał, że wcześniaka urodzę. Na wszelki wypadek zamówiłam nawet ciuszki rozmiar 50, na szczęście 1 zestaw, bo dzisiaj jestem w 38 tc i marzę o porodzie.

Gość gość
Co do liczby ciuszków to radziłabym kupić tylko niezbędne minimum, po 5-6 sztuk z rozmiarów 56 i 62. Potem przychodzą znajomi i rodzina, każdy coś przynosi, w rozmiarze, jaki sam uważa za stosowny :) Po porodzie zobaczysz, co ci jest najbardziej potrzebne i domówisz niezbędne rzeczy. Wiem, że pewnie chcesz uniknąć dodatkowych kosztów przesyłki, ale to nieuniknione. A poza tym, jedni wolą śpioszki, inni pajace,body przez głowę albo kopertowe - sprawdzisz i zamówisz takie, jakie preferujesz.

Gość gość
Ja nie lubię pajaców, więc ich nie polecam.. Śpioszki? Teraz już wiem, że całkowicie zbędna rzecz.. lepsze są półśpiochy (z miękką szeroką gumą w pasie). A co do rozmiaru.. Tego nikt Ci nie powie, jak będzie u Ciebie.. dzieci nei tylko rodzą się o różnej długości, ale też różnie rosną i co ważne.. mają różn\ą wagę..bo jedne np. mają 55 i 3200, a inne taką samą długość i ponad 4kg. a to też wpływa na rozmiar ubranek. _ Moje dziecko miało 52cm i ważyło 2800. w rozmiarze 0-3 i 56 topiło się do końca 3 miesiąca ! Niektóre ubranka 0-3 i 56 nosiło mając pół roku i 63cm. Zresztą w tym wieku, to synek większość nosił na 2-4 m i rozmiar 62. Teraz ma rok i nosi 68 i małe 74. (rozmiarówka jest beznadziejna.. jedne bluzki na 74 są o wiele za duże i poczekają pewnie jeszcze ze 4-5 miesięcy aż będzie mógł je założyć, a inne ma niby 80 i jest ok, tak samo jak 68) U nas ubranka 56, 0-3 na prawdę starczyły na bardzo długo.. a jeszcze dokupiłam potem 50. Więc nie kupuj w ogóle 68 i większych... kupisz sobie później. Weź na początek 56 i 62.. a jak dziecko się urodzi, sama zobaczysz czy potrzebujesz więcej ubrań małych cyz większych.

Gość gość
dziękuję za rady :)

Gość gość
Ja rownież posłuchałam rad, że lepiej od razu 62. Córka miała 3800 g, a mama z mężem latali po sklepach, bo mi się dziecko w 62 topiło.

Gość gość
Ja nie słuchałam żadnych rad.. wiedziałam, że musi być dużo 56.. nie spodziewałam się dużego dziecka raczej.. A i tam musiałam kupić potem trochę 50 (co nie znaczy, że 56 nie zakładałam.. zakładałam, ale takie mniejsze.. albo w domu, gdzie nie jakoś to bardzo nie przeszkadzało). Dziecko bardzo długo nosiło rozmiar 56 (kilka miesięcy). A ubranek musiałam mieć dużo, bo ciągle ulewało (musiałam też dokupić pieluch tetrowych bo nie nadążałam z praniem, a służyły do wycierania dziecka, mnie, naszych zabrudzonych ubrań, podłogi.. bo mały ulewał mocno i wszędzie :-/ czasem zakładałam w ciągu dnia 3-4 komplety ubranek.. )

Gość ggaga
mój synek urodzil się 56cm i 3850g i wszytskie ciuszki rozmiaru 56 są na niego za duże. Dziennie przebieram go tak ze 2 razy z powodu przesikania, czyli body i pajacyk idą do prania.

Możecie polecić jakieś sklepy w Warszawie lub sklepy internetowe gdzie kupujecie wyprawkę? Zależy mi, by nie płacić po 20 zł za kaftanik czy 40 zł za pajaca. No i nie markety bo tam raczej średnio z jakością...Dzięki z góry...

Gość Mama_Leti
56 myślę niepotrzebne, 62 tylko można kupić na początek, kaftaników nie kupować, 6 x body, 3 pajacyki, 3-6 spiochów, 3 pary skarpetek, 2 czapeczki i ze 3 bluzy ciepłe. Myslę, że to na początek, a póżniej trzeba zobaczyć jakie się dziecko urodzi i jak szybko rośnie.... Moja mała rosła tak szybko, że w rozmiar 56 ją wcisnęłam przez tydzień, 62 też nie zużyła, na 68 zatrzymała się na dłuże, to można wtedy kupić więcej body, czy śpiochów, dla wygody. Każde dziecko jest inne... :)

Gość gość
Nie wiem ale 3bodziaki to kpina.ja mialam na 56 6pajacow.10body.ze 2-3kaftaniki,tyle samo spioszkow i 2pary polspiochow.moj urodzil sie maly.2910 i 51cm.rosl szybko,w rozm.56 chodzil ok.3 tyg.uwazam ze kilka sztuk body to porazka.moj nie ulewal. Z marketow to polecam ff w tesco.albo c&a,hm.teraz jest jeszcze koncowka wyprzedazy wiec.moze w zarze baby cos taniej jeszcze kupisz.

Gość Przyszła mama na paźdz 2013
Powiem tak: Moja córka urodziła się 3650 i 56 cm. Na miesiąc miała już 59cm.Więc chodziła w ubrankach 62. 56 nosiła przez 3 tygodnie(wiadomo waga spada na poczatku potem dziecko nadrabia.co wiecej tylko na piersi przez pierwszy miesiac przytyła 1,5kg. Teraz ma 4 miesiace i tydzien. Waży 6900 kg i mierzy 68cm.Nosi ubranka na 68/74(częściej). Miałam wszystkiego za dużo zdecydowanie. Najwygodniejszy zestaw na noc na poczatek to body kopertowe i pajacyk. W dzień raczej też bo z takim maluchem to chodziłam tylko na spacer a nie w gości. Od pory jak mala miala ze 2,5 miesiaca na noc śpi tylko w pajacyku. W dzień body spodenki bluzeczka, lub taki pajac welurowy/polarowy jak jest chłodniej w mieszkaniu. Mysle że po 5 sztuk każdego rozmiaru wystarczy. Aaaaa moja córka mi tylko 2 razy wogóle ulała!!!! Tzn nie była z tych dzieci często przebieranych. Kupka plecami lub bokiem wyszła tez ze 3 razy. Zwykle sie nie brudziła. Nie przydaly sie wogóle zadne sukienki(miałam raptem jedną ale sama nie wiem po co , naszczescie dostałam) rampersy(jakos wole bodziaki i czapeczki których miałam z 7 a używałam 2-3. Kaftaników nie lubie i mialam 2 -tylko do wietrzenia pępuszka.

Gość gość
Moja córka urodziła się 3350 i miala 52 cm. Miałam sporo ciuszków na 50 i 56-dlugo je nosila. Teraz ma 5 i pól m-ca i luz w 68. Także najlepiej na początek kup 56 ,62. Na parę miesięcy starczy. Sama z czasem będziesz widziala jakiego rodzaju ciuszki wolisz i w jakich dziecku wygodniej. Ja Np.nie lubię body kopertowych,mama od początku nosi wkladane prze glowe i nie mam problemów z placzem przy zakladaniu przez glowe... Kup po kilka par body,pajacow-tylko tych rozpinanych z przodu. Ja mialam tez dużo leginsow i bluzek. Nie kupuj wielu par spodni,sukienek itp. Bo takie mamę dzieci rzadko sie ubiera w takie rzeczy-postaw na wygodę swoja i dziecka.

Gość gość
A jeśli o ilosc chodzi to ja mialam wszystkiego tak po 10 sztuk i pranie robilam co kilka dni.

Gość gość
dziewczyny ja przy synu który urodził się ponad 4kg maluchem i długim na 57cm używałam 56 przez jakiż czas,nie pamiętam ile czasu chociaż ja bym nie szalała z tym rozmiarem jeśli chodzi o ilość,zawsze można dokupić prawda,ale przy synku miałam chyba z 15 bodziaków,pajace i śpiochy w podobnej ilości ale się przydały bo ulewał więc się przebierało,czasami z pieluchy się coś wydostało więc też przebierałam ;)

Dużo podróżujesz z dzieckiem i potrzebujesz podgrzewacza samochodowego? Koniecznie musisz przejrzeć ofertę na stronie internetowej sklepu CoZaCena - http://www.cozacena.pl . Rewelacyjny podgrzewacz w niskiej cenie. Polecam gorąco!