Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8letni syn mnie szantażuje

Polecane posty

Gość gość

Jeśli nie chce synowi na coś pozwolić. Np. żeby nie jadł słodyczy i mięsa. To zaczyna mnie szantażować że pójdzie do dziadka i pradziadka, do tych dwóch panów którzy zawsze jak ja czegoś zabraniam dziecku podważają mój autorytet. Nie wiem już jak się w tej sytuacji zachować bo ostatnio dziecko powiedziało mi że ja w domu jestem tylko babą i nie mam nic do powiedzenia. Ja synowi nie pozwalam jeść słodyczy, mięsa bo twierdzę że to niezdrowe. Po prostu na śniadanie daję mu płatki z mlekiem, na obiad makaron z serem a na kolację herbatę bez cukru i kanapki z ogórkiem i pomidorem. A tam idzie do dziadka, pradziadka i raczą go tym świństwem.

Gość gość
a co to Twoja jakaś zabawka ? To jest człowiek i ma wolną wolę.

Gość gość
Nie, to nie jest moja zabawka ale powinien robić to co ja mu każe. Tym bardziej że to ja jestem jego matką i prawnym opiekunem. To ja decyduje o tym co powinien jeść. A za każdym razem gdy wraca od dziadka, pradziadka to zauważyłam nawet że oni potrafią mu dać całą tabliczkę czekolady oraz kanapki z szynką, czy to kotlety. Rzeczy których ja mu zabroniłam brać do ust. Jestem wegetarianką.

Gość gość
No nic dziwnego ,zawsze ciagnie się do tego co zakazane :D jak już chcesz go tak zdrowo odzywiac to wyklucz tez makaron i bialy chleb :):)

Gość gość
Nigdy nie pojme,jak mozna zmuszac kogos do swoich przekonan,nawykow,diet,wyborow.Moj kuzyn tez wpieprza trawe,bo jego luba tak kaze.Kobieto,badz wegetarianka,krzyz na droge,ale nie wymuszaja na dziecku,by lubilo i wolalo to co Ty!On sie rozwija,potrzebuje dobrze zbilansowanej diety.Ty sama mu ja ustawiasz,czy zrobil to lekarz?Odbierac malemu kazda przyjemnosc,nie pozwalac zjesc kawalka czekolady,miesa,bo taki masz kaprys..Nie mowie,by zrec kg,ale daj mu zyc,a potem niech sam wybierze.Nie trawie takich bab

Gość gość
biedne dziecko! pieprznieta wariatka

Gość gość
Głupia prowokacja, nie sprawdziłaś prostej zasady. Nie łączy się ogórka z pomidorem. Askorbinoza z ogórka niweluje działanie wit. C z pomidora.