Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pożyczka na akt urodzenia dziecka

Polecane posty

Gość gość

tak w temacie czy to możliwe? wczoraj teściowa zażądała ode mnie aktu urodzenia córki, gdy zapytałam po co powiedziała mi, że mam się nie wtrącać po co, oczywiście nie dałam jej tego aktu i nie dam, ale boję się jej dziwnych intencji, po co babci mógłby być akt urodzenia wnuczki

Gość gość
doradzicie cos?

Ja osobiście nie słyszałam o czyms takim a pracuje w posrednictwie kredytowym ;)

Gość gość
pierwsze słyszę, żeby ktokolwiek dostał pozyczkę na akt urodzenia- pomysl logicznie

Gość gość
no mysle logicznie, ale przestraszyłam się, bo nie mam dobrych stosunków z teściową i nie wiem co jej w głowie zaświtało

Gość gość
a to ciekawe nie mam pojecia po co babci akt urodzenia dziecka niech c***owie na co jej to jej moze dasz ale przedewszystkim tobie e akty sa potrzene nie babci :)

Gość gość
Nie wiem po co babci akt urodzenia wnuka, ale nie wiem też czemu robisz z tego taki problem. Swojej mamie też byś tego aktu nie dała? Nie bój się jeszcze w Polsce nie ma takiego prawa żeby babcia na wnuka kredyt wzięła.

Gość gość
Jesli chodzi o wyciagniecie aktu darmowe badz okolo 60zl

Gość gość
nie dałabym gdyby mi nie powiedziała po co jej, a zapytałam grzecznie to mnie zjechała od stóp do głowy

Gość gość
może chce ją ochrzcić?

Gość gość
Córka jest ochrzczona, ma 15 miesięcy już dodam

Gość gość
Może z ubezpieczenia ma jakieś pieniądze za urodzenie wnuka (chociaż o takich cudownych polisach nie słyszałam), albo synowi założyła taką polisę i ma on dostać pieniądze? Nic innego nie przychodzi mi do głowy... Dziecko się niedawno urodziło?

Gość gość
ma 15 miesięcy już

Gość gość
chce założyć dziecku polisę, a więc żąda w dobrej nintencji

Gość gość
w dobrej to dlaczego nie mogła tego powiedzieć normalnie? nie ufaj jej

Gość takasobiebabab
pewnie jakąś polisę chce ufundować.pewnie niespodzianka.

Gość gość
Jak urodziłam syna mój teściu wziął sobie wolne,podobnie na chrzciny.Potem do pracy musiał zanieść właśnie akt ur.dziecka że na prawdę brał z tego powodu.Może twoja teściowa wzięła sobie wolne i teraz kombinuje jak to zrobić żeby było płatne?

Gość gość
gosciu a twoj tesc jest ojcem dziecka,ze wolne bral z okazji urodzenia dziecka?istnieje cos takiego jak urlop okolicznosciowy,nalezy sie on ocu dziecka z pwoodu urodzenia dziecka.a na chrzest nie ma nigdzie urlopu okolicznosciowego...cos cie tesciu wkrecil. zreszta mogl wziac kopie.ja nosilam kopie jak bralam urlop okolicznosciowy z powodu smierci Dziadka. autorko,nie wiem po co tesciowej akt.ja bym nie dala.to jest dokument dziecka. a do goscia ktory pytal czy swojej mamie bym nie dala-moja mama jest normalna osba.ode mnie mojego dowodu tez nie chce.a jakby zachowala sie jak tesciowa autorki,to nawet bym jej go nie pokazala.

Gość gość
czyli co myślicie, że to może być polisa?

Gość gość
ja najpierw dowiedziałabym się poco jest jej akt potrzebny? to jest ważny dokument a nie jakś kartka z zeszytu sama nie dałabym jakbym nie wiedziałą po co..... my jak wyrabialiśmy akt dziecko to odrazu dostaliśmy 3 kopie oryginału ....

Gość gość
a moze chce zameldowac wnuczke u siebie zeby miec jakies ulgi? zapytaj sie jej

Gość gość
No tak, pytałam, ale 'rzuciła' się na mnie słowami gdybym jej coś zrobiła :(

Gość gość
No właśnie, też mi przyszedł do głowy meldunek. A teściowa nie ma np. zaległości w czynszu, nie grozi jej eksmisja? Bo wtedy będzie kryta - rodzin z małym dzieckiem nie eksmituje się na bruk.

Gość gość
jeżeli jesteście aż w takich złych stosunkach to może do sądu jest potrzebny, może chce wnieść o prawne uregulowanie kontaktów...:P

Gość gość
No tylko my mieszkamy 80km od siebie i córka jest przy mnie zameldowana to jak można zameldować jedno dziecko w dwóch miejscach? Dajcie mi coraz bardziej do myślenia

Może chciała sprawdzić czy jej syn jest ojcem, wiesz papier rzecz święta, a mamuśki bywają stuknięte hahahaha :P

Gość gość
Mój mąż gdy zapytałam po co Jej akt odpowiedział, że nie ma zielonego pojęcia, a przy tej 'rozmowie' nie był, ale Ona powiedziała, że mam Jej dać i później mi go odda, zapytałam po co, to wyleciała na mnie, że mam się nie interesować, że to Jej sprawa

Gość gość
daga jaga znowu ty:/ czy ty musisz w kazdym temqcie swoje madrosci wylewac