Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość karolcia2088
Hej wszystkim co slychac?

Gość Mika07
Witajcie bardzo dawno mnie tu nie było ale wiadomo nie ma czasu:) Mój mały Kubuś jest od początku na sztucznym mleku ponieważ nie miałam pokarmu wypija teraz 150ml co trzy godziny czy to nie za dużo? Ma 3 miesiące i 6 dni. Noc prześpi mi prawie całą jak zje np o 21 to dopiero je o 4 rano tak jest juz od dwóch tygodni. Dzis tylko jadł po 1 w nocy ale wieczorem zjadł o 19. A jak tam u Was?

Gość Mika07
Co do szczepienia to dobrze zniósł nic nie marudził tylko na jednej nóżce zrobiło mu się takie twarde w miejscu kłucia ale smarowałam altacetem i za 3 dni zeszło, brałam te szczepienie płatne dwa kłucia

Mika to super ci SPI niestety moja mała budzi się co 3 godziny na jedzenie w nocy i na dodatek lobuzuje nieraz od 4 rano do 6 potrafi nie spac. U nas dzisiaj pogoda w kratkę wiec nie wychodzimy na podworko . pozdrawiam wszystkich..

Gość gość
A moj jest cudownym dzieckiem :) W nocy budzi sie 2-3 razy, chociaz i nieraz potrafi przespac ciagiem 7h a 5 to juz zawsze. Usypia wieczorami od 2tyg. sam ok. 20.00 - wlasnie lezy z karuzelka ale pewnie juz spi :) no i od 3 dni sam usypia w dzien - kochaniutki - co prawda w dzien ma krotkie drzemki bo po 30-40 min a kiedts mial 2 krotkie i 1 dluga no ale i tak jak nie spi to jest grzeczny. puk, puk :)

Gość karolcia2088
U nas w nocy tez nie ma problemu od samego poczatku spi super teraz idzie spac o 21 i spi do 5 niestety niechce sama zasypiac ostatnio zaczeła głuzyc i tak nie raz az piszczy jak cos ja zainteresuje :-) taka śmieszka z niej :-) ja karmie piersia ale jak w weekend byłam w szkole to mąz zrobił jej 150ml i mało jej było taki mały obżartuch z niej a taka chudzinka :-)

Gość natka2233
To mój malutki to aniol bo je o 21 kolacje co wieczór i śpimy do 8 bez pobudek, je w ciagu doby 5 razy po 120 ml i raz po nocy 150 ml. Teraz juz kima od godzinki i ja zaraz sie klade.

Gość gość
kolezanki maly spal cale noce od 3 mca no ale na modyfikowanym wiadomo - na piersi dziecko tyle nie przespi - tak jak pisalam moj max mial przerwe nocna 7h ale zazwyczaj 5h. no to widze ze grzeczne te lipcowe dzieci - a podobno raki i lwy to ciezkie charakterki :)

gosc mogą nam dopiero pokazac te charakterki :-) moja najdłużej na piersi spała 9 godzin ale mm to ona teraz dostaje rzadko cały czas u nas pada to i na dwor nie wychodzimy tak wiec nie daje jej mm

Gość gość
karolcia spi ci od 21.00 - 5.00 na piersi? to super:) Ja mam wrazenie ze moj jest glodomorkiem jest duzy ma ok. 6kg i 3h przerwy w ciagu dnia to za duzo dla niego tak 2-2,5h a na noc to moze 2 piersi mu dac? :)

Tak młoda na noc tylk piers idzie spac tak 21 nieraz kolo 22 i zazwyczaj budzi sie kolo 5 ale za to w dzien najlepiej cały czas na cycu tez by tylko jadla a chuda jak szczypior niewiem czy 4 kilo ma :-) bo tydzien temu nie miała jeszcze, mloda jeszcze w ubranka 56 wchodzi gorzej ze na wzrost zaczynaja sie robic za małe a 62 jest za szerokie za to długosc ok i wyglada jak :-)

Gość natka2233
karolcia to ile Twoja coreczka ma ze taka malutka? Mój 3 miesiace i 3 dni i 5200 wazy, a i tak jest z tych drobniejszych dzieciaczkow i tez nosi jeszcze 56, z nieczego nie wyrosl narazie

Gość gość koniec lipca
a moj ma prawie 3 miesiace i zakladam mu ciuszki 3-6 mcy a nawet 6-9 wole zeby mial luz do fikania w 56 juz w nic nie wchodzi mysle ze ma ok. 6kg no i jest duzy :) we wtorek szczepienie to sie dowiem, chociaz ma katar wiec nie wiem czy do wtorku mu przejdzie - obyyy!!!!

Gość karolcia2088
Natka moja za 9 dni skonczy 3 miesiace wazy 4 kg i ma 63 cm ale lekarz nie widzi nic zlego mowi ze taka jej uroda

Gość natka2233
karolcia ja nie mowie, ze cos zlego tak z ciekawosci zapytalam. Moj wazy ponad 5 a niektore a kolezanki w tym samym wieku 7,5. Tak jak dorosli sa rozni(chodzi o posture) tak i dzieci- jedne wieksze, inne drobniejsze. Najwazniejsze ze, zdrowe i przybiera, zreszta jest dluga wiec pewnie rosnie wzdluz:))))

Gość karolcia2088
Natka ja sie sama zastanawiam dlaczego ona tak malo waży starsza jak míala 3 miesiace to wazyla 5700 ale mój maz jest wysoki i szczupły to mala moze za nim idzie mojej znajomej synek tez juz 7kg waży a urodził sie pół kilo lżejszy niż moja

Gość Mora102
Hej dziewczyny, bardzo dlugo tu nie zagladalam bo druga czesc ciazy przechodzilam dosyc ciezko. Teraz na szczescie jest ok. Ciesze sie ze i u was wszystko poszlo pomyslnie.

Gość ewelina 26
No to dziewczyny ja wam zazdroszcze... Moja na mleku modyfikowanym i zageszczonym w dodatku kleikiem i SPI maks 3 godziny w nocy bo w dzień to mamy 2 drzemki po godzinie i jedna 1,5. Kiedy moja tak przespi ciagiem 5 godzin to ja będę najszesliwsza mama. My szczepienie końcem października i nie wiem ile moja wazy ale myślę ze ponad 6 kg ma sobie juz. Taka pucka z niej. Jutro zawoze ja do babci a z synkiem wybierak się na zakupy oraz do fryzjera trzeba zadbać o siebie wkoncu ... Zaczelam ćwiczyć z Ewa chodakowska bo brzuszki juz mi się same znudzily. Pozdrawiam was wszystkie :-) :-) :-) :-)

Gość natka2233
Ewelina jak tam zakupy i wizyta u fryzjera? A i mam pytank do mam karmiących mm podajecie witaminę d? Jak tak to codziennie?

No juz po zakupy się udały fryzurka tez juz zrobiona. :-). Ja podaje codziennie jedna kapsulke tak położna zaleciła wiec daje. :-) a co u reszty?. U nas dzisiaj zimno wiatr wieje masakra jakas . pozdrawiam :-)

Pytanie z innej beczki dziewczyny mialyscie juz pierwsza miesiaczke po porodzie?.. Wiem ze to intymne pytanie. Bo ja właśnie nie... I tak myślę kiedy ona nadejdzie

Gość natka2233
A ja nie miałam mimo ze juz ponad miesiąc nie karmie. I wcale nie tesknie za tym.

Gość gość
ja z corka dostalam jak miala 6,5 mca czyli jak zaczelam wprowadzac produkty stale ale nadal karmilam. A ile kupek dziennie robia wasze maluchy - moj nadal 3-4 w tym 1 ogromna :) dzis mamy szczepienie, ciekawe ile wazy nasz pultasek :)

Gość gość
szok - 1,5 miesiaca i urosl 8cm i przytyl prawie 2kg :) i to na mleku matki :P

Gość natka2233
Moj robi kupę raz dziennie albo raz na 2 dni. Dziewczyny powiedzcie mi kiedy zaczyna sie wprowadzać dziecku produkty stale?

Gość gość
Natka wpisz w goglach: schemat żywienia niemowląt i tam ci wyskoczy, bo inaczej na piersi a inacEj na mm.

Karolcia to szybko dostalas. Natka teraz po 4 miesiącu juz się wprowadza owoce i warzywa. Ja nie czekam moja mała juz spróbowała marchewkę i jabłko krzywila się co niemiara. :-) pozdrawiam was :-) :-) :-)