Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość karolcia2088
Ewelina to ile miala twoja mała jak dałaś jej jabłuszko i marchewke?

Gość ewelina 26
No jabluszko 1lyzeczke dostała jak zaczęła 3miesiac a marchewkę tydzień temu tez łyżeczkę i widzę ze jej zasmakowalo to sok z jabluszka dostała wczoraj 3 łyżeczki ale sama wyciskam sok a jabłka mam od sąsiada wiem co jej daje

Gość natka2233
Ja to sie boje jeszcze dawac. Bartek ma 3 miesiace i tydzien i mysle zeby zaczac cos mu dawac jak skonczy 5 miesiecy- wiec albo w grudniu albo nawet po nowym roku. Porozmawiam jeszcze o tym z pediatra.

Gość karolcia2088
Moja Julka w poniedzialek bedzie miala 3 miesiące ja tak mysle ze za 2-3 tyg. Coś juz jej dam do spróbowania :-) marchewke albo jabłuszko

Gość Mika07
ja juz drugą miałam po porodzie miesiączkę ale pierwszy dzien strasznie obfitą nigdy tak nie miałam mam nadzieję za sie unormuje wiecie coś na ten temat tez tak miałyście?

Gość karolcia2088
mika ja miałam taka pierwsza całe 6 dni a teraz juz było normalnie

Gość gość
A ja w końcu byłam dziś u ginekologa , wszystkie normie , miesiaczki jeszcze nie widać:) dziewczyny a jakiej antykoncepcji używacie? Mi poleciła tabsy albo wkładkę, ale ja zle toleruje tabletki. Moze ta wkładka?

Gość karolcia2088
Ja biore limetic ale od kilku dni tak wiec niewiele moge o nich powiedziec

Gość gość
no nie, moj maly polubil ssac kciuka :(

Gość karolcia2088
Moja Julka wkłada sobie piąstke do buzi że az 2 razy jej sie cofło tak głeboko wepchneła

Gość Olinka 86
oj tez mnie tu dawno nie było. Co do okresu -dostałam jak mały miał 3 miesiące z hakiem.Przestałam karmić,minęły 4 dni i pach!No trudno. Szkoda z tym pokarmem ze mi się skonczył, co zrobić. Jak tam wasze pociechy??

Gość natka2233
My o 9 wstalismy. Zreszta malt spi od 22 do 8-9 rano od jakichs 3 tygodni wiec wysypiamy sie, tyle ze spi wtulony w mame hehe

Gość ewelina 26
Kurcze te wasze dzieciaki to jakieś aniołki. u nas cieplutko ssłoneczko swieci. Pozdrawiamy was:-)

Gość Olinka 86
dziewczyny skoro juz mówimy o rozszerzaniu diety to czy któras juz podawała jabłuszko???

Gość ewelina 26
Olinka ja podalam juz jabluszko 2 łyżeczki marchewkę tez i powiem wam żadnej reakcji alergicznej ani bólu brzuszka. Za tydzień sproboje podać jej bananka z jablkiem mus jej zrobie

Gość karolcia2088
Ewelina a dajesz codziennie czy tylko dalaś na sprobowanie?

Gość Olinka 86
no własnie ewelina26,napisz coś więcej. W jaki sposób to zrobiłaś? Umyłaś,sparzyłaś, obrałaś i starłaś na taka papkę? I ile podałąś?? Chyba nie wszystko tylko parę łyżeczek?sorry ze tak dopytuję ale nie mam się kogo zapytać,a na youtube nie mogę tego nigdzie znaleźć.

Gość ewelina 26
No wiec tak marchewkę ugotowalam normalnie bez żadnej soli obralam i zmiazdzylam ja na taka papke podalam jej dwie łyżeczki tylko. Tak samo z jabłkiem i nie podaje jej codziennie tego co 3-4 dni będę zwiększać jej ilość. I tak z każdym nowym produktem najlepiej wprowadzać co 3 dni nowy. Oczywiście te co można podawać po 4 miesiącu ja poszlam do biedronki i zobaczyłam na sloiczki co można podawać i to zrobię sama w domu. Pozdrawiamy mamy :-)

Gość karolcia2088
Witam my mamy dzis wizyte u okulisty ale najbardziej martwie sie starsza córcia znowu jej ta alergia wylazła a alergologa mamy dopiero w grudniu :-(

Gość ewelina 26
Hej karolcia no to wspolczuje ci bardzo. Nam niestety szczepienie zostało przełożone dopiero na wtorek. Ciekawe ile moja kluseczka waży. Pozdrawiamy was mamy spokojnej nocki.:-)

Gość karolcia2088
Witam wszystkie mamy u nas chyba choróbsko sie wkrada starsza boli gardło a młodsza nos zawalony i jakis kaszel sie pojawia :-(

Gość ewelina 26
Hej dziewczyny my dzisiaj po szczepienie juz mała wazy 8 kg i długa jest 65 cm a taka pogoda u nas paskudna wiatr wieje okropny. Ale i tak byliśmy na podwórku dzisiaj 3 godziny. Tak to zdrowi jesteśmy za 3 tygodnie robimy generalny remont nie wiem jak to będzie. Wymiana okien i w ogóle koszmar. Pozdrawiamy was mamusie karolinka zdrowia życzę dla dzieciaków. :-)

Gość karolcia2088
Witam niestety nie obyło sie bez lekarza no i młoda ma swój pierwszy antybiotyk ale dla niej lepsze to niz szpital :-( bo zapalenie płuc szybko sie rozwinąć moja dalej chuda jak szczypior wazy 4040kg. lekarz kazała ja dokarmiac mm z 1-2 razy dziennie nie kazała sie denerwowac bo tak rozwija sie ok wszystkie spiochy za małe na długosc ale chyba bedzie taki chudzielec jak jej tata ma 180cm a wazy 65kg.

Gość ewelina 26
Karolcia to życzę wam szybkiego powrotu do zdrowia ja dzisiaj kupilam kombinezon i co się okazało na kombinezonie pisze 18 m a moja ma dopiero 4 niecałe masakra jakas pozdrawiam was :-)

Gość karolcia2088
Ewelina dzięki bardzo :-) a co do kombinezonu to rozmiarówka jest bardzo rózna :-) wcale nie musi oznaczac ze ze faktycznie 18 miesieczne dziecko by w niego weszło

Gość ewelina 26
No tak karolcia. No i u nas juz wychodzi pierwszy ząbek od dołu. Mała strasznie to przechodzi nie śpi marudzi ciągle wszystko do buzi pchac . no i oczywiscie juz do siadu się zrywa. Głowa i plecki ida równo do gory jak trzymaj ja za rece to tak by juz chciała siadać .:-)

Gość karolcia2088
Szybko ten ząbek :-) w sumie moja mloda tez ostatnio bardzo sie ślini i pcha łapki do buzki ale to raczej nie to bo zadnych więcej objawów:-)

A u nas powrót kolek wczoraj wyladowalismy w szpitalu bo nic nie pomagało jej myslalam ze mała się wykończyć przez ten płacz. Dzisiaj dostała leki kolejne zobaczymy czy pomoże. Pozdrawiamy :-)