Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko nie chce jeść zupek i deserkow

Polecane posty

Gość gość

rozszerzanie diety nam nie wychodzi a ma juz 7 miesiecy. Pluje nowych jedzeniem, tylko mleko i kaszke toleruje. Martwic sie ? Czy jeszcze mu przejdzie ?

Gość moze inna mama
ma taki problem ?

Gość gość
kup coś dobrego jabłuszka, albo morele, moja zaczynała od gruszek, nauczy sie jesc to potem wprowadzaj inne rzeczy

Gość gość
martwisz sie bo nie chce ejsc kupnego syfu ? ciesz sie

Gość gość
Ugotuj coś normalnego a nie ten sztuczny szajs... Dawaj owoce, warzywa

Gość gość
banana daj

Gość gość
mam 3 dzieci i wszystkie pluły wszystkimi słoiczkami, ale z mojego talerza to chętnie, więc zmodyfikowałam trochę nasze menu żeby dzieci też jadły i po kłopocie:)

Gość gość
moja córka zaczęła rozszerzanie diety gdy miała 4 miesiące ale była na mm. Zanim zaczęła otwierac buzie do jedzenia mineły prawie 4 tygodnie. Teraz je ładnie po pół tych małych słoiczków ale np. owoce nie za bardzo lubi, to samo z ziemniakami. Cierpliwośc i cierpliwość tyle ci moge radzić

Gość gość
może czuje, że dajesz mu jałowy syf ze "słoiczka"

Gość gość
Jak zwykle osoby z problemami ze zrozumieniem tekstu. Gdzie autorka napisala ze daje sloiczkowe? Kobieto, to może potrwać, nie zrażaj sie, dobre i dwie łyżeczki. Moj mial tak samo i niestety do zupek nadal ma lekka awersje, ale wcina 2 danie. My próbowalismy gruszek williamsa i mojej roboty rosolku z jaglana i jakoś poszlo

Gość gość
a jest zainteresowane tym, co wy jecie?

Gość gość
Moja córka ma 8 miesięcy i jadłaby tylko pierś albo banana poza tym to nic nie chce. Ona nawet butli z herbatka nie toleruje

Gość gość
moje też nie chciało jeść, a mąż zapytał czy to jest w ogóle dobre, a ja powiedziałam, że nie próbowałam bo się brzydzę jedzenia ze słoika - No właśnie - powiedział mąż... Na drugi dzień ugotowałam marchewkę i zjadła!

moja ma 5,5 m-ca i też nie chce.. no, jeszcze deserek z kaszą manną na śniadanie kilka łyżeczek zje. Na początku zjadła marchewkę czy dynię. Teraz nie. Wzdryga się - nawet śmiesznie to wygląda :D Nie ważne- czy to ugotowane w domu, czy ze słoiczka. Trudno, poczekam jeszcze trochę i nie będę jej wciskać na siłę.

do gościa z 13:08 - to co opisałaś pewnie jest prawdą, ale nie wyciągaj błędnego wniosku, że w słoiczkach jest samo świństwo. prawdopodobnie to Twoje nastawienie do słoiczkowego jedzenia sprawiło, że dziecko nie chcialo jeść (pewnie nieświadomie i niewerbalnie przekazywałaś mu, że uważasz to za obrzydliwe). tak samo jak w domach, w których dorośli nie cierpią warzyw dzieci zwykle też nie chcą ich jeść. nasze nastawienie to podstawa.

Gość gość
Ja mam taki problem z moim synkiem zaczął 11 mc. Potrafi przez 3 dni wypić 400 mleka i na tym koniec. Wszystkim innym pluje zaciska buzie i nic z tgo

Gość gość
Zapraszam do oglądanie i zakupów odzieży i bielizny dziecięcej na www.bajkowyzakatek.na.allegro.pl ZAPRASZAM

Gość gość
Daj dziecku cos, co samo moze trzymac i jesc - kawalek jablka, ziemniaka, jakikolwiek owoc, czy warzywo. Moje dzieci nigdy nie jadly zadnych papek, zupek, przecierow i ogolnie zmiazdzonego jedzenia, bo sam wyglad tego odpycha i ja tez bym czegos takiego nie jadla. Dawaj normalnie jedzenie w kawalku. Dziecko ma odruch wkladania wszystkiego do buzi, w ddodatku cos stalej konsystencji bedzie dobre na dziasla. na pewno zje w ten sposob wiecej, chocby tylko mialo troche podziubac, skoro teraz i tak niczego nie chce.

Gość gość
pewnie na cycku.

Gość gość
nie rozumiem tego, dziecko na mm czy naturalnie , po cholerę czekać z rozszerzeniem diety? moja karmiona naturalnie mając 3,5 mies dostała ziemniaczki ze szpinakiem jako pierwsze inne danie, jabłek, gruszek jeść nie chciała o marchewce mogłam zapomnieć, do 6 mieś jadła słoiczki , potem już sama robiłam teraz ma 2 lata i jakoś nie widze żeby jej się coś stało przez wcześniejsze rozszerzenie diety , to samo zrobiłam ze starszą, ma obecnie 12 lat i tez nie ma problemu :)

ja rozszerzałam diete od 2 mc i 3 tyg życia małej i sobie chwale Żadnych problemów z jedzeniem i żołądkiem

Gość Gochaacha
te mleka i kaszki to też nie są super zdrowe,trzeba patrzeć na skład,ale lepiej robić posiłki samemu,tak jak dziewczyny piszą,jabłuszko starte,marcheweczka,ziemniaczek, gruszka itp.zawsze to mniej chemi i powinno być lepsze w smaku ewentualnie można troche miodem posłodzić

Gość fajna mamuska
Dokładnie najlepsze jedzonko to jak mama przygotuje.Trzeba stopniowo powoli dawać dziecku coraz więcej różnych rzeczy,jeśli chodzi o warzywka i owoce to spokojnie ja gotowałam marcheweczkę i rozdrabniałam ją,czasem z ziemniaczkiem,z dynią-dzieci lubią bo jest słodka

Gość fajna mamuska
Dokładnie najlepsze jedzonko to jak mama przygotuje.Trzeba stopniowo powoli dawać dziecku coraz więcej różnych rzeczy,jeśli chodzi o warzywka i owoce to spokojnie ja gotowałam marcheweczkę i rozdrabniałam ją,czasem z ziemniaczkiem,z dynią-dzieci lubią bo jest słodka

Gość gość
To może zacznij lepiej gotować a nie się żalisz na forum wiesz co żal mi twojego dziecka pewnie dajesz mu jakies gowno ze słoicza powinnas sie wydoic i zmieszac domowo przygotowana potrawke z twoim mlekiem I DAC DZIECIACZKOWI WYBÓR wiesz co żal mi twojego dziecka...