Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fajny Krzysiek

Zaczynamy Rewolucję w Polsce

Polecane posty

Widzę, że ten temat zmierza w złą stronę. pamiętacie wystąpienie Donalda Tuska w Parlamencie Europejskim i to co odpowiedział mu Nigel Farage?

Gość gość
sluchaj fakty to sa w tvn niewiem jak to jest ze tak bronisz tej pani nawet sam pazura mowil ze to ukrainska...wydymala go na kase i ciagle jej malo a jezeli chodzi o jej ,wykształcenie, to dobra moze to prawda ale tak samo jak taniec na rurze,taniec w tvn,okladki w kolorowych gazetach niby prawnik ale nigdy jej nie przedstawiono jako ,mecenas.Weronia , odpowie na Panstwa pytania tylko zawsze w jakis rozrywkowych programach sie udziela i uwierz mi za niewinnosc napewno sie nia nie zajęli a ze udało jej sie ,wywinąc, to juz inna sprawa podobno te ze wschodu dobre sa w ....

Gość gość
krzysiu z Ciebie madry chłopak jest:) a ja tu z jakims wielbicielem Weroni pisze o smutach

Gość gość
Można obniżyć. Można. Teraz już brakuje pieniędzy na wiele rzeczy to ich będzie jeszcze bardziej brakowało.

Wiecie, może dla mnie to jest zbyt proste lub po prostu się mylę. Pieniądze nie biorą się przecież z nieba i pewnie rację macie, że obniżanie podatków nic nie da. Ale tylko w przypadku gdy państwo wydaje więcej niż posiada. Spoko, możesz pisać o czym chcesz, nawet o smutach z wielbicielem Weroni, to temat otwarty.

Gość gość
Zawsze wydaje się więcej niż się posiada. Nie ma w Europie panstwa które wydawałyby tyle ile posiadają bo to oznacza stagnację w najlepszym wypadku. Są takie potęgi jak np USA czy Japonia które wydają dużo więcej niż posiadają bo ich długi to 200% PKB a więc przy naszym (ok.50% PKB) to ogromna góra pieniędzy. I co? I rozwijają się.

Gość gość
Pazura znalazł tę damę w Sopocie. Tańczyła na rurze w jakimś hotelu. Wskoczyła mu do łóżka już pierwszej nocy i tak zafascynowały go jej umiejętności,że wkrótce się z nią ożenił. Potem pomógł jej zdobyć wykształcenie. Pózniej już nie był jej potrzebny.

Gość gość
dokladnie pani prawnik studia? jaj sobie nie robcie a obywatelstwo Polskie dostala tylko dzieki malzenstwu czego ona ma niby szukac w rzadzie naszym? kolejna swinia do koryta puszczalska zdzira z pustym lbem

Gość gość
to ona ma być w rządzie naszym? to sensacja. skąd masz takie wiadomości???

Gość gość
I oto cala prawda o pani "mecenas" Weroniki Marczuk. Pazura wyciągnął ją (Weronikę) z burdelu w Gdyni Jelitkowo, kiedy jeszcze cały bałagan prowadził Nikoś vel Skotarczak. Od Pazury odeszła za to że wyciągnął ją z błota odpłaciła mu zdradą, jak ja Nikos w d**e kopnal to spala u kolezanek :D

Gość gość
To Pazura rzucił Marczuk i ją zdradził a nie odwrotnie.

Gość gość
co Marczuk ma robić w naszym rządzie?

Gość haloperidol
Fajny Krzysiek ty naprawdę wierzysz, że jak K***in wygra wybory i zaprowadzi w Polsce super-kapitalizm to będzie Ci się żyło lepiej? Jeżeli teraz sobie nie radzisz to taka zmiana systemu specjalnie Ci nie pomoże. Kapitalizm zawsze promuje najzaradniejszych. Inwestuj czas w siebie, zdobywaj kwalifikacje. To jest droga do sukcesu. Z kraju zawsze można wyjechać, ale lepiej wcześniej umieć coś konkretnego. To co nam Polakom uniemożliwia rozwój i życie na poziomie Zachodnim to marnotrawcze i przeżarte korupcją państwo niweczące ciężką pracę obywateli. Z czego to wynika? No myślę, że coraz więcej ludzi zna odpowiedź na to pytanie, ale ja jej tu udzielał nie będę. Nie mam zamiaru kopać się z forumowymi pieniaczami.

"Zawsze wydaje się więcej niż się posiada." No, ja tak nie robię czy uważasz, że popełniam błąd? Poza tym żadne państwo się na zadłuża, bo nie może tego zrobić. Państwo zadłuża swoich obywateli, państwo to nie przedsiębiorstwo nie wytwarza kapitału. A więc jedynym sposobem aby mieć jakiekolwiek pieniądze jest ściąganie ich z podatków. Państwo zadłuża się wtedy gdy zabiera pieniądze od osób które dopiero będą pracować.

Gość gość
Weronika Marczuk jest prawniczką czy się to komuś podoba czy nie. Miała kancelarię w Trójmieście i nic na to nie poradzicie. A takie obrażanie jak tutaj jest w Polsce karalne. A moralnie obrzydliwe. Nie umiecie inaczej jej zazdrościć tylko w taki prym,itywny sposób? I jeszcze te durnoty na jej temat wypisywac musicie? To naprawde jest żałosne.

Gość gość
Poza tym żadne państwo się na zadłuża, bo nie może tego zrobić. Państwo zadłuża swoich obywateli > Jeśli tak to ci którzy pożyczyli Polsce pieniądze powinni ich żądać od nas, obywateli. Podaj JEDEN przykład na takie żądanie skierowane do jakiegokolwiek Polaka.

Gość gość
No, ja tak nie robię czy uważasz, że popełniam błąd? > Tak. Bo inwestując w siebie tylko nadwyżki ze swoich przychodów nie masz szans na rozwój (poza paroma bardzo spektakularnymi przykładami ze świata).

Gość gość
Nasłuchałes się idiotyzmów JKM i nawet na prostą prośbe o uzasadnienie własnych słów nie potrafisz odpowiedzieć. Na tym właśnie (m.in.) polega utopia gloszona przez JKM. Generalnie, w teorii, wspaniale jak komunizm ale w praktyce nie ma możliwości realizacji.

Gość gość
Nie strasz, nie strasz bo się... O tym jak się poznali opowiadał sam Pazura,kiedy jeszcze byli razem. Dama siedziała obok i nie protestowała, jedynie chichotała głupawo.

Dług spłacamy wszyscy, każdego dnia, czy tego chcesz czy nie. Piszesz, że nie mam szansy na rozwój, gdyż umożliwia mi to tylko nadwyżka mojej płacy, tylko że ja nie posiadam dochodu z jednego źródła.

Gość gość
O ile pamiętam to rok temu ok. 21 marca była rewolucja. Jajco z niej wyszło. Łatwo obalić to co mamy: Tuska, ZUS, podatki, biurokrację, tylko jak już się to zrobi, to trzeba zaproponować coś w zamian. Ja nie widzę w Polsce poważnej alternatywy dla tego, co jest. Żadnej rozsądnej propozycji zmian. I sam nie potrafię takowej wymyślić - dlatego nie zostanę wodzem rewolucji.

Gość gość
W zamian nie ma co zaproponować. Bo każdy myślący wie, że praw ekonomii się nie przeskoczy i od jutra nie będzie lepiej jak będzie rządził JKM czy Kaczyński. Na rozwój gospodarczy (a zatem i poziom naszych płac, naszego życia) trzeba lat. I to nie trzech czy pięciu. A dwudziestu czy trzydziestu. Za taki czas będziemy żyli na poziomie DZISIEJSZYCH Niemiec. Oni będa żyli dużo lepiej.

Gość gość
W Polsce ludzie nie wyjdą na ulice. Tylko będą psioczyć na forach w internecie. Jest coraz większa nienawiść i zazdrość bo panuje bieda. Ludzie wylewają swoją frustrację anonimowo w necie

Gość gość
W Polsce ludzie nie wyjdą na ulice. Tylko będą psioczyć na forach w internecie. Jest coraz większa nienawiść i zazdrość bo panuje bieda. Ludzie wylewają swoją frustrację anonimowo w necie

Gość gość
A właśnie szkoda, że tak mało osób wśród polityków rozumie, że państwo właśnie jest rodzajem przedsiębiorstwa usługowego i tak należy je traktować. Pobieram podatki i świadczę określony pakiet usług: muszę więc zaproponować pakiet odpowiednio tani i odpowiednio dobrej jakości, żeby znaleźć klienta/podatnika. Bo dziś ludzie głosują portfelami. Niektórym nie spodobała się oferta przedsiębiorstwa Polska PHU, więc wyjechali płacić podatki/kupować usługi w np. przedsiębiorstwie Irlandia PHU - a szkoda, bo im więcej klientów tym lepiej możemy odpowiadać na ich potrzeby, tym lepiej rozwijać biznes.

Gość gość
Za te podatki otrzymujemy odpowiedni do nich pakiet. Ale są tacy którzy uważają, że powinni dostawać więcej.

Gość gość
Demonstranci w Kijowie są rozczarowani przywódcami opozycji i twierdzą, że nie potrzebują lidera. Część wygwizdała w niedzielę Witalija Kliczkę. > Ci też liczyli na cud i manne z nieba. Kliczko mówił o Ukrainie licząc się z rzeczywistością. No i go wygwizdali.

Gość gość
Nie wymądrzałabym się tak na temat tego, co będzie za 20 i 30 lat :). 30 lat temu był rok 1984. Któryś wróżbita przewidział wtedy nasz dzisiejszy lifestyle?