Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorota332

dziwne zachowanie męża

Polecane posty

dopoki sam nie powie, o co mu chodzi , to mozna tylko gdybac i wrozyc z fusow od herbaty . Nie mozna zazerac sie , bo ma sie w domu obrazaona "panne". Zyj swoim zyciem, dziecka, a jemu zostaw czas na "ogarniecie sie ".

Gość gość
Elene-glupia jestes. Tu nie powinno byc fochow z zadnej ze stron ! Wiadomo tez, ze autorka oczerni meza a sama nie napisze co ma za uszami. Mi wystarczy tekst o braku czasu dla siebie i partnera, bo jest dziecko i juz tylko dziecko. I jej niewinne tlumaczenia, ze ciagle "rozmawia" z mezem-ale ja juz sobie wyobrazam te rozmowy. Najlepsza jest Twoja rada, by skupila sie na dziecku a meza olala. Brawo. wspolczuje twojemu mezowi/partnerowi, jesli takie wybiegio stosujesz w swoim zwiazku.

no wreszcie ktos to dostrzegl pewien madry czlowiek w pewnej madrej ksiazce napisal takie oto madre slowa: malzenstowo to nie sala rozpraw zeby przekonywac kto ma racje

Gość gość
ZS-krew mnie zalewa na glupote babsztyli w tych czasach. zreszta, co sie dziwic, ja juz tez kolezanek unikam, tych dzieciatych, ktorym macierzynstwo na leb padlo, tytlko tematy o dzieciach, porownania, na fb full fot pociechy, nawet na profilowym, zlote mysli dotyczace dzieci, macierzynstwa. A o mezu cisza.... No chyba, ze chca sie wyplakac, jaki to maz zly i bee, jak nie rozumie, nie rozpieszcza. Ja tez mialam faze "ksiezniczkowania", co skonczylo sie kryzysem w mazenstwie, wiec wiem, co i jak. Na forum chcesz sluzyc rada, doswiadczeniem, a kolko adoracji wola-tak, maz a fuj, zly, podly, ukaraj go najlepiej brakiem seksu, skup sie na dziecku. Ja kryzys w koncu zazegnalam, bo tez mialam tylko krzywy ryj i zarzuty, a to nie tak dziala, dziala przytulenie, szczera rozmowa i nawet wyszlo, ze moj maz sam szuka czulosci, inicjatywy z mojej strony. I to bardzo mile. Faceci to widac tez, czule i mile istoty, wystarczy sie dogadac****atrzec nie tylko na swoje "ja".

no na moje oko to Cię "ukarał" bo poszłaś sama do sklepu i zostawiłaś go z dzieckiem. Pewnie sobie poukładał, ze Ty jesteś od dziecka, a on do "wyższych celów" :) Ja bym się nie przejmowała, serio. Nie chce powiedziec o co mu poszło- niech nie mówi. Przecież nie będziesz go prosić. Olej go, zajmij się dzieckiem. Mój facet też tak miał jak pierwszy raz wyszłam z domu po urodzeniu synka- foch na całej lini :) Chciałam z nim porozmawiać jak wróciłam, ale nie- obrażony. Nic złego nie zrobiłam, więc odczekałam aż mu przejdzie- w międzyczasie zajmując sie sobą. Pogadaliśmy, wyjasniliśmy, ze on też czasem moze zostac z dzieckiem. I było ok.

jaka to przyjemnosc poczytac takie slowa, gdzie osoba tak jak ty sama przyznaje sie do autorefleksji i zmian jakie to ona sama w sobie przeprowadzila ludzie nie potrafia zaczaic, ze nie zmienia doroslego czlowieka, tylko on moze sie zmienic, o ile go sie odpowiednio zmotywuje zmiana jednak pozostaje zawsze wyborem jednostki x btw, znasz ksiazke "gry i zabawy malzenskie i pozamalzenskie" ? jesli nie to polecam :-) ubawisz sie z tego jaka glupia kiedys bylas i jak glupio sie zachowywalas

Gość gość
a jak sobie wyobrazasz rozmowe , kiedy on nie chce nic powiedziec i jest nafochany ? No jak ?Blagac, czolgac sie przed nim , przepraszac za wyimaginowane winy? Oczywiscie , ze przy 4 miesiecznym dziecku mozna byc na maxa zmeczonym .Zachowanie meza autorki w zaden sposob nie pomaga , wrecz odwrotnie .Jesli ktos kogos kocha, jesli kogos traktuje z szacunkiem, to nie doprowadza do lez, rozpaczy . Nie karze milczeniem , bo to jest wstretna , obrzydliwa manipulacja . Czlowiek dojrzaly rozmawia .Ale do dialogu potrzeba dwoch osob . Zarzucasz mi , ze jestem glupia .To wedlug Ciebie .Ja nie mam problemow z mezem -zadnych .Nie karze mnie , bo jesli jest ewentualny problem to wiem , ze cos jest nie tak . Wtedy moge sie do tego odniesc i ewentualnie zrewidowac swoja postawe .Pod warunkiem, ze uznalabym ja za naganna , badz niewlasciwa dla dobra naszego zwiazku. Jestem tu dlugo, ale nikomu nie mowie : jestes glupi . Swiadczy to o elementarnym braku szacunku do rozmowcy . Mozna sie nie zgadzac, mozna o tym pisac , ale obrazanie kogos to jest brak kultury i tak , jak napisalam- brak szacunku dla rozmowcy . Dziekuje to tyle .

Gość gość
Niestety, jestem kobieta, ale w wiekszosc***opieram uzytkownika Zawsze Szczery. dobitnie wyraza zdanie, czesto ma racje. Tylko baby niekumate, szukaja kolka wzajemnej adoracji, biadola, utwierdzaja sie wzajemnie o swoim zlym losie. A kubel zimnej wody na leb i proba sprowadzenia na ziemie i zastanowienia sie nad soba sa postrzegane jako ataki "wrednego samca".

Gość gość
ZSzczery powinni ci zbanowac za obrazanie wszystkich wokol.Nie jest to twoj prywatny folwark, nie panosz sie tak .Jestes obrzydliwym czlowiekiem , ktory nic nie wnosi .Nic .

Gość gość
zreszta, by obiektywnie ocenic sytuacje, trzeba znac wersje obu stron, to da dopiero pelen obraz problemu. a nie skoncentrowana na sobie lala pisze pod siebie, by uzyskac potwioerdzenie, ze ona biedna, ucisniona, a maz prostak i cham. Pamietaj autorko, nie tylko Ty masz ograniczona cierpliwosc, faceci tez tak maja.

Gość gość
Widzę, że zlecieli się tu żądni linczu na autorce, choć nie mają podstaw do krytykowania jej, nawet nie zapytali, jak się sprawy mają, tylko od razu dywagacje i roztrząsanie. Żal.pl i to do kwadratu. Pozdrawiam Eleene - jesteś przeciwwagą dla tych dowartościowujących się tutaj mądralińskich.

Pozdrawiam Eleene - jesteś przeciwwagą dla tych dowartościowujących się tutaj mądralińskich." ----ba! dzisiaj to nawet nadwaga! :)

Gość gość
w realu to taki kmiotek Szczery nie moglby ponosic za elena torby z zakupami . Klase albo sie ma albo jest sie takim frustratem jak szczery. Tez ukony dla elenyode mnie faceta 🌻

Gość gość
szczery co boli frustracie ?????

Gość gość
Frustratkami to sa baby drace ryje i zalace sie na forum. Pomijajac brzydkie slownictwo, ktore ZS moglby faktycznie sobie darowac, to ma chlop wiele racji w tym co pisze.

Gość gość
z ta racja szczerego to tak: czekolada zawinieta w brudny smierdzacy papier tez odrzuca. I to jest wartosc racji szczerego. Czyli gowoooono.

"i nikt! powtarzam. nikt! nam nie wmowi ze biale jest biale a czarne jest czarne!"

Gość gość
cizas czy jakos tam -starzy bywalcy wiedza ze jestes kretynka pokroju szczerego i tam gdzie on to i ty. a on ma cie w d***e na samym dnie, jak zreszta wszystkich tu. wiec kretynko zamilcz.

Gość gość
norma tam gdzie jest szczery czizas ike i te podobne poczwary

dlaczego z ciekawego tematu x temat zostal wyczerpany, jesli twierdzisz, ze cos nie zostalo jeszcze powiedziane to chetnie przeczytam

Gość gość
nie zostal wyczerpany a wszyscy uciekli , bo zostales sam tu jak rozjuszony buhaj w zagrodzie i kazdy boi sie tu wejsc

Gość gość
Ciekawy temat ? dobry zart :D