Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test owulacyjny tydzień po owulacji czy może to coś oznaczać

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do bardziej doświadczonych Pań, wyczytałam ostatnio że testy owulacyjne są w stanie wykryć wczesną ciąże i z ciekawości sprawdziłam. Test pozytywny owulacyjny miałam 15 dnia cyklu dwie grube kreski. Dziś mam 22 dzień cyklu a mam 27 /28 dniowe cykle - zrobiłam z ciekawości test owulacyjny bo na ciążowy za wcześnie i załączam zdjęcia pojawiła się druga zaróżowiona kreska zdziwiłam się...czy może być to cień nadziei czy się wygłupiłam ? z góry dziękuje

Gość gość
tydzień po owulacji to za wcześnie na jakikolwiek test

Gość gość
tylko że druga kreska jest widoczna i zaróżowiona ale nie tak mocno jak pierwsza...zastanawiam się czy może to coś znaczyć...bo uważałam że im bliżej okresu to powinna byc tylko jedna widoczna..

Gość gość
ale i co w związku z tym, że poziom progesteronu mówi nam o tym czy owulacja się odbyła? nie świadczy to o sukcesie, od owulacji do zapłodnienia jeszcze długa i trudna droga

Gość gość
na testach owulacyjnych zawsze są 2 kreski- nigdy nie spotkałam się z innym typem testów, test owulacyjny może ale nie musi pokazać ciąży, więc nie sugeruj sie tym, co zobaczyłaś, bo byc może nawet do zagnieżdżenia jeszcze nie doszło

poczekaj do dnia spodziewanej @, bo jak dla mnie to rzeczywiście za wcześnie na cokolwiek :P

Gość MammaSyna0000
Tez mam taka sama sytuacje tylko ja ja maam 2 grube krechy na tescie owulacyjnym 22dc . Robie testy od 7 dc w 11 i 12dc mi braklo na nastepny dzien jak robilam to niby byly dwie rozowe kreski jednak nie tak wyrazna jak powinna byc aby uznac wynik za pozytywny. Wiec najprawdopodobniej w tych dniach wynik byl y pozytywny .Rowniez skorzystalam z kalendarza t time. Od 2 dni bola mnie plecy wczesniej mialam bole podbrzusza. Nie wiem jak dlugie mam cykle bo pierwsza miesiaczka pojawila sie 10 miesiecy po porodzie i karmie piersia .

Gość gość
TEz o tym słyszałam ale sama nie mialam pozytywnego w ciazy

Gość MammaSyna0000
Robilam testy ciazowe kilka dni przed @ wychodzily negatywne az do 36dc byla delikatna wrecz nie widoczna druga kreska. Po 3 dniach testy ciazowe 10mlu i 20mlu pokazaly dwie grube krechy. To juz 6 tc