Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego wstaje rano zmęczony

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem dlaczego wstaje rano zmęczony idę spać o godz 23 i musze wstać o 7 jeśli nikt mnie nie obudzi to nie wstane niesłysze budzika. Mam 25 lat. Podczas wstawania jestem podenerwowany, oczy mnie bolą i wogóle czuje sie jak bym wpadł pod samochód. Dlaczego tak mam, może coś mi brakuje?

Gość masz mało witamin tak sądze
A

Może śpisz ma żyle wodnej??!! Ponoć gdy się na niej śpi to człowiek czyje się tak właśnie zmęczony. Może przestaw łózko lub śpij w innym pokoju.

Gość Ale to już było
Mogą być różne przyczyny; tarczyca, cukrzyca i wiele innych.Powinieneś pójść do lekarza poprosić o skierowanie na kompleksowe badania.Będzie wiadomo dlaczego tak się czujesz?

Gość gość
Chrapiesz? może to bezdech, skutkuje m.in. tym, że człowiek nie wypoczywa we śnie

Gość gość
Bezdechu senny, sprawdź czy nie chrapiesz Nie leczony może powodować arytmii, zawał, udar

Gość gość
bo miałeś ciężką noc

Gość gość
Albo anemia, sprawdź swoją morfologie

Gość gość
warzywa i owoce

Gość gość
ja wyniki mam dobnre a czesto budze się zmeczona i czesto nie moge otworzyc oczu dopoki sytuacja mnie nie zmusi, jestem niskociśnieniowcem moze to dlatego?

Gość Twuj doratca zawodowy
Przyczyna jest banalna 8 godzin snu to akurat pobudka w środku fazy snu Powiem ci tak: Sen dzieli się na fazy. Każda trwa ok. 1,5 godziny. Jeżeli budzisz się w trakcie trwania jakiejś fazy snu, będzie ZAWSZE niewyspany. Jeżeli obudzisz się pomiędzy nimi - będziesz wyspany. Stąd bierze się coś takiego, że ktoś, kto śpi np. 6 godzin (1,5x4) jest wyspany... śpij zawsze tak, żeby trafić na koniec fazy snu, tj. w odstępie 1,5 godziny, śpij na przykład 6, 7 5 albo 9 godzin, wtedy będziesz wyspany. Inną sprawą jest tez pozycja w jakiej zasypiasz. Zauwazyłem, że jak zasypiam na brzuchu (moja ulubiona pozycja) to ZAWSZE budzę się w nocy, jak kilka razy przysnąłem na plecach (prosty kręgosłup) to obudziłem się dopiero o tej godzinie, o której chciałem i czułem się wybitnie wyspany...

Jak nie ma nic innego to będzie to :) Mam ten sam problem. Jeżeli nikt mnie nie obudzi to wstanę przed dwunastą :D