Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperat89

co mam zrobic?

Polecane posty

Gość gość
17:13-17:15 Ja jestem takim "normalnym ludziem" i nie życzę sobie, abyś pisał w moim imieniu, za siebie pisz.

Gość gość
dajcie mu juz spokoj! przeciez mowil ze wysylal dzis CV. Jak nie macie pomocy zadnej do zaoferowanie to won bo tylko rujnujecie to co dobrzy ludzie tu wypisuja onie w przeciwienstwie do was chociaz probuja udzielic jakiejkolwiek pomocy

Gość gość
zauwaz ze do przeprowadzania ankiet czy nawet przedstawiciel handlowy musi miec sredni wyksztalcenie. Więc nawet skoro tam wyslal to nici z tego

Gość gość
czasami pomocą jest porządny kopniak w tyłek żeby zszedł wreszcie na ziemie. A wysłanie cv to nie wszystko bo to że wysłał cv do paru zakładów znaczy że ma już spocząć na laurach i siedzieć z tyłkiem i się zastanawiać czy może oddzwonią. Cackanie się z kimś też nie jest dobre czasami niektórymi trzeba podsząsnąć. I ja wcale nie mówię tego złośliwie, no ale ludzie nie tylko mu jest ciężko w dzisiejszych czasach jest trudno ale trzeba sobie jakoś radzić

Gość gość
ludzie uzaleznieni maja o wiele trudniej. On z tego co pisze chce uciec od niego, a wy co? najlepiej pchnelibyscie go dalej w ten nalog

Gość gość
Nie trzeba bo mówiłam że mój chłopak skończył gimnazjum i go jakoś przyjeli FIRMA AMG GRUDZIADZ jako przedstawiciela handlowego i jak szukał pracy to na tablicy było pełno takich ofert oni organizują płatne kursy i szkolenia

Gość gość
a czy twoj chlopk posiada prawo jazdy? o jesli tak to nie rozumiem o co masz do niego pretensje? poza tym skad wiesz ze nic nie robi?

Gość gość
prawo jazdy ma ale nie jest mu potrzebne ponieważ jeżeli wyjazdy są poza teren grudziądza to firma zawozi

Gość gość
przedstawiciel bez prawa jazdy? cos Ty tu teraz krecisz dziewczynko

Gość gość
Mowie ze ma prawo jazdy ale nie jest potrzebne bo glownie w grudziadzu firma funkcjonuje a jezeli musza jechac poza teren miasta to nie jedzie kazdy odzielnie tylko kilka osob i nie kazdym swoim samochodem

Gość gość
widzisz koles zostales wziety za oszusta hehe nie dosc ze narkoman to oszust hehh swiat stanal na h*ju. trzym sie ziomek

Gość gość
Do autorki komentarzy z chłopakiem po gimnazjum w treści >>>>>>>>>> Podałaś tutaj namiar na firmę i to Ci się chwali, ładnie z Twojej strony. Jednak inne Twoje posty są z lekka irytujące. Szczerze gratuluję, że Twojemu chłopakowi udało się znaleźć pracę. Ale stawianie go za wzór Karolowi niekoniecznie jest trafne. Pomyślałaś, że między nimi dwoma może być dużo różnic? Twój chłopak ma wsparcie choćby w Tobie, Karol nie ma nikogo oprócz nas. Poza tym był w nałogu i dopiero co postanowił z niego wyjść, więc pozbieranie się do kupy i przestawienie na nowy tryb życia będzie wymagało troszkę czasu. Tym bardziej, że ma też inne zmartwienia na głowie, choćby dilerów, którym jest winien pieniądze. Nie podcinaj mu skrzydeł ciągłym dogadywaniem. Nie siedzi i nie czeka na zmiłowanie, rozsyła CV, był w urzędzie pracy. Nie możesz tego zrozumieć?...

Gość desperat89
trudno. Juz sie do tego przyzwyczailem, ale ok nie pisze nic wiecej bo znowu na mnie wjadą

Gość gość
Jego praca wygląda następująco umowe dstaje na zlecenie lepsza taka niż żadna moim zdaniem. A za zadanie ma nakłaniać ludzi do podpisania umów z nowym dostawcą energii (aktualnie) za podpisaną umowę dostaje 20 zł dlatego samochód nie jest potrzebny bo pod każdą klatkę czy domek nie będzie przecież podjeżdżał tak? Na początku jest płatny kurs gdzie cię uczą co powinno się mówić itd. Bardzo dużo jest takich ofert w grudziądzu

Gość gość
Karol, potraktuj to jako trening przed normalnym życiem - w realu też nie wszyscy będą potrafili czy chcieli zrozumieć Twoją sytuację. Ze swojej strony proszę Cię, żebyś właśnie pisał, interesuje mnie, jak sobie radzisz. A krytykantom wcale nie musisz się tłumaczyć i spowiadać z każdego szczegółu. Wyjaśniłeś bieżące wątpliwości i na tę chwilę wystarczy. Jak sprawa z resztą długu, przyszli się dopominać?

Gość grudziadzbezpracy
bardzo duzo? tez jestem z Grudziadza szukam pracy od ponad 2 lat

Gość grudziadzbezpracy
wyslalem Ci wiadomosc na poczte:) moze dojdzie do naszego spotkania i poszukamy pracy razem

Gość desperat89
narazie cisza...

Gość gość
Aha, czyli że dilerka dała sobie na razie na wstrzymanie, to dobrze. Za to znalazł się lepszy kompan :) Pomyślnośc****anowie!

Gość gość
Hehe, ta cenzura na kafe jest rozbrajająca ;) No to inaczej: panowie, pomyślności!

Gość gość
No ja nie wiem, czy akurat ta oferta jest dobra... Chłopak ma problem z długami i co, będzie pracował w punkcie, w którym ludzie wtapiają podobnie? "Zajmujemy się udzielaniem pożyczek gotówkowych pod zastaw - pożyczki lombardowe."

Gość gość
chyba lepsza taka praca niż żadna na początek a poza tym to przykład bo na tablicy jest dużo ofert gdzie przyjmują bez doświadczenia jako takiego

Gość gość
Ja rozumiem intencję i ostatecznie decyzja należy do Karola, oczywiście. Chcę tylko zwrócić uwagę, że lombardy to współczesna lichwa. Chłopak wtopił w długi, a w tej pracy przykładałby rękę do u/d/u/p/i/a/n/i/a innych, to nie jest uczciwy biznes. Polecam artykuł pt. Czas lichwy, czyli Polska lombardami stoi, bodajże na newsweeeku.

Gość gość
A nawet jak pracodawca pyta o doświadczenie w danej dziedzinie to się mówi jestem młody i bardzo szybko się uczę to działa pozytywnie też i w twojej sytuacji nie radzę wybrzydzać też za bardzo w ofertach bo sami mówicie że w grudziądzu ciężko z pracą

Gość gość
No oczywiście zrobi jak będzie chciał ja mu nie każe iść akurat tam

Gość gość
Proszę się nie obrażać. Po prostu myślę, że Karolowi potrzebna jest uczciwa praca. Dopiero co zerwał z szemranym towarzystwem, a lombardy są często na cenzurowanym, właściciele oskarżani o oszustwa. - Ale już, milczę jak grób, to była tylko moja osobista opinia, wynikająca z troski. Pozdrawiam.

Gość gość
Ja się nie obrażam i zdaję sobie sprawę że w jego przypadku może taka praca być trochę niemoralna. Jednak z drugiej strony ja uważam że nikt ludzi też nie pcha żeby oddali coś do lombardu. No ale oczywiście to jego decyzja

Gość gość
Ja słyszałm, że do lombardów nierzadko przychodzą złodzieje sprzedawać swoje łupy, a niektóre wręcz współpracują z rabusiami (np. kieszonkowcami znoszącymi ukradzione telefony dotykowe).

Gość gość
Dorze ze to piszecie bo tonacy czesto brzytwy sie chwyta i potem ma dodatkowe nieprzyjemnosci. Lepiej wiedziec z czym mozna miec do czynienia.