Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Traktowanie dzieci w żłobku .

Polecane posty

Gość gość
Ja wiemmmm toksyczna zatrudnij detektywa :)

Gość miiilk
ja też uważam, że jeśli to prawda to autorka powinna podać który to dokładnie żłobek. Sama znam panią która opiekuje się dziećmi w żłobku w Krakowie i wiem, ze tam nic takiego nie ma miejsca, a legendy o znęcających się opiekunkach w żłobku słyszę od kazdej koleżanki która decyduje się na nianię, nie wiedzac co ta wyprawia z ich dzieckiem w domu. Z resztą tu na kafe był kiedyś wątek w którym wypowiadały się osoby pracujące w żłobkach.

W takich sytuacjach opisując problem jeśli to się działo już nie poraz pierwszy a wielokrotnie autorka zaobserwowała fatalną opiekę i podejście do maluchów, i podle traktowanie dzieci ,dlaczego tutaj na forum nie poda jaki to żłobek konkretnie ,aby ostrzeż rodziców przed zapisami do niego? a no patrz, zwiała aż się kurzyło Mieszka tam, widzi codziennie ten żłobek , chce być pomocna? no to nieudolnie je to wychodzi nie pisząc o który żłobek chodzi . Tchórz i tyle albo prowokator

Gość gość
jestem przedszkolanka i ile razy pisalam na temat zlobkow i bylam zjechana na innych tematach :-O ja wiem co sie dzieje w zlobkach ale wy sobie wmawiajcie, ze wszystkie panie sa dobre i dzieciom sie krzywda nie dzieje.

Gość gość
To nie musi być prawda ani też antyżłobkowy nalot ale może być to akcja społeczna Reaguj .Miałam taką akcje na studiach pisało się na forach podobne sytuacje i sprawdzało się jak będzie reakcja .Większość popiera reagowanie i sama reaguje druga połowa miała w przysłowiowej d***e ale ci co popierali to tylko na piśmie niestety bo w prawdziwym życiu mało który człowiek odezwie się w tej sytuacji .Niestety bo w większych miastach były przeprowadzane akcje na żywo i mało który człowiek odezwał się .Tak jak w tej reklamie w tv wszyscy patrzą nikt nie widzi .To ma uzmysłowić ludziom że mają reagować sami a nie tylko popierać innych nie mają być bierni i to ma skłonić ich do działania .

Ale oczywiście ,ze niektóre krowy to w dziczy powinny żyć ,a z nie dziećmi się opiekować,czy to w żł-ku, czy to w prz-lu ,czy to w szkole . Są naprawdę niektóre babska okropne to jest fakt , ale w takich sytuacjach trzeba reagować i nagłaśniać, publikować gdzie dzieci się niedobrze traktuje,skandalicznie zachowuje wobec nich, jako przestrogę aby dzieci tam nie posyłać a nie klepać i robic sensacje bez podania szczegółów. Taka gołosłowność nie jest wcale pomocna nikomu

Gość gość
na miejscu autorki nie podałabym nazwy ani ulicy .Ma racje najpierw niech idzie wybada bo wiadomo potem wszystko obraca sie przeciwko ja wierzę też w takie rzeczy.

Gość gość
Dlaczego gołosłowność przecież nie wiesz co zrobi .Bulwersujesz się tak że nie pisze tutaj co to za żłobek ma racje a ty Toksyczna co jesteś opiekunką w żłobku że tak sie dopytujesz a może boisz się że to o twoją d**ę chodzi ,wcale bym się nie zdziwiła .

Pisała ,ze to nie pierwszy raz i niejednokrotnie zaobserwowała tego typu zachowania .Tak wiec wychodzi ,ze od dobrych kilku lat baada ten żłobek , i co ? nico!!

Gość gość
Toksyczna jesteś śmieszna w swych osądach i podejrzeniach ale ja też mam podejrzenie że nie chodzi ci o dobro dzieci a o własną skórę czyżby trafiono w sedno .

Gość gość
Są osoby,które łapią każdą pracę.Ja również pracuję w przedszkolu i szlag mnie trafia ,kiedy widzę jak panie traktują dzieci.Nie chodzi mi tu o panie woźne,ale o wszystkie panie Ale nikt tego nie widzi i nie słyszy (udaje)Są panie ,które przychodzą do pracy,aby ją odwalić i szybko wyjść.Nie ma w nich żadnych uczuć ,liczy się kasa,większa premia i nagrody. I ciekawość co dostaną od rodziców dzieci kończących przedszkole.

Gość gość
Uważam że trzeba reagować. Powiedz o tym koniecznie, dość obojętności a takie maluszki nie mogą się bronić. Jesteś kochana, że zauważasz takie rzeczy i masz odwagę przeciwdziałać.

Oczywiście ,że NIE ma racji nie podając co to za żlobek. Wcześniej ona miała już nie raz zatargi z tym żłobkiem widząc nie właściwe podejście do dzieci , to nie jest jednorazowa sytuacja. Dzieci są bardzo źle traktowane z tego co autorka opisuje od długiego czasu a mimo tego nawet nie chce podać który to żłobek, bo albo ma cykora ( wielka mi obrończyni dzieci w takim razie pożal się ) ,albo ewidentny temat BLEF

Gość 1122333
Toksyczna opiekunką w żłobu?? Kto jak kto ale Toksyczna na pewno nie :D Ale powiem Wam, ze to, co mówi się o żłobkach to żadne mity ale rzeczywistość, I ja nie mówię tu o wielkim znęcaniu sie nad dziećmi ale chociażby o zaniedbaniach. Parę ładnych lat temu miałam praktyki w państwowym żłobku, pracowały tam jeszcze panie z czasów prl-owskich, i to, co tam się działo, to było delikatnie mówiąc, nie do pomyślenia. Dziec***ozamykane w kojcach, zostawione same sobie bo teraz jest przerwa kawowa. Nieprzewijanie na czas, brak reakcji na płacz , jedzenie na leżąco z butelką opartą i szczebelki i tego typu "drobiazgi. Te panie moze nie szarpały dzieci (przynajmniej przy nas) ale nie krepowały sie tez ich olewać. Uważam, ze złobki nie są dobrą instytucją- dzieci są za małe żeby się poskarżyć a niektórzy to niestety wykorzystują.

Gość gość
Pisała ,ze to nie pierwszy raz i niejednokrotnie zaobserwowała tego typu zachowania .Tak wiec wychodzi ,ze od dobrych kilku lat baada ten żłobek , i co ? nico!! No napisała że źle sie odnoszą ,to normalne przecież że ryczą na dzieci ,weź się przejdź koło żłobka koło przedszkola to usłyszysz więc niekoniecznie bada żłobek ale nie jest głucha jak i ja nie jestem też idę z psem i słyszę jak dziec**płaczą i ryk pani ciszaaaaaaaaaaaaaa .

gościu z 13:38] - tak właśnie jestem w żłobku czy tam przedszkolu i sobie siedzę na necie ,tak z dziećmi się teraz opiekuje wiesz? Jakbym miała bezpośrednio cos na sumieniu z ta sytuacja,, to wznosiłabym panikę ,ze absolutnie nie ma prawa podać który to żłobek,a tu popatrz, 2 strony zapisane i nadal zadncyh informacji nie ma na ten temat!! Po za tym jestem pewna ,ze tutaj autorka ściemniana pisze z goscia w obronie własnej doopy, bo nie wie jak z tego wybrnąć i się usprawiedliwia irracjonalnymi wpisami

Gość tez przedszkolanka
zgadzam sie z Toksyczna. Jesli autorka nie 1 raz zauwazyla taka sytuacje to dlaczego nie zareagowala wczesniej ??? sorry ale nie rozumiem tego. zgdazam sie rowniez z kolezanka przedszkolanka u gory. ja nie pracuje w Polsce ale i tu za granica to normalne zjawisko. nie bede opisywac bo mnie krew zalewa. Najgorsze jest, jak musisz pracowac z takimi szmatami i nic nie mozesz zrobic. W ostatnim przedszkolu w ktorym pracowalam byly podobne sytuacje i zrezygnowalam z niej. Pamietam jak szlysmy na spacer z dziecmi a kolezanka tak mocno trzymala za reke dziecko ze ono wylo z bolu. A ta krowa bez uczuc jescze mocniej je sciskala za raczke i ciagnela za soba. Powiedzialam, ze ma ja puscic , ze ja wezme to dziecko za reke i ze to boli i co????Nico !! sadystka dalej swoje. nie wspomne o chlopcu ktory sie przewrocil i upadl na glowe. Zamiast dzwonic po pogotowie to idiotki najpierw patrzyly sie i po godzinie po karetke dzwonily a dziecko juz byle sine. i dlatego dajcie mi spokoj z przedszkolami i zlobkami. Moje dzieci do zadnych takich instytucji uczeszczac nie beda a ja zmienilam prace.

Gość gość
Toksyczna autorka tematu jest w pracy wiec weź się juz uspokoj histeryczko .

Gość gość
Ja już kiedyś pisałam że moja kuzynka zawiozła zdrowe żywe dziecko do żłobka a "odebrała " zwłoki . ponoć śmierć łóżeczkowa ale moja kuzynka jest pewna że udusiło się pieluszką bo panie zakrywały dzieci aby spały i nie płakały ,to było kupę lat temu teraz by może bardziej wyjaśniono śmierć dziecka ale wówczas nikt za bardzo się nie starał .

gościu z to do autorki kieruj ten twój post nie do mnie. Ja się oparłam na jej wpisach jak do dzieci się wulgarnie zwracają i niejednokrotnie była tego świadkiem to co widziala i slyszala O placzu nic nie pisałam , ty zaczęłaś tutaj o tym pisać, co mnie to obchodzi co sobie teraz ty dodałaś?

Gość gość
Moje dziecko chodzi do państwowego przedszkola.Panie są różne,miłe i uśmiechnięte służą pomocą .Ale są też takie ze sztucznymi uśmiechami na twarzy ,wszystko wiedzące ,i pouczające rodziców.Jest jedna pani(woźna),która ma ''przyklejony ''telefon do ucha.Biega z tym telefonem jak wicher po przedszkolu.Ale moje dziecko ma bardzo miłe i serdeczne panie,za co jestem im bardzo wdzięczna.

Gość gość
Nie widzę nigdzie że napisała wulgarnie to już sobie sama dodałaś widziałam że po prostu źle się odnoszą czyli mogą np podniesionym głosem o byle co się czepiać i tak ja właśnie słyszę płacz i podniesione głosy .

Gość gość
W życiu nie oddałbym moich dzieci do zlobka .

Gość 1122333
Ale ja nie pisałam tego do Ciebie tylko ogólnie- o żłobkach. Bo piszesz- i chyba nie tylko Ty- że jest nagonka na żłobki. Ale dosc słuszna ta nagonka jest bo dzieciakom często w żłobkach wcale nie żyje się dobrze.

Gość 1122333
Teraz widzę, że to nie do mnie- że dwie wstrzeliłyśmy sie na 43 :D

Gość gość
ToksycznaKobita Naprawde oddałaś swoje 3 miesięczne dzieci do żłobka ???????????????????????????????????????

Noo oczywiście,kiedy ktoś poprosił o informacje który to żłobek to raptownie wrzuciła wpis Miasta i dalej nic więcej , a kiedy o szczegóły poproszono (mieszka tam to wie jaka ulica i nr ) to już głupka zaczela palic i niby do pracy zwiala, buuahahhaha. Taki wykręt to może u dzieci w przedszkolu by przeszedł , za wiele mam lat na karku by na takie krętactwa się nabrać

Gość gość
podać sukę na policję ! w ryj dałabym tej lasce jakby zrobila tak mojemu dziecku

Gość gość
Boże, a ja muszę oddać synka do żłobka... chyba się zaryczę w tej robocie :(