Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy koleżanka drwiąca z tego ile zarabiam to dobra koleżanka?

Polecane posty

Gość gość

przyjaźnię się z pewną kobietą. Dobrze się ze sobą dogadujemy gdyby nie jedna sprawa. Prawie na każdym spotkaniu pyta się ile zarabiam i się ze mnie śmieje, że ona zarabia tyle samo pracując na pół etatu. Mówi mi w oczy, że mało zarabiam. Co ja poradzę, że jest taki rynek pracy? :( Ona ma mało odpowiedzialne stanowisko, ja muszę troszkę bardziej przyłożyć się do pracy, do tego tyram po 8 godzin dziennie, z nieba mi te pieniądze nie lecą. Smutno mi tak, że koleżanka się ze mnie śmieje przy każdej okazji :( Wypytuje mnie też często ile zarabiałam w poprzednich miejscach pracy. Powoli zaczyna brać mnie złość. Czy warto brać taką przyjaźń na poważnie?

Gość gość
ja bym wprost zapytała czemu tak wypytuje się o finanse, no i czemu jej mówisz ile zarabiasz....sama raczej bym unikała takiej osoby

Gość gość
ja też to uważam za drażliwy temat, ale chciałam się po prostu przed nią otworzyć, więc powiedziałam ile zarabiam. Teraz tego żałuję. Zaczynam podejrzewać, że moja koleżanka jest chyba materialistką.

Gość gość
myślę, ze ona nie tyle chce wyśmiać Twoje zarobki co pochwalić się swoimi... jeśli poza tym tematem się dogadujecie to nie wchodź w nią w dyskusje o zarobkach, albo nakłam, że dostałaś 200% podwyżki :P albo jak zacznie gadać to powiedz, że nie widzisz sensu w tej rozmowie bo wiesz, że bawią ją Twoje zarobki, ale Ciebie już to przestało bawić, więc zmieńcie temat ;)

Gość gość
Zapytaj sie jej tak jak nas tutaj. wiesz kolejny raz czuje sie, dziwnie kiedy pytasz sie mnie o moje zarobki a potem ze mnie szydzisz, jestes moja ptzyjaciolka czy nie, bo nie tego oczekiwalam po przyjazni. Jezeli chcesz sie na mnie dowartosciowywac, to chyba nie jest przyjazn...jezeli bedzie jej glupio, to znaczy ze cos z tej znajomosci jeszcze moze byc, jesli sie wkurzy i obroci kota ogonem, to zawsze byla falszywa i nie warto z nia utrzymywac kontakt.

Gość gość
tak, często czuję, że koleżanka próbuje się dowartościować na mojej osobie. Dzięki wielkie za rady!! 🌼 Spróbuję zmienić temat, gdy mnie o to następnym razem zapyta albo zapytam się wprost, dlaczego ze mnie szydzi.

Gość gość
albo jak zacznie gadać to powiedz "wiem już ile zarabiasz, chwaliłaś się wiele razy"