Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie rozumiem matek decydujących się na wychowywanie downa

Polecane posty

Gość gość

nazywających odchodzącego od nich ojca - potworem. Drogie matki. Zespół Downa jest wykrywalny jeszcze w czasie ciąży, której usunięcie w takim wypadku jest w Polsce jak najbardziej legalne i wskazane. Wasze dziecko jest ciężarem nie tylko dla Was ale również dla społeczeństwa.

Gość gość
Głupia peezda jesteś...i tyle w temacie.Szkoda,że Ciebie nie wyskrobali.

Gość gość
to trza nie dawac startm oslom tylko mlodym ogierom po za tym nie ten dzial

Gość gość
Co ma |k|u|r|w|a| wiek do chromosomów,debilu???

Gość gość
A jakie to obciążenie dla ciebie,tepa dzido?

Gość gość
poczytaj sobie co ma

Gość gość
A co się dzieje z osieroconymi downami? Usamodzielniają się, idą do pracy? Znajdują sponsorów swojej wegetacji? Społeczeństwo ich utrzymuje. Tępy ch**ju...

Gość gość
w takich matkach musi być bardzo dużo miłości, dobra i chęć opieki... ja nie chcę mieć dziec**póki co, chorego nigdy nie chcę, ale ja nie jestem dobra i szlachetna... podziwiam takie osoby, które z miłości do drugiego człowieka są w stanie poświęcić siebie, ja bym nie umiała

Gość gość
polecam poczytać najpierw trochę o zespole downa i zapoznanie się z tym. Obciążeniem można nazwać każdego kto nie jest idealny jak sobie tego społeczeństwo chce.

Gość gość
To jak będziesz w ciąży.i lekarze stwierdza taka chorobę...to się wyskrob...tepa suuko...a jak ktoś chce mieć "cieżar" to niech ma.Nie twoja sprawa

Gość gość
znowu zaczyna się robienie z matek istot równych Bogu - polandia

Gość gość
Autorzerozumiem,że jestes tchórzem ...ale nie szukaj tutaj usprawiedliwienia.Tak jestes potworem

Gość gość
kto sie tak bulwersuje

Gość gość
jak facet ma zjebane geny takie jak autor to potem tak jest

Gość gość
Jestem potworem, tchórzem i zjeebem genetycznym bo proponuję najrozsądniejsze rozwiązanie, nie skazujące nikogo na dożywotnią gehennę? Wystarczy. Myślicie macicami. Warto czasami użyć też mózgu.

Gość gość
Myślą sercem a nie macicą. Nieszczęśliwy jesteś oj niezsczęśliwy. Zajmij się swoimi dziećmi jak są pełnosprawne a nie siedzisz na forum i dokonujesz żywota. Zrób coś wreszcie pożytecznego w swojej zagrodzie a potem ucz innych życia.

Gość gość
Autorze lepiej żebyś się nie rozmnażal

Gość gość
07.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość Jestem potworem, tchórzem i zjeebem genetycznym bo proponuję najrozsądniejsze rozwiązanie, nie skazujące nikogo na dożywotnią gehennę? Wystarczy. Myślicie macicami. Warto czasami użyć też mózgu. Dobrze,że Ty nie myslałeś hoojkiem,prawda?

Gość gość
znowu zaczyna się robienie z matek istot równych Bogu - polandia

Gość gość
Mam takie samo prawo dokonywac zywota na forum jak każdy kto ma na to ochotę. Dzieci na szczęście nie posiadam ani zdrowych ani chorych. Ale potrafię sobie wyobrazić jak mógłbym zareagować w przypadku takich a nie innych wyników badań prenatalnych. To co sugerowałbym swojej partnerce zawarłem w pierwszym poście. To moim zdaniem najrozsądniejsze rozwiązanie. Kompromis aborcyjny w polskim prawie jest chyba jedyną rzeczą, która się udała. Dziecko z g****u też tak chetnie byście rodziły i wychowywały? Klawiatura wszystko przyjmie, nawet takie deklaracje.

Gość gość
u mnie w bloku mieszkają 2 dorosłe osoby z zd , i 3 dziecko 8 letnie czyli moje;-)

Gość gość
a jak ktos nie widział kretynie , ze bedzie miał chore dziecko???

Gość gość
nie wiedział

Gość gość
już zaczyna się wyzywanie facetów mimo, że ZD to jest błąd chromosomów a decyzję o porzuceniu czy aborcji podejmują kobiety same.

Gość wprzelocie
Tak,masz rację,mówiąc,że wg.Ciebie, jest to najrozsądniejsze rozwiązanie.Masz do tego prawo,badz co badz jesteś wolnym człowiekiem. Ale Twoja wolność,kończy się jednak tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.W końcu dziecko same się nie poczyna i potrzeba jeszcze na takie rozwiązanie dwojga partnerów.Nie sądzisz?

Gość gość
jak ktoś nie wiedział to znaczy że jest kretynem żyjącym z dala od cywilizacji, szpitali i szczegółowych badań, które nie takie rzeczy potrafią wykryć

Gość gość
chore dziecko na tak powazna chorobe trzeba wyskrobac end off. Zycie jest wystarczajaco ciezkie dla zdrowych ludzi.

Gość gość
Jeśli ja jestem za opcją aborcji, a partnerka decyduje się na wychowanie, to jakie tu widzisz pole dla kompromisu?

Gość gość
szkoda z toba dyskutowac i nie obrazaj mnie , bo jestem osoba wykształconą , a lekarzem prowadzącym moją ciąże był jeden z najlepszych ginekologów w miescie , a mimo to mam dziecko z zd i tyle w tym temacie .. pusta dyskusja z toba małolacie

Gość wprzelocie
Rozumiem zatem,że lepiej zwinąć żagle tak?I pozostawić partnerkę samą z dzieckiem,bo nie chciała dokonać aborcji?