Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę już starać się o dziecko

Polecane posty

Gość gość

Poronienie miało miejsce pod koniec listopada, zabieg łyżeczkowania na początku grudnia ( ciąża obumarła) bardzo pragnę dziecka, lekarz kazał czekać 3 miesiące (ordynator) mój prowadzący zalecił czekać 6 miesięcy, jak myślicie

Gość gość
Myśle żę 3 powinnaś zaczekać.Licząc od zabiegu.

Gość gość
3 pełne cykle to minimum po łyżeczkowaniu, daj się zregenerowac endometrium, bo w przeciwnym razie przy kolejnej ciąży może znów dojśc do poronienia

Gość gość
W ktorym tyg poronilas? Mi po porodzie i lyzeczkowaniu w 22 tyg lekarz kazal odczekac 3 cykle. Po 3 okresie sie starac.

Gość gość
im dłużej odczekasz tym masz większe szanse na donoszenie ja poroniłam raz za razem a potem jak zaszłam po roku tak jestem w terminie teraz więc spokojnie radziłabym jeszcze trochę poczekać a co było powodem poronienia ?

Gość gość
Nie prawda z tym czekaniem. Znajoma zaszla w ciaze 2 miesiace po poronieniu i lyzeczkowaniu i urodzila zdrowe dziecko ciaza bezproblemowa. Ja czekalam poltora roku i poronilam znow. Macica po 3 cyklach jest juz odbudowana.

Gość gość
Przyczyny nie znam w wynikach histopatologicznych nie wyszło nic, lekarz powiedział że tak się czasem zdarza we wczesnej ciąży. Gdy trafiłam do szpitala ciąża była jeszcze żywa, ale krwawiłam i po paru dniach leżenia nie było widocznej akcji serduszka. Bardzo pragnę dziecka, męczą mnie koszmary, tęsknię za tym dzieckiem i chciałabym jak najszybciej być w ciaży, ale chciałabym by tym razem wszystko poszło dobrze.

Gość gość
Ja stracilam ciaze w 26 tyg. Byla to polowa sierpnia a pod koniec pazdziernika dowiedzialam sie ze jestem w kolejnej z ktorej mam zdrowa corke. Czyli nie cale 2miesiace. Wiec jest roznie jak ma sie udac to sie udac.

Gość gość
kto wam k***a naopowiadal, ze trzeba pol roku czekac? :O ja tez poronilam w listopadzie i lekarze nam mowili, ze nie musimy na nic czekac i od razu mozemy starac sie o nastepna ciaze. minely 2 cykle i znowu zaszlam