Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gryzak siatka dla niemowlat hit czy kit

Polecane posty

Gość gość

Gryzak/siatka dla niemowlat - hit czy kit? Stosował ktoś?

Gość gość
stosowalam wedlug mnie to kit. nigdy wiecej

Gość gość
Ok a dlaczego? Mozesz cos wiecej napisac?

Gość gość
po tym jak widzialam jak moje dziecko mieli non stop ta siatke to zwatpilam. oczywiscie byla myta i wyparzana po kazdym uzyciu ale jednak. to tak jakbym dala gotowana marchewke zawinieta w pieluche i maly niech ssie...nie dla mnie takie rzeczy, ale ja mam bzika na punkcie estetyki wiec moze dlatego ;-) wywalilam po kilku uzyciach

Gość gość
kupiłam ale moja lubiła jeść z siatki tylko ugotowane jabłka i gruszki, twardszej marchewki już nie chciała, użyłam kilka razy i schowałam do szuflady, majątku to nie kosztuje, zawsze możesz spróbować.

Gość gość
Na poczatku przy rozszerzaniu diety to hit. Wkladalam banana albo brzoskwinie,arbuza lub cokolwiek innego i nie balam sie,ze wpadnie Wiekszy kawalek do buzi i sie zakrztusi. Jak juz troche obeznal sie to wolalam pod nadzorem,potrzymac mu owoc i sobie ssal bezpsrednio z mojej reki. Potem mogl sobie tzymac juz sam

Gość gość
u nas bardzo długo nie było ząbków (wyszły jak miał 9 miesięcy, prawie 10) i miał duuuuże problemy z gryzieniem, albo nie chciał a potem się krztusił. Od czasu do czasu stosuje do teraz ma rok. Dopiero uczy się gryźć, ale mój to wcześniak, a jak kiedyś rozmawiałam w retinopatii to właśnie pani z co się później okazało podobnym problemem (rozmawialiśmy jak jej syn miał rok, urodzony w 29tc a mój syn 3 miesiące) mówiła, że pediatra zalecił i dziecku to pomogło. Jak już być kupowała to z "zamkniętą" rączką, bo u nas pierwsza wyglądała jak rogi i wkładał bardzo głęboko do buzi.

Gość gość
ani nie hit, ani nie kit. Szalu nie bylo, ale zawsze to syn probowal nowych smakow, mial zajecie na jakas chwile, a nie kosztuje to duzo. Gdybym miala drugie dziecko, to tez bym kupila, choc i obejsc sie spokojnie mozna

Gość gość
kit

Gość gość
U nas się nie sprawdziło, mały w ogóle jakoś tego nie polubił, raz czy dwa razy possał i tyle, ćwiczyłam gryzienie na chrupkach kukurydzianych, później dostawał czasem biszkopty, herbatniki czy banany, pod nadzorem inne miękkie warzywa, owoce czy skórkę do chleba, ale to sporadycznie, generalnie od 7-8 miesiąca dawałam coraz większe kawałki w obiadkach (np. dodawałam ryż albo nie blendowałam warzyw tylko część widelcem zgniatałam). Spróbować zawsze można, to kilka zł. kosztuje.