Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ucząca czytać

Czy któraś z mam uczyła czytać dziecko między 2 a 3 rokiem życia?

Polecane posty

Gość gość
moje dziecko umie czytac jak skonczylo 1,5 roku czyta, kryminały bo bajek nie lubi

Gość mama ucząca czytać
na babyboom jest cały temat o nauce czytania dzieci w wieku 0-5 lat. Dziękuję za wypowiedzi, jak będę miała chwilę odezwę się w temacie.

Gość gość
Ale co zlego jest w czytaniu? Czy to gorsza rozrywka od samochodzikow,gier komputerowych,puzzli? Chyba nawet lepsza i rozwijajaca. Dlaczego nie czytac dziecku i nie uczyc go od najmlodszych lat? Tu nie o wyscig szczurow chodzi a o pozyteczne spedzanie czasu.

Gość gość
Kolejna głupota uczyć dziecko czytać w wieku 2-3 lat, moża zapoznac dziecko z literkami, ale nie czytać, dziecko nie jest w stanie połączyc liter w wyraz i odczytać je samodzielnie, śmieszy mnie wypowiedz, że czyjeś dziekco czyta, ale bez skałdania liter, no sorry, ale to czytaniem nie jest!

Gość gość
głupota to wypowiadać się na temat o którym się nie ma pojęcia.

Gość gość
Aha jeszcze jedno, w tym wieku można uczyć dziecko czytać całościowo wyrazy, ale nie syntetycznie (czyli przez składanie poszczególnych liter w wyraz).

Gość gość
obyś się nie zdziwła, że nie mam pojęcia!

Gość gość
no i w czym problem?

Gość Mama_Leti
Ja sama umiałam czytać jak miałam 4 latka, nauczyłam się od siostry, bo była wtedy w pierwszej klasie. Moją córkę też chciałam nauczyć wcześniej czytać, kupiłam książkę specjalną z metodą sylabową, ale strasznie to nie szło, sylaby umiała, ale nie umiała ich złożyć w słowo. Odpuściłam, nie chciałam, żeby się zraziła. Chyba najważniejsze, żeby dziecko chciało czytać, miało potrzebę zdobywania wiedzy itd. A kiedy sie nauczy czytac cale wyrazy to już chyba ważne jest dla mamy, żeby się chwalić przed koleżankami:)

Gość gość
nie rozumiem uczyłaś ją aby chwalić się przed koleżankami? Bo to chyba nie o to chodzi w wychowywaniu dziecka.