Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kosmetyki z drogerii do włosów bardziej szkodzą czy pomagają

Polecane posty

Gość gość

jak uważacie. Chodzi o te do pielęgnacji.

Gość gość
Nikt nie wie? A wszyscy kupują...

Gość gość
zależy jakie :) Wpisz skład tego co chcesz kupić to postaram się pomóc :)

Gość gość
to może napisz mi po czym to poznać, na co zwracać uwagę. właściwie już kupiłam - np Marion, 7 Efektów, Ultralekka odżywka z olejkiem arganowym

Gość gość
Powinny być ekstrakty, alkohole tłuszczowe, oleje, masła itp. A nie powinno być alkoholi "wysuszających", parabenów, sles, sls, scs, mocnych detergentów, silikonów itp. Napisz dokładnie co kupiłaś albo postaraj się znaleźć skład na wizazu :) Bo tego co powinno i nie powinno być jest sporo, nie sposób napisać w jednym poście. A te firmy które wymieniłaś nie są zbyt dobre (pod względem składu) ale musiałabyś napisać dokładnie co kupiłaś.

Gość gość
nie doczytałam zaraz Ci napiszę co i jak :)

Gość gość
Na drugim miejscu silikon nawilża i wygładza tworzy warstewkę ochronną po jakimś czasie odparowuje. Potem sól amonowa w dużym stężeniu nie za dobre ale "ujdzie". Potem sporo konserwantów, daleko w składzie olej arganowy. Szkodliwe Methylisothiazolinone i Triethanol amine. Benzyl Alcohol bynajmniej zawarty w olejku eterycznym... Skład zdecydowanie bez szału mało składników aktywnych a sporo szkodliwych :( Ja bym odradzała. Z drogeryjnych dobre są z alterry dużo składników aktywnych, szkoda że jest alkohol w składzie dlatego nie nadaje się na końcówki :) Nie chciało mi się omawiać wszystkich składników bo generalnie i tak bez szału.