Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lubicie soboty?

Polecane posty

Gość gość

Nienawidze sobot, tysiac rzeczy do zrobienia

Gość gość
Czemu tysiac? Bo zazwyczaj w sobote nadrabiam zaleglosci z tyg. A to pralnia, magiel, gigant zakupy, apteka ( dziec chory), sprzatanie, obiad i sobota zleciala.

Gość gość
A ja leze z goraca czekolada I ogladam w tv how I met your mother :)

Gość gość
lubię tylko to, że rano nie muszę się zrywać, żeby dziecko do szkoły wyszykować i mogę z niemowlakiem poleżeć do 7 ;), a poza tym nie lubię, bo jest mnóstwo pracy do przerobienia, chociaż sprzątam przez cały tydzień na bieżąco

Gość gość
No ja tez sprzatam na biezaco w tyg. Codziennie odkurzam i scieram kurze co drugi dzien myje podlogi i lazienke. Ale i tak w sobite mam full roboty.

No to teraz się nie dziwię że ich nie znosisz ;) Dlatego ja dzielę sobie obowiązki na tydzień i angażuje w dom / dziecko męża ! Dzięki temu mam wspaniały weekend :D Dziś : Zrobiłam obiad - szybki i prosty :D Pranie - samo się przecież robi :D odkurzanie i mycie podłogi chłop : zakupy wytarł kurze pomógł dziecku przy lekcjach teraz poszedł z dzieckiem na spacer :D

Gość ex_debill_znowu_po
sobota jest na luzie zazwyczaj, chociaż dzieci mogłyby dłużej pospać, sprzątanie i zakupy robię w tygodniu, w soboty najczęsciej jest okazja pojechac gdzieś - na basen, wycieczkę, jakiś dłuższy spacer:)

Gość gość
U nas tez jest podzial dzis akurat ja sie sama wybralam na miasto pozalatwiac sprawy bo maz zostal z chora corka. Jak pisalam sprzatam na biezaco codziennie praktycznie to nie znosze balaganu (maz twierdzi ze mamy w domu laboratorium) ale nic na to nue poradze, lubie czystosc. Ja tu leze i pisze a jeszcze kuchnia i mycie podlog zostalo, ze o obiedzie nie wspomne.

Gość gość
Lubie co drugą, bo wtedy mój mąż jest w domu..tak to jest delegacji, tych sposób kiedy go nie ma nie cierpie...teraz akurat wypadała ta, gdy go nie ma, a mnie już szlag trafia, bo nie mam co robić :/

Gość gość
Uwielbiam soboty, to czas dla nas, rodziny. Dzisiaj byliśmy w większym gronie znajomych na ognisku za miastem, dzieciaki wyszalały się na śniegu [u nas jeszcze sporo śniegu], słoneczko, w cieniu +6. Wszelkie prace domowe staramy się wykonywać w tygodniu, weekendy przeznaczamy na odpoczynek a nie na odrabianie zaległości. Oboje z mężem pracujemy, dzieci 7 i 4 lata.

Gość sobotkaaaa
Jak nie musze isc do pracy to uwielbiam! Dzis akurat wolne, spanie do 7 - cora tak sie budzi, lezenie w lozku do 8, maz robi sniadanie, lazimy w pizamach, pozne ja ide z corka na plac zabaw, obiad szybki, zupa z wczoraj i ryba z piekarnika, pranie samo sie robi jak ktos napisal, sprzatamy na biezaco w tygodniu, luuuuuz. A dom nie przypomina laboratorium bo zwariowalabym ja albo maz albo obydwoje naraz :-)

Gość sobotkaaaa
A teraz maz pojechal po wieksze zakupy, dziecko spi a ja sie lenie na maksa i popijam herbatke :-) Milej soboty :-)

Bardzo lubię :) ale my nie zostawiamy sobie wszystkiego do robienia w sobotę, raczej ustawiamy wszystko tak, żeby weekend mieć wolny :) Raz kiedyś sie zdarzy, że w sobotę robimy większe porządki, zakupy i inne takie, ale nie często.