Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia92

Tabletki antykoncepcyjne, a uprawianie seksu.

Polecane posty

Gość Monia92

Witajcie. Mam pytanie, które nie daje mi spokoju. Biorę tabletki antykoncepcyjne "Novynette" już prawie od trzech miesięcy. Ostatnio kochałam się z chłopakiem, przyznam szczerze, że troszkę poszaleliśmy i wyszło tak, że doszedł, gdy był we mnie. Nigdy tak nam się nie zdarzyło, zawsze staraliśmy się tego unikać. Teraz nieco się boję, że trochę przesadziliśmy. Dziewczyny,czy powinnam się bać, że mogę zajść w ciążę? Może to trochę głupie pytanie, ale naprawdę mam obawy, wcześniej nigdy nie kochałam się bez prezerwatyw, więc dla mnie to pewna nowość. Niby biorę tabletki antykoncepcyjne, ale czy mogę być teraz pewna, że nie zajdę w ciążę? Proszę o pomoc i opinie, pozdrawiam.

Gość gość
Przecież po to bierzesz tabletki by mógł kończyć w Tobie, biorąc tabletki jesteś bezpłodna i jeżeli nie zapominasz o tabletkach, nie wymiotujesz po nich nie ma szans byś zaszła w ciążę..

Gość Zośka2626
Spokojnie jeśli zażywasz pigułki regularnie myślę że nie masz powodu do zmartwień. Ja stosuje antykoncepcję hormonalną już od 2 lat, mój partner prawie zawsze kończy we mnie a w ciąży nie jestem. Na ostatniej wizycie ginekolog zalecił mi dla ochrony przed skutkami ubocznymi antykoncepcji harmonellę, która chroni serce, wątrobę - zawiera więcej choliny niż np. hepatil. Zauważyłam że wyraźnie zmniejszyły mi się pajączki na nogach więc warto.

Gość gość
Witam! Od 8 dni stosuje tabletki Daylette i w 7 dzień doszło do pełnego stosunku (bez zabezpieczenia ).Pierwsza tabletkę wzięłam w 1 dniu cyklu.Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?

Gość gość
skoro bierzesz tabletki to jak było bez zabezpieczenia.