Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blackberries

Glista ludzka u mojej dwuletniej coreczki..Pomocy !

Polecane posty

Gość blackberries

Witam, u mojej dwuletniej córeczki wykryto w kale gliste ludzka. Lekarz przepisal Pyrantelum i już jesteśmy po pierwszej 3 dniowej kuracji tym lekkiej, za 2 tyg powtórzenie kuracji. Coreczka od 2 mcy mało co je, może chodzic bez jedzenia caly dzień a i tak nie zawola o nic... do tego około 2 mce temu miała silny suchy kaszel i nie dalo się go wyleczyć zadnymi specyfikami ( wydaje mi się ze to wtedy się zarazila tym swinstwem- a wtedy tez jej robiłam badania i nic nie wyszlo w kale ). Ma since pod oczami , zgrzyta zabkami , w nocy bardzo niespokojnie spi, budzi się często , poplakuje. Ale najbardziej martwi mnie ten brak apetytu, schudla bardzo i dalej chudnie bo nie chce jesc. Czy ktoś z Was walczyl z glista i miał tez problem z TOTALNYM brakiem apetytu i dziecka??? czy to później minie? w sobote wzielismy ostatnia dawke leku, wiec już chyba powiniem zadzialac?? coreczka nie chce jesc czosnku, ogorkow kiszonych, kapusty , pestek dyni ! a to pomogloby się pozbyć tej glisty . nie wiem sama co mam robic . Boje się ze ona mi się zagłodzi !

Gość gość
jeju współczuję, skąd ona to zalapala?

Gość gość
a lekarza pytałaś? co on na to?

wlasnie nie wiem gdzie mogla się zarazić. w domu mam czystko i staram się dbac o czystość .. a lekarz w sumie nic nie powiedział, przepisal leki i dodał tylko ze powinno przejść, dopiero w domu na necie dowiedziałam się ze badzo trudno to wyleczyć :( :(

Gość gość
idz jeszcze raz do lekarza, na konsultacje Jakies 90 % dzieci ma robaki, nie martw sie wiec ze to Twoja wina. Najczesciej zarazaja sie na w piasku, wsrod innych dzieci, od zwierzat czasami jakis dziadostwem

Gość gość
wystarczy,że zjadła marchew,niezbyt dokładnie umyta. większość dzieci ma w jakims okresie robaki. moja starsza cora też ok. 2-2.5 lat miała podejrzenie.zgrzytanie zębami,jedzenie tylko słodkich rzeczy,reszta nie istniała,oczy podkrążone,sucha skóra i taka jakby wysypka.mieliśmy kuracje wszystkimi 3lekami,ponieważ po pierwszym w kontrolnym badaniu kału wyszło,że nadal ma gliste,no to lekarz dał drugi lek.i znów po kuracji wyszło niby,że dalej jest glista,no to trzeci lek.aż wyczytalam,że czasem laboratoria blednie wykazują jajeczka glisty mimo,że ich nie ma I że najlepiej robić badanie z krwi bo jest wiarygodniejsze. no i w trakcie kuracji 3lekiem oddalam próbki kału,z tej samej próby do 2laboratoriów i w naszym stałym jak zwykle wyszła glista,zresztą przewidziałam to,w drugim,w każdej z 3 próbek nie wyszło nic.zrobiłam badanie z krwi i też wyszło,że organizm jest czysty. to tylko tak na później,jak kontrolnie będziecie się badać. czasem glista nie znika od razu i trzeba kurację kontynuować.ale nie martw się.na pewnie małej pomoże.i apetyt wroci. nam zawsze pomaga na apetyt,2tyg syropu rutinacea.łyżeczka z rana i apetyt wraca:-) powodzenia.

dziekuje za wpis.a jak długo coreczka była leczona tymi lekami lacznie? i jakie to badanie z krwi trzeba zrobić? a czy coreczka nie miała apetytu gdy była ta glista, a później apetyt wrocil? sprobuje z tym rutinacea, choć watpie ze cos pomoze, biore już citropepsin i bioaron c i tez nic nie pomagają ! jak nie jadla tak dalej nie je ! nigdy nie przepadala za jedzeniem ,ale cos jadla a teraz to katastrofa i jeszcze ta glista. boje się ze po kuracji pyrantelem nie przejdzie jej ...

Gość gość
Na dzieciach się nie znam, ale przy odrobaczaniu zwierząt trzeba uważać, żeby zbyt dużą dawką nie spowodować śmierci zbyt dużej ilości robaków a tym samym zatrucia organizmu toksynami. Niestety wielu weterynarzy tego nie wie. Podejrzewam, że zwykły pediatra też się jakoś specjalnie na robakach nie zna, bo mimo wszystko glisty są mniej popularne niż nieżyt nosa u dzieci. Brak apetytu może być niepokojącym objawem przy kuracji przeciwrobaczej. Może znajdź jakiegoś specjalistę parazytologa w okolicy i idź z dzieckiem? Może też zapytaj o coś na wzmożenie apetytu. Glisty powodują wyjałowienie organizmu i mogą prowadzić do anemii, bo w końcu to one zjadają pokarm, a nie dziecko. Zrób też morfologię, żeby zobaczyć, czy wszystko ok.

morfologie robiłam jej razem z badaniami kalu i wyszlo ok. wydaje mi się ze po tych lekach jest jeszcze gorzej z tym apetytem. Dzisiaj zjadla tylko maly jogurcik i jedna paroweczke !! Boze jestem zalamana, chodze i placze , bo już nie wiem co ja mam robic , co gotowac ! wszystko co zrobie itak wywalam, a ona chudziutka jak patyczek ...

Gość gość
Witam, ja wlasnie sama wzielam sie za odrobaczanie mojego syna, robilam mu szystkie badania i nie wyszlo NIC!Moj 9cio letni syn mial silne bole w klatce piersiowej ktore powodowaly ze nie mogl oddychac, bole brzucha -brzuch po prostu robil sie jak kamien, bladosc, since pod oczami i egzyma.Oprocz tego koszmary i generalnie oslabienie calego organizmu.Robilam badania na astme , pluca, serce, refluks zoladkowy, chyba przerabialismy prawie wszystko, w koncu lekarz stwierdzil, ze jestem matka polka nadopiekuncza.(Mieszkam za granica). Na forum znalazlam temat o refluksie zoladkowym i min przeczytalam o robakach.Wiec stwierdzilam, ze sama musze "sie tym zajac".Najpierw zrobilam mu kapiel z owsianki zytniej, nastepnie posmarowalam pley i rece miodem po pol godz posypalam maka i powiem szczerze, widok nieprzyjemny.Robactwo zaczelo wychodzic z pod skory!Wlasnym oczom nie wierzylam!!Po tej"operycji" zalagodzila sie synowi egzyma pod kolanami, na plecach i na posladkach.Trzy dni pozniej znowu powtorzylam.Co ciekawe syn stal sie spokojniejszy i mial wiecej energii.Teraz od tyg. podaje mu nalewke kapucynska, w widze ogromne rezultaty. Ten tydz byl dla niego ciezki, ale co wychodz razem ze sluzem z gardla i z nosa to jest po prostu koszmar.Kazda wizyta w toalecie konczy sie czyszczeniem organizmu, a moj syn jest juz jak nowo nardzony.Dzisiaj robie mu przerwe tyg w braniu balsamu, musze teraz zakupic jakis specyfik na oczyszczenie z toksyn organizmu.Ja polecam ten specyfik.Jak tylko urodze, napewno go zaaplikuje.Pozdrawiam.

Gość gość
jakie robale z plecow mu wychodzily? przecież nie te glisty ?

Gość gość
Nie glisty, nazywaja sie wlosowki, ale podobno przy nich ma sie bardzo czesto osiki i glisty.

a możesz mi cos więcej napisac o tym balsamie kapucyńskim? na co on jest dokładnie? czy usuwa gliste z organizmu i co lekarze na to ???

Gość gość
moja coreczka tez miala, tez byl problem z jedzeniem, babcie wychodzily z siebie przy karmieniu a ona nic nie chciala jesc leczenie trwalo z miesiac, pozniej wszytsko wrocilo do normy i jest juz dobrze, ale straszny byl ten czas nasza pewnie zarazila sie w piaskownicy, czesto na osiedlach sa piaskonice nie zamykane na noc... masz zwierzeta w domu? jezeli tak to je takze lepiej odrobacz

Gość gość
Nie używajj dziwnych leków z internetu. Możesz zrobić większą szkodę. A na przyszłość radzę dobrze myć owoce i warzywa i pilnować dziecka.

Gość gość
O balsamie kapucynskim dowiedzialam sie z internetu, poczytalam troche o nim i sie zdecydowalam bo i tak nie mam innego wyjscia.Jak juz napisalam mieszkam za granica, tutaj lekarze sa beznadziejni, bylam z synem pare razy na pogotowiu ze wzgledu na silne bole w klatce piersiowej i tracenie oddechu, za kazdym razem wychodzilam z proszkiem przeciwbolowym i to wszystko.Mial robione wszystkie mozliwe badania i nic nie zostalo stwierdzone.Tak wiec balsam mam zakupiony w Krakowie osobiscie przez moja mame w sklepie u zakonnikow.Wiem, ze dziala i jest super bo moj maz rowniez go bierze i widzimy rezultaty.Moj syn ma spokojniejszy sen, mniej koszmarow i przede wszystkim widze co z niego wychodzi(fuj!)podczas wizyt w toalecie.Optocz tego w pierwszych dniach mial ogromne swedzenie o***tu i plecow, brzuch zdrapal az do krwi, nie mowiac katarze i ilosciach sluzu ktoy po prostu sie lal z nosa.Mial rowniez cos w gardle, przez trzy dni swiszczacy oddech, krztusil sie przy mocniejszym oddechu az w koncu wyplul jakas wydzieline.Dodam, ze moj maz ma podobne objawy, i taki sam proces oczyszczania.Poszperajcie troche na internecie, to same znajdziecie, ze nie ja jedna o tym pisze.

Gość gość
czytałam o balsamie i jest on tylko dla dorosłych.

Gość gość
Ja znalazlam pare watkow gdzie mamy dawaly malym dzieciom po odparowaniu alkocholu, ja robie tak samo.W dodatku zazwyczaj podawaly go po zastosowaniu lekow, ktore okazaly sie mniej skuteczne niz balsam na "dobicie"robakow.

a jakie leki podawalas dziecku przez ten miesiąc? moja coreczka ma taka sucha wysypke pod kolankami, na lokciach teraz trochę na brzuszku i sporo na plecach, to sa takie suche koleczka, mniejsze i większe i to chyba od tej glisty..? spotkalyscie się z tym. nie myslalam nigdy ze pasożyty sa u nas w ciele i jest ich tak dużo i co one mogą spowodować !!! az strach pomyslec co one mogly zlego zrobić mojej córeczce !!!! najgorsze ze nie wiem czy ta glista jeszcze jest czy może zadziałal ten lek??? badan nie mam teraz co robic bo chyba za wcześnie. apetyt jeszcze gorszy niż wcześniej , wiec chyba t aglista jeszcze jest? a jak było u was? czy widzialyscie w kupce gliste?

Gość gość
Moj syn za kazdym razem gdy z nim szlam do lekarza dostawal tylko leki przeciwbolowe, co spowodowalo nadkwasote zoladka.Tak wiec przestalam mu dawac cokolwiek chemicznego, bo nie dosc ze nic nie jadl to dostawal ogromnego bolu zoladka, bolala go rowniez watroba,"skakala"jak to nazwal.Tak wiec zaprzestalam cokolwiek mu dawac.

Gość gość
W zadnym badaniu na kal ani na krew robactwo nie ujawnilo sie,tak wiec wyczytalam na internecie,ze mozna pare razy robic i nie bedzei dobrego rezultatu.Maly mial wysypke, najwiecej na plecach, na pupie i pod kolanami, w ostatnim czasie rowniez na policzkach.Zaobserwowalam nitki w kale i mial rowniez specyficzny kwasny-amoniakowy zapach.Pomogla mi ta strona http://gramzdrowia.pl/component/option,com_kunena/Itemid,93/catid,7/func,view/id,14/

Gość gość
Forum dziecko-info.rodzice.pl > KIEDY DZIECKO JUŻ JEST > Mam z dzieckiem taki problem > Pasożyty - leczenie alternatywne....

kal trzeba badac przez kolejne 3 dni, wtedy na pewno wyjdzie czy sa glisty czy nie. Tak mi powiedziała pani w aptece. teraz kolejna proba podana czegos do jedzenia skonczyla się porazka ! zwariuje chyba :(

Gość gość
a masz zwierzeta w domu? nie zapomnij o nich. Pamietaj tez o higienie, zawsze czysty recznik. Czesta zmiana poscieli. Moze wypila wode z kranu? Warto do jedzenia dawac dynie w kazdej postac, pestki, zupka, sok. Bardzo pomaga tez podanie oleju rycynowego. Warto tez odrobaczyc reszte rodziny. Do tego ta wedrowka larwy glisty z pluc do przewodu pokarmowego wywoluje silny kaszel a nawet zapalenie pluc, wiec uwazaj no i niestety spore spustoszenie organizmu :(

Gość gość
I co zrobilas z tymi robakami co wyszly po miodzie i mace . Troche szamanstwem traca .

zwierzat nie mam w domu. Sama również biore VErmox .chciałabym aby pozbyla się tego swinstwa ! może ten apetyt w końcu wroci , a jeśli nie to już pogodze się ze z niej taki kompletny niejadek :( dzisiaj chodzila i mowila ze pupcia ja boli, ta wysypka trochę się zmniejszyła, ale nie wiem czy to zasluga tego leku na gliste czy masci CUTIBAZY. czy pierwszych efektow leczenia powinnam się spodziewać zaraz na drugi dzień stosowania lekow czy dopiero po jakims czasie??

Gość gość
pewnie brała rączki do buzi i tak się zaraziła,wiesz dziecka trudo upilnować, nie martw się te objawy minom jak będzie wyleczona, brak apetytu sińceitd towszystko objaw pasożyta, jesteście w trakcie leczenia więc jest ok,jednak jeść poprostu próbuj wszelkimi metodami i to co lubi,pogadaj z lekarzem,może co jakiś czas puki leczenie się nie zakończy dadzą jej kroplówke w przychodni na wzmocnienie

Gość gość
pewnie brała rączki do buzi i tak się zaraziła,wiesz dziecka trudo upilnować, nie martw się te objawy minom jak będzie wyleczona, brak apetytu sińceitd towszystko objaw pasożyta, jesteście w trakcie leczenia więc jest ok,jednak jeść poprostu próbuj wszelkimi metodami i to co lubi,pogadaj z lekarzem,może co jakiś czas puki leczenie się nie zakończy dadzą jej kroplówke w przychodni na wzmocnienie