Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zdarszyło wam sie uderzyc nastolatke,nastolatka

Polecane posty

Gość gość
Jako dziecko nigdy papierosa nie zaplilam, ani alkoholu nie wypilam . jako 17 latka tak za zgodą rodziców . Za dzieciaka nie , i nie krylam sie po krzakach w podtstawowce jak to patologia robila z mojego rocznika , tylko dzieciaki z najgorszych rodzin siegaly po uzywki Szkola srednia to nie to samo co podstawowka

Gość a dla ciebie nastolatek to od
do 18 ?? ale pytalam sie OD jakiego wieku jeśli uwazasz, ze 13 latek to nie jest jeszcze nastolatek, czyli masz w swoim rozymowaniu tą magiczną liczbe?? Bo sort, ale trzynascie lat to nikt mi nie powie ,ze to nie jest nastoletni wiek ,tylko male dzidzi

bardziej jesteśmy zachowawczy inie uważamy ,żeby dizec****iły i paliły za nasze pieniądze i za naszą zgodą i to jeszcze dizeci nieletnie . No ,ale i rodzice rożni są :)

Gość gość
to jak synek był tak idealnie wychowywany jako kilkulatek,to ciekawe co go ciągnelo do papierosów jesli uwazasz ,ze kiepscy rodzice muszą byc ,gdy mają potrzebe lania nastolatka

Gość gość
no ja jestem teraz w gimbazie i nie przypominam sobie żebym oberwała :) Dzięki bogu rodzice o większości moich wyskoków nie widzą :D

dla ciebie magiczna liczbąą moze być nawet 7 lat :) dla mnie nastolatki to młodsza młodzież czyli w zależności od dziecka od 14 - do 16 lat .

Gość ja mysle ze allium sie zagmat
zdaje mi sie ,ze allium dosyc sie zakolowala. W pierwszym wpisie napisala o nieudolnosci wychowawczej gdy rodzice biją nastolatka, a gdy ktos inny wypomnial jej wpisy to nagle zaczela krecic, ze wiek 14 lat to nie jest wiek nastoletni. Ludzie co za durna wymówka :/

czy kiedykolwiek tweirdziłam że byli idealnie wychowani ?:D

allium ja nie rozumiem-najpierw piszesz ze dostal lanie za palnie, a potem wytykasz zle metody wychowawcze,bo "jaki jest sens bicia nastolatka". to prawda, ze to juz jest milionowy przyklad, ze ciagle sobie przeczysz...

Gość ja mysle ze allium sie zagmat
allium a jakbys syna rok czy 2 lata pozniej nakryla na fajkach, a nie wtedy to tez uwazasz nadal ,ze to bylaby TWOJA oznaka kiepskiego rodzicielstwa w wieku kilkuletnim dzieci??

skoro milion razy mnie nie rozumiesz ot może z tobą jest coś nie tak i twoim rozumieniem ?:)

czy napisałam to kontekście winy i to jeszcze o konkretnym przypadku ?

Gość alke co to zmienia kiedy palil
No ale co to zmienia,. czy zlapalas syna na paleniu gdy chodzil do 1 gimnazjum, czy zlapalabys na paleniu gdyby chodzil do 3 gimnazjum. Jest jaka dlaciebie roznica w wystawieniu sobie oceny jakim rodzicem bylas jakbys orzylapala o 2-3 lata pozniej?? Tu pa;lil i tam by palil Sama sie zaplątalas w ocenianiu metowychowawczych jakie one "skuteczne" Gdybys nie przylapala wwieku 13 lat to moze i przlapalabys w wieku 16 lat , fajtycznie kiepscy z was rodzice

Gość gość
oj allium starość sie klania i niepamiec, niektórych faktów się nie kojarzy, rozumiemy, starsi ludzie czasem mieszaja sie w zeznaniach, wybaczamy kochana

a co dizeci mogą wiedzieć o wychowani dzieci ?:) ale rozumiem potrzebę zaznaczenai swojej obecności i zdania :)

Gość gość
Ja wymiekam juz. Allium jako wzorowy rodzic wobec swoich kilkulatkow, przylapuje nastoletniego syna na paleniu fajek, leje go za to i uwaza do tej pory ,ze przeciez jej synowie nigdy nie palili jako nastolatkowie ,a ona wcale nie byla kiepskim rodzicem ,mimo potrzeby okladania pasem starego konia :D Napisze to samo allium tobie co to nam na temat lania nastolatka ""jeśli czujesz jako rodzic taka potrzebę to znaczy ,ze byłaś kiepskim rodzicem dla kilkulatków """... i wez to sobie do rozumu a nie wypieraJ FAKTY

10.02.14 [zgłoś do usunięcia] allium skoro milion razy mnie nie rozumiesz ot może z tobą jest coś nie tak i twoim rozumieniem ? x nie, mysle, ze jednak ty co temat to inne bajki i chociazbym miala twoja wysoka inteligencje to i tak nie sposob czasami ogarnac tego co piszesz, z reszta wiele osob ci tu to dzisiaj wytknelo to moze cos w tym jest? pomysl o tym :) no ale tu przeciez nie o tym miala byc mowa wiec nie ma co dyskutowac :)

Gość gość
A niby skąd wiesz, że wszystkie wypowiadające się tu osoby są bezdzietne? Ja mam dzieci, dwoje, nastolatków i wiem co nie co o wychowaniu, wiem również, że popełniam błędy i staram się je analizować.

a ty bree jesteś z tych tak bardzo przejmujących sie opinią innych ludzi ? :)

Gość alke co to zmienia kiedy palil
Nie gdyby babcia wąsy miala, tylko konkretnie zapytalam, sie czy jest dla ciebie jakas roznica w przyłapaniu na zażywaniu uzywek miedz 13 latkiem a 15 latkiem i skad twoja opinia na temat kiepskich rodzicow wobec kilkulatkow? Jkla dla mnie to jest oznaka porazki rodzicielskiej bez wzgledu czy syn mial 12/13 lat czy 15/16 Fakt jest faktem.Siega po uzywki czyli kiepski rodzic z ciebie A poza rtym nie raz sie wypowiadalas na temat kar cielsnych wobec nastolatkow

dla ciebie może nie być różnic pomiędzy dzieckiem 7 a 17 letnim . nic mi do tego . a przez ciągle podkreślanie że nie raz sie powpadałam w tematach o karach fizycznych myślisz ,ze zacznę temu zaprzeczać ?:) w życiu :)

Gość gimnazjalista to nie kilkulate
uuuu ?? allium juz tak sie zakotlowalas w swojej wybujalej wyobrazni,ze tylko w pamieci stary kon ci utwkił? Gimnazjalista to dla mnie zaden kilklatek, a zebys wiedziala ze juz stary kon I tak sądze, że nie wiem jak w wlasnych wpisow wczesniejszych wybrnąc i dlatego palisz glupa. Pijesz cos ze na poamiec ci siada? Ja zawsze wiedzialam, ze masz talent do interpretowania po swojemu zdarzen allium i wyparcia FAKTÓW , do krotych sie przyznalas a teraz wypierasz

Gość gość
to ja potwierdzam,że wielokrotnie allium sie wypowiadalas na temat kar fizycznych wobec nastolatkow i takze pisalas o wlasnych doswiadczeniach osobistych, a teraz sie tego tutaj wypierasz kazdemu pokolei

swoim dzieciom możesz przypalić jointa nawet w przedszkolu :) i twierdzić ,ze juz jest nastolatkiem albo nawet " prawie dorosłym " :)

to wklej to o czym piszesz :D skoro tak śledzisz moje wypowiedzi nie powinnaś mieć problemów z odnalezieniem tego frapującego tematu :)

Gość ale co to zmienia kiedy palil
Allium ja wiem,ze ty bujasz w oblokach, ale przyjmij do wiadomosci ze jeśli mowa jest o nastolatkach to naukowo i biologiocznie jest stwierdzone ,że jest to wiek OD wieku NAŚCIE czyli 11 lat-nascie a nie ,zety po swojemu sobie jakis limit nastoletni wyznaczyjas i teraz wszystkim bedziesz wmawiac, ze 13 latek to nie nastolatek i twoje dzieci nie palily wwieku nastu lat . Sama sobie wizytowke kiepskiego rodzioca wystawilas a innych zaczelas wysmiewac w tym temacie ,jacy oni kiepscy

Gość gość
nie przejmuje sie, dyskusja miedzy innymi na tym polega wlasnie, na konwersacji na dany temat czyz nie? ty piszesz swoje zdanie, inni uzytkownicy swoje. tak to juz jest na forach.