Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zdarszyło wam sie uderzyc nastolatke,nastolatka

Polecane posty

Gość gość
Nie pamietam tytulow tematow, skąd ja ci je wezme teraz dokadnie i wkleje? Czesto na temat nastolatkow pisalas i rady aby wlac pasem, bo to jest wiek gdzie kary cielesne są czesto stosowane. Twoje slowa. Nie bede wklejac wypowiedzi poniewaz nie dodaje do ulubionych twoich bzdur. Tez uwazam ,że ty jako matka ponioslas porazke wychowawczą , bo wcale nie masz tak dobrze wychowanych dzieci , jakl tutaj zawsze zachwalasz lanie jako skuteczną metode wychowawczą . Widac jak skuteczna ,widac

no tak - nie pamiętasz - jakże wygodnie :) a ja pamiętam jak pisałaś o sposobach wyrywania włosów z tyłka ale sory , też tematów nie pamiętam i bzdur takich ww ulubionych nie zapisuję :)

Gość gość
a co to wy nie wiecie ze jak allium brakuje argumentow to zaczyna w"kulturalny"sposob pojezdzac inteligencje i wiedze innych uzytkownikow? siedze tu juz tyle lat ze omijam ja szerokim lukiem, nigdy nie dysktutuje bo to taka typowa "wiejska" matak ktora wszystkie rozumy wpier/dolila i udaje ze nie obchodzi jej krytyka a tak naprawde na kolejne posty odpisuje w ostrych spazmach. kretynka jakich wiele tutaj

za to ty jakich wyszukanych " argumentów " teraz użyłaś ...:D

Gość gość
To ze dopiero twoj syn dal sie przylapac w gimnazjum, nie masz pewnosci,ze wczesniej nie popalal i do tej pory nie pali . Poprostu skutecznie teraz sie kryje przed tobą :D Jak dlamnie zadna roznica zlapac nastolatka w 1 gimn na paleniu a nastolatka w 3 gimn. Jedno i drugie allium swiadczy o twoim kiepskim rodzicielstwie

Gość gość
ja dzieci nie mam ale w wieku nastu lat zdarzało mi sie dostać wp*****l od rodziców za wagary za pyskowanie i pozne wracanie do domu

dorosły chłop kryjący sie przed matka z papierosami na które sam zarabia .... trochę śmieszna twoja hipoteza ale skoro tak wolisz ...?:)

Gość gość
allium twoja wypowiedz """bicie nastolatka ? w jakim celu ? bo chyba nie wychowawczym "" ""jeśli czujesz jako rodzic taka potrzebę to znaczy ,ze byłaś kiepskim rodzicem dla kilkulatków """ To sie tyczy CIEBIE i tylko CIEBIE w tym temacie. i nie tylko tym.Sama zablyslelas jak pasem lalas wlasnych nastolatkow Faktycznie to bardzo pomocne w wychowaniu, dziekuje za takie rady,widze co z twoich nastolatkow sie stalo

"""bicie nastolatka ? w jakim celu ? bo chyba nie wychowawczym "" ""jeśli czujesz jako rodzic taka potrzebę to znaczy ,ze byłaś kiepskim rodzicem dla kilkulatków """ // wyłożę jak krowie na rowie - nie ma sensu karać nastolatka , bo to już jest za późno . Jak masz karać fizycznie - karz dziecko . i tak , jestem zwolennikiem kar cielesnych u dzieci .:)

Uderzyć to nie,ale rok temu zdarzylo mi sie wykorzystac moją posture i fizyczną przewage wobec najstarszej córki tylko i wyłącznie w celu realnego przekazu powagi sytuacji jaka wtedy nastąpiła. Mile tego nie wspominam, do przyjemnych chwil miedzy nami tego zaliczyc nie moge , lecz nie znam osobiście żadnej osoby,ktora okazałaby litośc i wyrozumiałośc wobec swojego nastolatka w tamtej sytuacji.I tak mąż to lepiej rozegrał niż Ja Dalej się nie posunelam, bo matczyne uczucia wciąż tkwiły mimo gniewu

Z allium w dyskusjopsykówke nie bede wchodzić, ale dodam tylko od siebie że dziecko ,ktore kończy jedenascie lat zalicza sie już do wczesnych nastolatków. Koncówka dziecka wieku od 11lat do 19 lat okresla jego status nastoletni

Gość gość
toksyczna czyli co zrobilas? nie uderzylas wiec jak dalas do zrozumienia ze sie wkurzylas?

Gość gość
dyskusjopsykówke- idealne, tego slowa szukalam. wszedzie z allium konczy sie tak samo, nigdy nie moze byc kulturalnej rozmowy.

Moje gabaryty a jej znacznie sie roznią od siebie począwszy od wzrostu az po wage naszą. Czasami to bywa atutem nad patyczakowym kurduplem

Gość gość
a ile ma lat corka?

Gość gość
allium cos ty taka reklame w stopce zaje/bala co to ma byc? brzmi jakbys pisala o nowym modelu toyoty a nie o sobie.

Toksyczna jak ja pomysle co ja robilam jak mialam 17 lat to wlos mi sie samej jezy ;) dlatego bardzo cenna umiejetnoscia jest nie bic, ale dac do zrozumienia cos prawie rownoznacznego malolatowi.

Wtedy miala rok mniej. Jakbym wiwineła , to bym chyba jej krzywde zrobiła jednym trzaśnieciem,lecz rozum przejął stery , ale jak piszesz przekaz docelowy poprzez ekspresywną reakcje swoją postawą również ocucająco potrafi wpłynąć na opamietanie sie jako niezbedna lekcja sprowadzająca na ziemie. Nie czuje z tego powodu satysfakcji, lecz wiem ,że mogłabym byc gorzej zareagować, a wtedy byłoby juz przegięcie na jakie sobie nie pozwole O fajki i procenty skandalicznego rabanu bym nie robiła

Gość gość
Zauważyłam ,że gdzie temat bicia tam aliium :p Mój w klasie maturalnej dostał w twarz, bo pijany wrócił do domu i zaczął się awanturować, wyzywać mnie, dostał za wyzwiska po gębie. Przepraszał mnie na drugi dzień za zachowanie

a ja zauważyłam że gdzie temat bicia tam ty jesteś:)

Gość gość
no widzisz, nigdy się na temat bicia nie wypowiadałam,ani na temat wychowania tez nie, lecz czytam tematy tutaj na kafeterii ,mało się wypowiadam i widzę twoje wypowiedzi zawsze w tych tematach

Gość gość
Nigdy dziecka ani nastolatka

Gość gość
Myślę, ze tylko matka wariatka uderzyłaby takie dziecko. Duże prawdopodobieństwo, że by jej oddała i to z większą siłą ;]. sama bym oddała!

Gość gość
ostatni raz zlałam swoją córkę na "chwilę " przez 16 urodzinami. Zaczęła sie spotykać z chłopakiem starszym od siebie o ponad 8 lat ,bez pracy ,bez zawodu i jeszcze ja buntował ,żeby z nim zamieszkała . No i uciekła , zawiadomiliśmy policję ,szczęście jego matka była mądrzejsza i i powiedziała gdzie mogą być .

Gość Tasmanska
Matka wariatka to tak która z dzika satysfakcją leje dziecko odkąd się urodziło, bo ma na to ochotę, ale nie kiedy nastolatek rodzica świadomie i celowo do wariacji doprowadzi własnym wyjątkowo okropnym zachowaniem i jakąś ekstremalną głupotą. Wtedy jak po łbie zarobi czy nawet po dopie to tylko na własne życzenie ,bo sam się o to prosił

Gość gość
W twarz? Nigdy. Jedynie w tyłek syn dostał. Pod koniec gimnazjum syn uwazał się za dorosłego i nic do niego nie docierało do czasu, gdy zostałam wezwana do szkoły. Wtedy z mężem zdecydowaliśmy sięgnąć po karę cielesną. Pierw rozmowa, wytłumaczenie no i lanie. Syn dostał od męża 12 pasów na tyłek, nie goły, ale spodnie musiał opuścić. Żal mi było syna jak leciały mu łzy, gdy gruby pas lądował na jego tyłku. Na szczęście lanie pomogło i nastawiło syna na właściwy tor.

Gość gość
Corka dostala tylko w tylek jak chodzila do gimnazjum. Nie wiem co wstapilo wtedy w nia. Rozmowy, prosby nie pomogly, zagrozilem, ze dostanie w tylek i nie bede patrzyl ile ma lat. Jednego dnia wrocila przed polnoca. Nie bylo wtedy zmiluj. Poszedlem do niej do pokoju, pierw porozmawialem i oswiadczylem, ze skoro z prosb nic nie wyniklo to dostanie w tylek. Sciaganlem pasa i wlalem kilkla porzadnych pasow w tylek. Byl placz i prosby, ale lanie skonczylo sie wtedy kiedy ja uznalem, ze wystarczy. Wszelkie problemy z corka odeszly jak reka odjal.

Gość gość
Ja dostalem jako nastolatek. Wrocilem z urodzin kolegi pijany. Na drugi dzien ojciec zaprosil mnie na rozmowe na temat picia alkoholu, ktora zakonczyla sie laniem. Przelozony przez krzeslo dostalem straszne lanie na slipy pasem skorzanym od ojca.

Gość mamajj
córki dostawały, jedna do 13 a druga do 15 r.ż od ojca