Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwszy klaps

Polecane posty

Gość gość

ile miały wasze dzieci jak dostały pierwszego klapsa?

Gość miala 10 lat
prawie 10 lat -rok temu

Gość gość
nigdy. Ma 7 lat

Gość gość
nigdy

Gość gość
nigdy. nie biję innych ludzi....

Gość gość
nigdy - jestem normalna

Gość gość
pierwszy klaps, to pierwsza twoja porażka jako rodzica :( Widocznie potrzebny był ci worek treningowy do wywalania własnych frustracji a nie dziecko :(

Wieku 2 lat . Dziecko wyrwało mi się ( trzymałam za rękę a drugą zbierałam rozsypane zakupy :o) i wybiegło na ulicę. Był to jeden klaps. Byłam cała w stresie i też nie wiedziałam co robię. W każdym razie nie jestem z tego dumna i jak sobie o tym pomyślę to jestem wkurzona na siebie. W każdym razie była to jednorazowa sytuacja,dziś dziecko ma przeszło 8 lat i nigdy bym jego nie uderzyła.

Gość gość
zero w ciągu 23 lat, chyba już okazji nie będzie :D

Gość gość
mam 23 lata nigdy nie dostałam mój mąż ma 24 nawet gdy rozwalił budzikiem głowę wujkowi też nie oberwał.

Starsza miała 2,5 roku. Po 3-godzinnej zabawie na placu zabaw, jak już miałyśmy iść do domu rzuciła się na chodnik i z 15 minut wyła, że nie pójdzie. Ja w 5 msc ciąży (w ręce siatka z zabawkami do piasku, wózkiem dla lalek i piłką) zaniosłam ją do domu, niestety nerwy mi puściły i trzasnęłam ją w tyłek. Wyrzuty sumienia miałam chyba z miesiąc. Drugi raz dostała klapsa, gdy specjalnie skoczyła na głowę półrocznej siostrze. Młodsza natomiast miała niecałe dwa lata i uderzyła starszą szczoteczką do zębów w oko, pomimo że wiedziała, że nie wolno tego robić. Absolutnie nie jestem zwolenniczką bicia dzieci, jednak rozumiem, że rodzicowi czasem puszczą nerwy i trzaśnie pociechę w tyłek. No cóż, nie każdy ma taką świętą cierpliwość jak niektóre kafeterianki.

Gość gość
dobrze to ujęłaś autorko ostatniego wpisu - rodzicom puszczom nerwy... właśnie rodzicom a od tego jesteś matką żeby ci nie puszczały bo to tylko twoja wina i twoja bezsilność

owszem, jestem matką i powinnam trzymać nerwy na wodzy. Doskonale zdaję sobie sprawę, że NIE POWINNAM uderzyć dziecka, nawet jeśli to tylko klaps. Jednocześnie jestem człowiekiem niedoskonałym jak wszyscy, a nie robotem bez uczuć negatywnych (i pozytywnych też).

Gość gość
trynkiewicz jest też człowiekiem nie doskonałym.. nie powinien zabijać tych chłopców - ale nie jest robotem...

Gość gość
a potem rosna takie rozpuszczone bachory :o 30 lat temu jak ja byłam dzieckiem dostawało się lanie kablem i człowiek jakoś przeżył

Gość gość
jeszcze nie dostały starszy ma 10 lat ale nie zasłużył sobie na klapsy o ile w ogóle można na nie zasługiwać a nawet na podniesiony mój głos bo dobre dziecko ,młodszy ma 3 lata czasami wyprowadza mnie z równowagi klapsa nie dostał ale nie raz krzyknęłam .

Gość Tasmanska
Była w 4 klasie Ode mnie był ten klaps za łażenie po lodzie mimo wcześniejszych zakazów. Nie przejęła się tym klapsem, spłynął po niej jak po kaczce, lecz poważna rozmowa z tatą o to bardziej poskutkowała niż ten klaps ode mnie

Gość gość
mnie ojciec kładł na taboret i bił pasem, kablem od żelazka, czasem kazał zdejmować spodnie, to było takie dodatkowe upokorzenie. Miałam może ze 3 czy 4 lata. Niewiele pamiętam z tego czasu, te wydarzenia pamiętam jednak bardzo dobrze. Raz dostałam za niecelowe zepsucie zegarka. Nigdy nie zrobię czegoś takiego swojemu dziecku, nawet klapsa nie dostanie. W trudnych momentach posilamy się kącikiem przemyśleń, gdzie odprowadzamy dziecko, które robi coś nie tak.

Gość gość
Raz był ,ale 15 letni syn nie pamięta i trzymam się wersji ze nigdy nie dalam :D

Gość gość
"30 lat temu jak ja byłam dzieckiem dostawało się lanie kablem i człowiek jakoś przeżył" ja mam 35 i nigdy nie dostałam, nie tylko kablem ale nawet reką, ..jestem normalna, mam fajna pracę, wykształcenie, męża i dwójkę dzieci - nigdy nie podnieślibyśmy na nie reki tylko życiowe niedojdy bija innych!!!

Morderca-pedofil a matka, która dała klapsa niewiele mają ze sobą wspólnego, ale rozumiem że postawiłaś sobie za cel dogryźć mi i innym matkom, którym kiedyś nerwy puściły. Mimo wszystko nie uważam się za złą matkę, czego i Tobie życzę.

Gość Tasmanska
Co wy demonizujecie tak te klapsy? to nie okładanie pasem i kablem przedszkolaka jak ktoś powyżej o tym pisał jako dziecko było katowane przez ojca. Ja tam uważam, że jak dziecko prowokuje rodzica do ostateczności , to otrzyma na własne zyczenie klepa na tyłek, ale gdy sobie solidnie zapracuje na to mając na uwadze ,ze tyle razy było im tłumaczeni i zakazywane . Mój mąż jest innego zdania , ma prawo, ale ja odróżniam okładanie malucha od skarcenia mocniejszym klapsem starsze dziecko,ktore już wie co wolno a co nie

Gość gość
i po co piszesz,że masz fajną prace i wykształcenie co to ma do tematu? Czy wy juz na głowe dostałyście z tym wykształceniem?

scarlettt ---- Po co się przejmujesz opinią anonimowej osoby :) ? Ja też dałam RAZ klapsa dziecku i nie uważam bym byłam złą matką! - całuje,tulę,mówię że kocham,rozmawiam,spędzam z dzieckiem czas.Tak więc to olej ;)

Gość Tasmanska
Od moich wykształconych rodziców (ojciec sędzia) dostawałam pasem za kare i tez to nie przeszkodziło mi w uzyskaniu solidnego wyksztalcenia i znalezieniu dobrej pracy Czy dzięki pasowi? po części na pewno ( lenistwo było wykurzane) po części nie (trzeba tez mieć inteligencje ,aby mieć dobrze zdawać końcowe egzaminy i testy). Nie wiem czy klapsy mają wpływ na wykształcenie tak szczerze

Gość gość
bo tylko cepy bez wykształcenia biją dzieci.

Gość gość
NIGDY dwoje dzieci 7 i 5 lat.

Gość gość
niektóre baby lubia byc bite

Gość gość
nie rozrozniacie maltretowania kablem od klapsa, jestescie oglupione i otumanione durnymi kampaniami spolecznymi, juz widze to wasze wychowanie rozpuszczonych gowniarzy, a ty scarletttt nie miej wyrzutow sumienia bo jak raz dalas klapsa to nie znaczy ze jestes sadystka. I tak mialas odwage napisac zalogowana, teraz te pomaranczowe hieny ci tego nie daruja. Smieszne jestescie mowiac ze maz tez moze bic zone, nie rozrozniacie podstawowych hierarchi - rodzic-dziecko i relacji maz- zona ktore maja byc rownorzedne. A dlaczego? Dlatego, ze kilkuletni gowniarz nie potrafi jeszcze decydowac o sobie w 100% i rozroznic wlasciwego postepowania od tego zlego. Tyle w temacie.

Gość gość
Popieram powyzszy wpis w 100%