Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem wykonczona jednym dzieckiem nigdy wiecej drugiego!!!!

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj pobudki o 1,4,7....jestem ledwo zywa. Czekam tylko przespi w koncu cala noc i nigdy w zyciu 2 dziecka!!!!

Gość gość
ile ma miesiecy?

Gość gość
prawie 4

Gość gość
piersi karmisz? moja byla na mm i juz w wieku 3 miesiecy przesypiala od 8-4 rano. zjadla i dalej spala do 8.

Gość gość
mm:(

Gość gość
moze nie dojada. a co dajesz? zwykle mleko mm? bo ja dodawalam kleiku albo kaszki. i corka sie najadala. wiec dluzej spala.

Gość gość
samo mleko bebilon i ciagle glodna:(

Gość gość
a sporobuj dodac do mleka kleika lub kaszki. bedzie gestsza i dziecko sie naje. stopniowo zobacz . 1 wieczoru na noc daj lyzeczke i zobacz czy dluzej spi.

Gość gość
widocznie tak ma i inaczej nie bedzie. dziecko ma maly zoladek i miesci tyle ze strarczy mu na 3 godziny.

Gość gość
Ty narzekasz? ja wstawałam przez 3 m-ce co godzinę!!!! teraz ma 20 mcy i wstajemy 2-3 razy w nocy.... to są dzieci, a nie maskotki

Gość Październikowa mama 2013
mój syn ma 3.5mca i budzi się w nocy co 2-3h - karmie go tylko piersią. Też jest ciężko - nie powiem ale po tym czasie człowiek jest tak zaprogramowany ze budzi się, idzie do pokoju, karmi i wraca i idzie dalej śpi - jak zombie. Też czekam az przespi trochę dłużej niż te 2-3h ale mam nadzieje ze przy rozszerzeniu diety nastąpi progres :)

Gość gość
Moj ma 5 miesiecy. Kp Juz od pewnego czasu przesypial od 20-4-7 a teraz mu sie cos odmienilo i budzi sie co 3h. Coz trzeba to przeczekac, choc glowa boli mnie codziennie.

Gość gość
Tak narzekam i mam takie prawo. Jestem zmeczona , nie spie, jem w biegu, zle sie czuje. Kocham moja corke ale ne musze udawac niezniszczalnej. Moze rzeczywiscie sprobuje z tym kleikiem. Dzieki za rade:)

Gość gość
przecierp jakoś biedulko.. moj syn był taki sam jak twoje dziecko. przez pierwsze trzy lata nie przespalam ani jednej nocy:( nigdy wiecej dzieci!

Gość gość
Autorko, spokojnie dzieci są różne. Moje pierwsze dziecko od 3 miesiąca życia przesypiało w nocy ciurkiem 12h! Nie wiedziałam nawet co to niewyspanie. Za to teraz drugie dziecko ma 8 miesiecy i nadal wstaje w nocy 2-3 razy na mleko :o Tak więc twoje drugie też może być zupełnie inne :-)

Gość gość
To dopiero początek. rodzicielstwa .dziecko budzi się , 3 razy w nocy...to nie tak znowu dużo..A ty przesypiałaś całe noce..od razu????To jest tak jak cała wiedzę o życiu czerpie się netu...i ma być wygodnie , miło i lekko. Ja zostałam matką około 40 -stki..moje dziecko do pól roku sypiało beznadziejnie ( 3 pobudki, to był luksus)...Noce zaczęło przesypiać po roku..NIGDY < ALE TO NIGDY...nie byłam z tego powodu zła, rozgoryczona ( a pracuję zawodowo od kiedy skonczyl 7 miesiecy)...A piszecie na forach ,że w tak " późnym wieku" nie ma się cierpliwości.. Tak, najlepiej żeby od razu spało cale noce, samo się przewijało , bawiło itp...Nie sugeruj się tymi bzdurami, co tu piszą, bo każda ma idealne dziecko..Dziecko , które przesypia cale noce w wieku 3 miesięcy, to rzadkość

Gość gość
Też tak miałam. Przy pierwszej ciąży ludzie mi nakłamali, że będzie cudownie, że wszystko się ułoży. G*wno prawda. Po pół roku dziecko zaczęłam podrzucać na całe dnie do opieki tym, którzy mnie zachęcali do macierzyństwa, czyli koleżankom, rodzicom. Przypomniałam koleżankom, że obiecywały pomoc. Niestety jak dziecko skończyło 1,5 roku to zaczęły się wykręcać od pomocy. Więc robiłam tak, że dziecko na ręce ojca i wychodziłam z domu i już nic mnie nie obchodziło jak on sobie poradzi. Teraz dziecko ma 6 lat. Następną ciążę usunęłam i nie żałuję. Żadne kłamstwa już mnie nie odwiodły od decyzji. Ja nie będę siebie karać za to, że nie mogę brać tabletek antykoncepcyjnych. Gumek nie lubię. Pozostaje stosunek przerywany. A to wiadomo, że od czasu do czasu się nie udaje i ciąża jest. Nie będę się podwiązywać, bo może po 40-stce mi się odmieni i zachcę jeszcze dziecka. W końcu córki jeszcze nie mam, a może bym chciała. Wtedy powinnam mieć pieniądze na opłacenie sobie opiekunek do dziecka na dwie zmiany, bo już lepiej zarabiam, a mam nadzieję, że jeszcze bardziej awansuję.

Gość gość
do goscia z godziny 08.59... NIGDY < ALE TO NIGDY...nie byłam z tego powodu zła, rozgoryczona ( a pracuję zawodowo od kiedy skonczyl 7 miesiecy)... a ja jestem zla i powtarzam, ze mam takie prawo.Nie cierpi na tym dziecko bo karmie, przewijam, bawie sie ..tyle ze z jednym okiem zamknietym ze zmeczenia:) Glosno tez przyznaje, ze jestem bardzo zmeczona i macierzynstwo jest meczace.

Gość gość
Z dzieckiem, które ma 20mcy i budzi się 2, 3 razy w nocy się coś ostro nie tak..lekarz o tym wie ?

Gość gość
Pocieszę Cię moja zaczeła przesypiac noce jak mala 13 miesiecy , jak zaczela chodzic, chyba sie w koncu zmeczyla i spala bo tak ciagle budzila sie ale tylko raz w nocy.. wygladalam jak Zombie :) przez ten rok

Gość gość
nie przesadzaj, moja corka ma 4 lata i tez czesto sie budzi w nocy, jest zdrowa dodam, nie chce ani pic ani jesc ani sikac, po prostu sie przebudzi zawoła mama i tyle, a ty narzekasz :O

Gość gość
moja nie przespała nocy do 3 roku,wszystko z nią ok :D autorko a co zrobisz jak zęby będą wychodzić.

Gość gość
dokładnie - mój 3 latek też budzi się ze 2-3 razy w nocy - a ty masz mega malucha 4 m-ce to jeszcze ma prawo być głodny itd - ciesz się że nie miał kolek i nie płakał pół nocy..

Gość gość
a co mają powiedzieć mamy bliźniaków :)

Gość hehehehehheheheheh
I już zleciały się święte matki które NIGDY ale to NIGDY nie narzekają hehe Ja miałam ten luksus ze dziecko od 8 tygodnia życia przesypiało cale noce i to na kp :) ale mam koleżanki które przez kilka miesięcy chodziły jak zombie bo dziecko często budziło sie w nocy:(

Gość gość
Co zronie jak zeby zaczna wychodzic? A skad mam wiedziec, ze bedzie cierpiala przy tym? Mojej koelzanki dziecko przez cale zabkowanie smacznie sobie spalo :) Przed porodem kazdy mi mowil: poczekaj az kolki sie zaczna kolek nigdy nie miala :)

Gość gość
no tez mnie to drazni, ze kazda pozuje na idealna matke wstaje 5 razy w nocy? nie ma sprawy:) pol nocy placze bo ma kolke? nie ma sprawy:) zaklamane babska:P

Gość gość
moja tez kolek nie miała,zęby również wyszły bez bólu.Skoro zdecydowałaś się na dziecko,to chyba wiedziałaś,że nie będzie różowo.

Gość gość
moja tez kolek nie miała,zęby również wyszły bez bólu.Skoro zdecydowałaś się na dziecko,to chyba wiedziałaś,że nie będzie różowo. rozwalaja mnie takie komentarze...tak wiedzialam ,ze nie bedzie rozowo ale jestem zmeczona!!!! czy to az takie dziwne, ze chodze jak zombie po 3 pobudkach nocnych?

Gość hehehehehheheheheh
Dziewczyna chciała sobie ponarzekać a wy jedziecie po niej jak nawiedzone . Czasami dobrze jest wyżalić sie niz męczyć to w sobie .