Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko i jedna noga krótsza

Polecane posty

Gość gość

na wczorajszej wizycie u ortopedy, stwierdzil on ze moja 2letnia córka ma jedną nogę krótszą o 1,5cm. Wykluczył problem z bioderkami i jasno, wielkrotnie sugerował ze to powazna sprawa, jednoczesnie odmawiajac jakichkolwiek wyjaśnien. Skierował na rtg i wyprosił z gabinetu. Czytajac w internecie oczywiscie tylko sie załamałam jeszcze bardziej. Dzis idziemy do przeswietlenia. Czy ktoś miał podobny problem u tak malego dziecka? Wiem ze u dorosłych krótsza noga to raczej norma....czy ktoś spotkał sie z tym u malucha? jak sie skonczyla ta historia?

Gość gość
mojej koleżanki mąż teraz już - 40 latek ma krótszą nogę ,niestety nie był leczony i z biegiem lat to stawało się bardziej widoczne i uciążliwe bo jak był dzieckiem to nie było tak widać nie kulał ,teraz widać to okropnie ,kuleje buja się dosłownie ma przez to skrzywiony kręgosłup obciążony nie może nic dźwigać biodro boli czasami nie może chodzić , lekarze ostrzegają że jeszcze jest szansa na operacje bo jak nie to tylko wózek inwalidzki .

Gość gość
od kiedy u dorosłych krótsza noga to norma? Nie słyszałam o czymś takim i nie zauważyłam, żeby to była NORMA. Owszem, zdarzają się przypadki, ale często tego nie widzę, więc to nie jest NORMA.

Gość gość
moja koleznka z pracy wlasnie niedawno przeszla operacja wstawienia biodra, bo miala nie leczona krutsza noge i niestety ale stawy biodrowe calkowicie przez to rozwalone. Wiec teraz ma nowe biodro i buty z wkladka, gdyby to leczyla jako dziecko, nie bylo by problemu....

Gość gość
ok 45 % dorosłych ma krótszą jedną nogę. Dlatego napisałam że to norma. Wiekszość z nich nawet nie zdaje sobie sprawy a różnice są niewielkie np pół cm. U dzieci z kolei wiem że to już takie nieszkodliwe nie jest bo dziecko rośnie i zmienia się.... moja mama i bratowa mają krótszą jedną nogę ok 1 cm. Nic nie widać. Nie znam jednak nikogo kto miał z tym do czynienia w przypadku takie malutkiego dziecka....

Gość gość
Bardzo proszę o odpowiedz jak skończyła się Wasza historia?