Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paris18

Najlepsze mleko modyfikowane od pierwszych dni życia

Polecane posty

Gość Paris18

Mam pytanie nie długo urodzi mi się córeczka i nie będę karmić piersią więc chciała bym wiedzieć jakim mlekiem karmić Noworodka aby nie miało skazy białkowej ??

Gość gość
nie da sie karmić zeby nie było skazy, jedzenie jej nie wywołuje. Albo dziecko ma skazę albo nie i wtedy jak ma podajesz mleko dla dzieci ze skazą. Wszytskie te mleka to jeden pies. Teraz bardzo promują Emfilan, jako niby lepsze dla tych zamozniejszych rodziców, ale jak ktoś nie da się nabrać reklamom to wi że to wszytsko to czysty marketing. Zarówno Nan pro 1, jak i Bebiko czy Bebilon będzie ok. Sama zobaczysz co pasuje twojemu dziecku.

Gość gość
gość ma rację, każda matka Ci tu doradzi takie mleko jak sama kupuje, bo jej doradził najczęściej pediatra którego przekonał przedstawiciel handlowy taki jak ja :)

Gość gość
Ja używałam NAN (polecała położna środowiskowa, ale to mleko to jakaś porażka), dawałam Bebilon.. też nie pasował. To poczytałam, poszukałam i zdecydowałam się na mleko z kwasami DHA czyli Enfamil. I synek rozwija mi się super. Dawałam do roku czasu. Teraz daję mleko krowie.

Gość gość
Mnie nikt nic nie reklamowal, metodą prób i błędów doszłam do Enfamilu (Emfilan wyżej :D ) i jest najlepszy dla mojego dziecka :)

Gość gość
Najpierw Bebilon a potem Bebiko. Ale żałuję Bebilonu, to strata pieniędzy. Teraz od początku dawałabym Bebiko.

Gość gość
Enfamil swietny :)

Gość gość
Jeżeli rodzice są alergikami, możecie zacząć od mleka HA (właściwie każde mm ma swój odpowiednik HA) bo jest prawdopodobieństwo że i dziecko będzie alergikiem. Jeżeli nie jesteście alergikami, zacznijcie od najtańszego, np BEBIKO. Jak spasuje, to super, a jak dziecko będzie miało np zaparcia, to zmienicie. W końcu traficie na najlepsze dla swojego dziecka. Wybór mm to sprawa indywidualna. My stosujemy NAN PRO HA, bo Mały to alergik, a tylko takie mm znalazłam w jednorazowych butelkach (Mały na początku karmiony był piersią, później sporadycznie dostawał mm więc nie opłacało mi się kupić całej puszki, teraz jest tylko na mm) - u nas się sprawdza, ale słyszałam, że z powodu dużej zawartości żelaza może powodować zaparcia. Zresztą, zobaczysz czym dziecko będzie karmione w szpitalu (chyba że rodzisz w szpitalu, w którym panuje terror laktacyjny i nie podadzą dziecku swojego mm). Jak to mleko małej podpasuje, to przy takim mleku bym została.

Gość gość
A ja dawałam bebilon, ale były aparcia i przeszłam na hipp bio combotic i zaparć nie było. Po roku przeszlam na bebiko.

Gość gość
u nas bebilon zaparcia itd, nan z tego co wiem jest jeszcze gorzej, bebiko nic specjalnego - teraz wybrałabym miedzy hipp a enfamil